Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Problém s D750
¨
Autor: Surmy
Datum:
22. Červenec 2016, 20:58:37
Rád bych se zeptal, zda jsem jediný, komu se to stává.
U D750 mám seriové číslo, co má špatnou závěrku, ale fotím převážně svatby a tam dlouhý čas nepotřebuji, nechal jsem to tedy tak. Ale často se mi stane, že po delší době (den) zapnu foťák, chci exponovat první snímek a zalvěrka se zasekne a error. Tak musím znovu stisknout spoušť a je vše ok, mohu vesele fungovat.
Teď se mi ale stalo, že něco vypadlo před senzor, z ničeho nic, a trčí to v rohu. Takže se servisu nevyhnu.
Stalo se to někdy někomu s D750? Vůbec nevim, čim se to mohlo stát. Ale v rozběhlé sezoně mne 30ti denní servis potěší.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Mam sice "jen" D700,ale za
Mam sice "jen" D700,ale za moznost 1/8000 jsem hodne rad.Tim,ze zacina ISO na hodnote 200,je to v opravdu svetelny den,na plnou douru na pecky.
Ne vzdy je po ruce odpovidajici ND filtr.
Ale souhlasim s tim,ze u zaverkoveho mechanizmu tehle velikosti,je pri tak kratkem case fakt pecka a ty razy nejsou pro mechanizmus asi zadny med
Samozřejmě mám druhé tělo,
Samozřejmě mám druhé tělo, ale je to D7000 a na to opravdu svatbu fotit nebudu. Vyřešil jsem to pořízením druhé D750 takže když se něco rozbije, bude tady stejný stroj.
Jinak co se týče techniky uvnitř těla, té absolutně nerozumím a ani nechci, jsem kreativní fotograf a ne technik. Já chci fungující tělo, a focení na svatbě si užít, pak odevzdat novomanželům 100% práci. Oni ocení spíš pozitivní přístup, nápady na portréty, fotografa s asistentkou, co je tam po celou dobu u nich raději než znalce techniky. Proto také fotím svatby. Mám ráď lidi, portréty apod. Kdybych tohle rád neměl, jdu fotit do přírody makro, zvěř, krajinky, aj. Neberu to jako královskou disciplinu. Pro mě je to zábava, poznám nové lidi a co si budeme říkat, o peníze jde vždy až na prvním místě.
Každý fotograf je z jiného těsta.
Samozřejmě mám druhé tělo,
Samozřejmě mám druhé tělo, ale je to D7000 a na to opravdu svatbu fotit nebudu. Vyřešil jsem to pořízením druhé D750 takže když se něco rozbije, bude tady stejný stroj.
Jinak co se týče techniky uvnitř těla, té absolutně nerozumím a ani nechci, jsem kreativní fotograf a ne technik. Já chci fungující tělo, a focení na svatbě si užít, pak odevzdat novomanželům 100% práci. Oni ocení spíš pozitivní přístup, nápady na portréty, fotografa s asistentkou, co je tam po celou dobu u nich raději než znalce techniky. Proto také fotím svatby. Mám ráď lidi, portréty apod. Kdybych tohle rád neměl, jdu fotit do přírody makro, zvěř, krajinky, aj. Neberu to jako královskou disciplinu. Pro mě je to zábava, poznám nové lidi a co si budeme říkat, o peníze jde vždy až na prvním místě.
Každý fotograf je z jiného těsta.
souhlasím s tím, že pátrat po
souhlasím s tím, že pátrat po tom, co se kde uvolnilo nepatří do náplně fotografa. Buď to fotí nebo nefotí :-). Proto já moji D750 zatím servisovanou nemám a musím zaklepat, že zatím naprosto ok a to mám cca 26 tis. cvaků. Sice ji používám jako druhé tělo, ale ne jako záložní. Většinou jedu na dvě těla, ale D4 je prioritní, takže na ní je hlavní sklo, tedy takové, které při dané akci je více v zápřahu. Je to jak píše JMalík, že ideál je mít dvě stejná těla, pak to ovládání je super. I když mi to nedělá problémy, že každé z těl se ovládá poněkud jinak, přesto mít dvě stejná těla by bylo super.
Skutečně je ideální stav mít
Skutečně je ideální stav mít k dispozici dvě identická těla, protože při používání nemusíte myslet na odlišnosti ve funkcích, nastavení atd.
Jestliže nechcete řešit technické problémy, tak je nejjednodušší využít servis i třeba jen na čištění čipu. Jestli teď máte pocit, že se uvnitř mohlo něco uvolnit, je nejlepší to tělo nepoužívat, můžete napáchat dost značné škody, pokud nedokážete posoudit příčinu závady.
