Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Problém s D7100
¨
Autor: poljaq
Datum:
23. Únor 2014, 17:18:50
Zdravím, jsem tady nový, protože hledám odpověď na problém s D7100, mám jí necelý měsíc a teď při focení jsem se setkal s tím (ne vždy, spíše výjimečně, naprosto náhodně), že při sérii fotek má každá jiný jas, nastavení bylo manuál, to je u všech snímků naprosto stejné, i kompozice. Přijde mi, jako by nebyl u všech stejný čas, rozdíl je, dle mého odhadu až o 0,7 EV. Je to vidět i na histogramu, jak tancuje. Stalo se mi to i u clony 2,8, tu mám nejnižší, takže předpokládám, že to nebude objektivem. Neměl jste někdo stejný problém?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
mně so nezdá to podle fotek a
mně so nezdá to podle fotek a nastavení foťáku jako problém. pokud by tam nebyl net vlak a fotils jenom tu krajinu ze stativu a to ještě na M a vyšlo by tohle, tak to by problém byl, ale pohybující se předmět, měření s vyváženým středem a navím priorita času, tam má foťák podle mě ještě malinkej prostor pro svůj názor :-) ale třeba se pletu
zdravím a prosím o
zdravím a prosím o radu
vlastním NIKON D7000 a teď jsem si k němu pořídila objektiv SIGMA 105mm F2,8 EX DG MACRO
problém spočívá v tom,že tělo objektiv vůbec nepřijímá
po funkčním ozkoušení na tělech D300 a D700 a použití jiné sigmy na těle mé D7000,která též bez problémů pracovala absolutně nemůžeme přijít na to v čem je problém
nemáte někdo podobnou nemilou zkušenost a radu jak na to??
díky,tina
Tenhle problém jsem měl taky
Tenhle problém jsem měl taky na D7000 s tou Sigmou 105, horní displey s evubec nerosvítil a přitom objektiv funční. Tělo nepozná objektiv studoval jsem na netu někteří to posílají do Sigmy v Japonsku na přečipování já jsem prodal a koupil Tanron 90/2,8 hsm.
obávám se,že to tak dopadne i
obávám se,že to tak dopadne i u mě,ještě mám možnost objektiv vrátit,je nový
zároveň se omlouvám,že jsem tu včera zbrkle vstoupila do jiné diskuse,jako nováček a nefunkčností zklamaný natěšenec
dobré světlo všem
Když objektiv můžete vrátit,
Když objektiv můžete vrátit, asi ho máte koupenej přes internet, tak se podívejte, jestli prodejce uvádí kompatimilitu s typy těl Nikon. Někde čtu (objektivy jiných stran všeobecně) u stejného typu, stejný parametry, stejný popis, stejný fotky, ale menší počet vyjmenovaných typů těl, většinou chybí ty novější, což může být orientace před nákupem, ale nejlepší je osobní nákup s vyzkoušením.
To vypadá, jako byste měl
To vypadá, jako byste měl nastavený expoziční bracketing.
Jedině kdyby si ho foťák
Jedině kdyby si ho foťák zapnul sám a to dost náhodně a nedal mi o tom vědět ;-) Ale taky mi to tak přišlo a hned jsem to kontroloval, jestli se mi to nemůže náhodou zapnout, ale to fakt nejde a hlavně to všude svítí, že je zapnutej. A navíc to zapíše do exifu, že změnil clonu i tu korekci. A tady je exif stejný.
tak to je fakt divné, já jsem
tak to je fakt divné, já jsem to nikdy na mé D7100 při M režimu nikdy nepozoroval.
Taky mi to přijde
Taky mi to přijde prazvláštní, skoro jako kdyby závěrka nedělala co má... :-( Zkusím zítra technickou podporu, jestli nebudou vědět.
Nebyla ta série fotek náhodou
Nebyla ta série fotek náhodou focená s externím bleskem? tohle se může občas stát, když se mezi snímky nestihne blesk nabít na potřebný výkon pro osvětlení scény. potom vyleze některá fotka ze sekvence podexponovaná.
