Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Problém s D7100
Zdravím všechny Nikoňáky,
prosím o pomoc při řešení problémů. Při fotografování se čas od času při zmačknutí spouště objeví na stavovém dis. v kolonce času Err a nelze spustit. Nepomůže ani vypnutí ani vyndání baterie. Zatím vždy pomohlo pouze vyndání bererie a následný 5 minutový klid. Další problém nastává pří focení rychlé akce. Fotoaparát se tváří že fotí závěrka pracuje, dioda signalizující zápis/čtení karty a zde nastává problém. Dioda stále svítí a to i při 5-10 minutovém klidu. Při toto problému nelze s fotoaparátem manipulovat už vůbec. Nereaguje na žádné z tlačítek. Zde pomáhá už jen tvrdé vyndání baterie. Při zpětném zapnutí fotoaparátu posledních 10-20 fotografii chybí. Nesetkal jste se s tím někdo? Nepomáhá ani dvoutlačítkoví reset.
Oba tyto problémy nastávají při osazení fotoaparátu setovým objektivem 18-105 a kartou Kingston SDXC 64GB UHS-I Class 10 Ultimate. Problem nastává i s kartou EMTEC Micro SDHC 32GB.
S pozdravem Dominik Libeš
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
přesně tak, s Lexar a Sandisk
přesně tak, s Lexar a Sandisk naprosto bez problémů. O jiných levnějších pokusech jsem raději neuvažoval.
Sice zdánlivě neporadím co s
Sice zdánlivě neporadím co s problémem, ale nešlapající záznamové karty sou zde věčné téma:
* proto položím otázku zdající se jako drobnost, formátujete (Libiss + marian.janik.520) karty ve foťáku?
* Za další v manuálu D7100(soubor D7100_EU(Cz)02.pdf) jsou na str.347 napsaný typy schválených karet a tím schválených to chápu tak, že jsou testovány a uvedeny ve Firmweru, jak s nima má D7100 pracovat a jsou tam jenom 4 značky: SandDisk, Toshiba, a Panasonic každá až 64G a Lexar Media až 32G !! Nic jinýho a tím je daná případná problémová reklamace, protože nesplňujete podmínky používání.
* Cpat do foťáku Micro kartu, další problém, to není SDHC, ale Micro SDHC a to je rozdíl !!
Stejně jak píše Macek i makofoto, používám i já jedině SDHC ScanDisk od obyčejných 15MB/s po Extreme 45MB/s HD video, takže nic extra profi, ale značka cenově dostupná. Pak na starší digitál z důvodu ukončení výroby malých karet 2G Verbatim a Kingstom. Vše velikostně 2,4G a na video 8G (na D7000 to stačí bohatě i na sériové cvakání RAWů) a výš než 8G zásadně nelezu i když na D7100 nevím nevím, jestli by 8G stačily, ale nakonec proč ne, dva sloty jistí včasné výměny karet ve chvilce volna.
Karet SD, SDHC SanDisk mám celkem dost, protože místa není nikdy dost a mazání v terénu nebo nefotit už nechci zažít. Žádnou databanku nebo noťas nemám. Tuším od r.2007 mi šlapou všechny.
Jenže, slyšel jsem už dost názorů, že lidi nebudou zbytečně platit za značku, proto kupují no name a těch sem mrtvejch pár viděl a jedna dokonce nepřežila vyndání z foťáku (šla) rovnou do čtečky, vzdálenost cirka 50cm (nešla). Tu mám kuchlou jako nařízenou pitvu na oltář vědy poznání, co v sobě skrývá.
Takže bych začal dvěma věcma, formátování ve foťáku a správnou značku, myslím tím schválenou, ne že ta je ta pravá, to není žádná, vše je jenom elektronika. No a pak bych řešil foťák. Nikdy nemažu v PC, zbytečná práce !!
Již od dob prvních
Již od dob prvních digitálních zrcadlovek používám karty Lexar a Sandisk, mám jich v provedení CF a SD asi deset. Za celých deset let jsem nebyl nucen žádnou kartu vyřadit z důvodu, že by se "porouchala" a i ty první slouží dodnes a výše popsané problémy neznám ani u D800, D3 či D7100. Ovšem za tu dobu jsem se setkal již s mnoha kartami jiných značek (Sony, Philips, Emtec, Hama, Kingston atd.), se kterými lidé problémy mají. Pokud řeším nějakou reklamaci karty Sandisk (asi tak jednu do roka), tak je to skutečně vzácnost. A reklamaci Lexaru jsem ještě neviděl. Vidím, že konzervatismus se vyplácí:)
asi tak. Lexar a Sandisk, nic
asi tak. Lexar a Sandisk, nic jinýho. Jednou jsem měl dvě SD o někoho jako Transdent nebo Adata nebo kýhovýra co to bylo, tak ty se mi v ruce rozsypaly už dvě ... takže asi tak.
Ve své D7100 mám Transcend
Ve své D7100 mám Transcend SDHC 32GB UHS-I 600x ULTIMATE a Transcend SDHC 16GB UHS-I 600x ULTIMATE zatím bez problému, ale po vložení 32GB karty se zpomalilo zobrazování snímků a docela často vidím pře sypací hodiny, to Err jsem už jsem taky viděl, po tom co jsem zkoušel sériové rychlé snímání s 50mm f/1.8D AF NIKKOR, tak se Nikon zablokoval zkoušel jsem vypínat vytahovat baterku, pomohlo až procvaknutí spouště na prázdno bez objektivu, doteď neví co to způsobilo, ale zjistil jsem, že musím mít na padesátce zablokované manuální nastavení clony, foťák taky rád zamrzne při rychlém prohlížení fotek nemá rád chaotické tam a zpět a to samé platí i při procházení nastavením v menu, pak zabere jen vytažení baterie.