Ale musim pochválit servis
Ale musim pochválit servis Nikonu, vše na jedničku, oproti zkušenostem z AWH kam se ani nelze dovolat. Měl jsem zrovna cestu do Prahy, tak jsem zavolal na infolinku kde sem byl přepojen jako vlastník FX těla přímo do servisu, informoval jsem se zda-li tam budou a mají náhradní tělo. Když jsem dorazil, měl jsem připravenou náhradní D750 a vše proběhlo naprosto perfektně. Navíc servis je pěkně za Prahou, kde se dobře parkuje a člověk si tam sedne i na zahrádku na kafe.
Jinak když jsem byl u canonu, měl jsem 5diii a u nikonu mi přišla D750 jako jediná alternativa. D800/810 je spíš canon 5ds. A fotit na svatbě takové soubory je podle mě hloupost. Na svatbu a portréty je D750 až, až. Občas fotím reklamní kampaň do magazínů a ani tam mě D750 nijak neomezuje.
Jediné co u nikonu nechápu je kolik nikonistů má právě D800/D810, D4/D4s, nebo i starší D700. Když vidim u canonu že každý fotí na 5dmiii a neznam jediného co by vlastnil 5ds, 1dx mii, nebo starší a skvělou 5dmii. Říkam si že snad cenou, když je nikon lacinější? Využívají majitelé nikonů opravdu tyto plnoprofesionalni tela? K cemu na to foti reportáž?
tak ono záleží, co kdo fotí a
tak ono záleží, co kdo fotí a kde. Fotit svatby, tak bych asi taky viděl D750 jako super stroj. Rozlišení je myslím přesně "akorát". Výstup je také skvělý a když se k tomu dá grip, tak je tělo i větší. Já fotím sport a často v dost ne zrovna ideálních podmínkách a tady fakt ta D4 je super. Větší a přehlednější ovládání. Nehledě na to, že při určitých sportech je těch 11 fps fakt super věc, aby se chytil ten nej okamžik. Další výhodou je to, že si fakt můžu hodně dovolit co se šumu týče a tak sport či jiné akce v halách a interiérech jsou pro D4 (D3s) jako dělané.
Jinak D750 taky beru někdy místo D4. Když je bez gripu, je malá, skladná a ideální. Takže třeba na ty portréty nebo někam na ne vyloženě akční focení ji vezmu raději než D4. Obojí má své opodstatnění. Ale nefotit sport, tak bych po D4 z rozmaru asi nesáhnul. Už to tu padlo snad 100x, ale kdyby D750 měla lepší fps a ovládání i velikost jako dnes například D500, tak je to jasná volba na vše. To by ovšem opět bylo na škodu TOP přístrojů D4/D4s.
já furt mám D3s a taky
já furt mám D3s a taky spokojenost, jediné co by se mi z novějších modelů líbilo, jsou podsvícená tlačítka. Držení D4(s) je taky lepší, zejména má-li člověk stroj půl dne v ruce. Rozlišení mne tolik netrápí, ale když už , tak pak už rovnou D5, zrovna tuhle jsem podvečer fotil Ťuhýka a měl sebou "jen" D810 a musím říct, že by D5 asi byla lepší :-)
D5 mám asi 3 měsíce. Držení
D5 mám asi 3 měsíce.
Držení D3,D4,D5,D700.... je asi dost individuální záležitost, každému bude vyhovovat něco jiného, dost rozhodující je velikost dlaně a délka prstů.
Podsvícená tlačítka jsou dobrá, možnost využití vysokého ISO také.
To vysoké ISO má paradoxně jeden malý zádrhel. Už nelze používat tak často nastavení ISO AUTO, pro plné využití toho stroje je dobré pro každou situaci si ISO předvolit manuálně ( pokud je na to čas).
No, recenzí, fotek je na netu myslím dost, tak zkusím napsat pár chybiček kde by to šlo vylepšit.
O používání obou paměťových bank je tady někde už diskuse, k lepšímu se nezměnilo nic.
Přibyla nějaká tlačítka a voliče. Je na každém, jestli je použije, nebo zamkne. Zepředu vedle objektivu jsou 3 volně přiřaditelná Fn tlačítka. Jedno asi každý použije pro kontrolu hloubky ostrosti, na dalším mám jediné ostřící pole AF, na tom třetím aktivní D-lighting. Tady to ale SWchlapci lehce nedomysleli. Na tlačítko je možné volit funkce v kombinaci s otočným ovladačem, ale ne přímo, bez toho otočného ovladače.( na některých jiných tlačítkách jsou možné obě možnosti).
Výsledek je takový, že po namáčknutí toho Fn3 jsem v nabídce aktivního D-L, ale musím projít položky tohoto menu a navolit to otočným ovladačem. Přitom by stačila přímá volba - po namáčnutí Fn3 je po dobu stisku tlačítka v činnosti aktivní D-L (nějaký, který si určím).