Jasné, to by bylo logické,
Jasné, to by bylo logické, ale bylo to venku bez blesku.
Ne ne, vše bylo manuálně,
Ne ne, vše bylo manuálně, hodnoty exifu jsou jak přikované. A stalo se to na ISO 200 i pak na ISO 4000...
Tipoval by som, ze mas
Tipoval by som, ze mas zapnuty bracketing ...
Viz odpověď výše, nebyl.
Viz odpověď výše, nebyl.
A co funkce Active
A co funkce Active D-Lighting? Nebyla zapnuta na AUTO?
Příp. hodit někam dvojici takto rozdílných snímků.
Určitě není zapnutá. Klidně
Určitě není zapnutá. Klidně nahraju, ale v jakém formátu, originály v RAWu?
Ano, lépe v RAW.
Ano, lépe v RAW.
Tak jsem dvě z domova
Tak jsem dvě z domova protlačil, myslím, že tam je to naprosto názorné.
http://www.uschovna.cz/zasilka/QIMKH3WA7RXJT35C-3B8/
Jinak Podpora Nikon odpověděla, že nemůžou zaručit kompaktibilitu (fotil jsem Sigmou) Ale v čem ta nekompaktibilita spočívá nevysvětlili, zítra jim zavolám, že bych to potřeboval vysvětlit ;-)
Koukám na ty dvě fotky, ta
Koukám na ty dvě fotky, ta druhá je proti první přeexponovaná, jakoby závěrka nestačila udržet pětisetinu a exponovala déle. Zkuste udělat totéž s plně nabitou baterkou nebo s battery gripem.
Jediný rozdíl v datech Exifu
Jediný rozdíl v datech Exifu je čas pořízení, jinak naprosto identický, ale snímek je citelně jinej.
Ještě mě napadlo, že defaultně je při namáčknutí spouště nastaveno NEzablokování expozice, což já mám na D7000 změněno na zablokování expozice (nedávno sem o tom jinde psal), takže nevím, jak nabírání expozice funguje u defaultního nastavení, jestli při sériovém focení (což u vlaku bylo, protože je se záběrem hnuto) se zmáčknutou spouští (sériově se dá fotit i mačkáním spouště, když nebyl čas nastavit tuto funkci) před každým otevřením závěrky si foťák expozici nabere znovu a tím pádem může být rozdíl, jednak z důvodu, že se dělá panning (sleduje) vlak a jednak co naplat, automatika se i při stejném záběru může trošku pomýlit.
Proto se znova ptám (na což mi jinde nikdo neodpověděl), KDY se nabírá expozice při NEzablokování expozice na spoušti, jestli jen na začátku sériového focení nebo neustále nabírá (viz popis výše)
Tak a proč ten rozdíl není v Exifu? Jednoduchý, tak malej rozdíl není čím napsat, žádná slona 2,9 není, žádnej čas 505 taky není a pokuď vím, jedině co neexistuje a přesto foťák se tím neřídí (ani zapsáním do Exifu) je AutoISO. Normálně existuje 100, 200, 400...dvojnásobky ISO, ale AutoISO dělá čísla i mezi nima, což je suprová věc, ale rozhodit někam mezi čas a clonu, to jsem ještě nezažil. Toť můj názor, protože mě se kdysi stalo něco podobnýho a nevyřešil jsem to. Exifová data byla stejná, snímky ne.
Tyto dvě fotky jsou foceny s
Tyto dvě fotky jsou foceny s preferencí času ne na manuál jak tomu rozumím s příspěvku na počátku. expozice se zdůrazněným středem a to při serivém focení pohybujícího vlaku může vést k rozdílu podle mého odhadu 1EV. Toto je můj postřeh amatéra.
A co ISO? Jak máš nastavené
A co ISO? Jak máš nastavené ISO? Nemáš tam nastavení M, ale ISO auto? Pak lehce pohneš s kompozicí a přístroj si scénu vyhodnotí jinak a posune iso.