Za největší přínos D5 považuji možnost jít na tak vysoké ISO, jaké do té doby nebylo myslitelné, hned na druhém místšě je rychlost AF. S tím AF to ale vyžaduje poměrně dost laborování, a samozřejmě zvyknout si používat rozdílná nastavení AF pro každý jiný rychlý pohyb. Určitě to nefunguje tak, že si dám jedno nastavení AF a půjde s tím fotit motosport, pobíhají pes, nebo letadla.
Já ještě tyhle top stroje D4,
Já ještě tyhle top stroje D4, D4s v ruce neměl, tak nemohu srovnávat. Fotil jsem pár let na canon 5dmii na které jsem vyrostl a pak 5dmiii a musim opravdu uznat ze D750 je lepsi stroj. Také daleko mladší. A co se týče velikosti a váhy, já jsem osobně mnohem raději za menší D750, než daleko větší 5dmiii, proto jsem taky přešel na Nikon. Canon má všechny stroje velké. Jediné co má Nikon horší je ostření na hvězdičku, která tam vůbec neni, složitější menu (síla zvyku). Ale co mě štve, že v infu se nedá nic volit jako u Canonu, ale slouží pouze jako náhled. Stejné to je i u profi třídy?
Tohle trochu nechápu : "
Tohle trochu nechápu : " Jediné co má Nikon horší je ostření na hvězdičku, která tam vůbec není .. "
D750 - ostření na palec ( hvězdičku) - tlačítko AE-L/AF-L vlevo u zadního rolleru, nastavení v menu c1- na ON + f4-funkce tlačítka AE-L/AF-L-stisknutí-aktivace aut. zaostřování a ostří na palec bez problémů, ale třeba jsem jenom špatně pochopil co jste napsal.
Paráda, funguje, díky moc :-)
Paráda, funguje, díky moc :-) jsem u Nikonu tak půl roku a v tomhle menu se neorientuju a musim přiznat, že takovéto nastavení by mne nenapadlo. Jediné co je horší, že u canonů je hvězdička trochu lépe položena, tady musim teď palec trochu vykroutit. Ale to je díky roleru, který jsem si zamiloval. Spíš je to zvyk, po 5letech přejít.
No můj velký sen byl 5D mIII,
No můj velký sen byl 5D mIII, ale tak dlouho jsem čekal na lepší cenu až jsem skončil u D750, která mě docela pěkně vyškolila. Teď po několika servisech konečně funguje. Za ten návod na ostření, na palec, poděkujte na diginef panu O.Neffovi, měl to pěkně popsané ve své recenzi na D750.
Já fotil dlouho na 5dmiii a
Já fotil dlouho na 5dmiii a musim opravdu říct, že d750 je modernější a o něco kvaltnější. Lepší rozlišení displeje, wifi, výklponý displej všechny tyto funkce které 5dmiii nemá díky několika letům oproti d750. Technické specifika jsou téměř shodná, jediné co u d750 mrzí, je čas 1/4000 to zamrzí. Ale pro mě bylo rozhodující menší tělo, to když jsem viděl, milerád jsem přešel. A přestal tahat obří 5dmiii a na vlas stejnou 7d.
A jestli tě u d750 mrzí častý servis, tak věř tomu, že u canon 5dmiii nebylo vše bez chyby :-) v servisu byla velice často, navíc AWH je kapitola sama pro sebe. To se se servisem Nikon nedá srovnávat.
".....jediné co u d750 mrzí,
".....jediné co u d750 mrzí, je čas 1/4000 to zamrzí...."
Je jasné, že mít k dispozici 1/8000 je lepší než 1/4000.
Ale docela by mě zajímala praktická situace kdy to použijete.
Tak u mě jsou to obřady na
Tak u mě jsou to obřady na přímém slunci. Iso mam 50 a čas 1/4000. Při použití korekce expozice se už neni moc kam pohnout, ale v lightroomu se to stejně ještě dorovná, takže zas tak drastické to neni. Ale stroj za 50tis by 1/8000 zvládnout mohl. Když to konkurent 5dmiii zvládá. Je to ale jediné co jsem za půl roku používáni našel jako drobnou závadu.
Když tu konkrétní situaci
Když tu konkrétní situaci zodpovědně rozeberete, tak ani na přímém slunci to nebude expozičně dost dobře vycházet, pokud fotíte portrét, skupinku lidí .....
Detail na bílých svatebních šatech? Ano, tam by to tak cca mohlo být.
Stroj za 50k a 1/4000 ? To tak nějak sedí. Když tam totiž přijde závěrka s 1/8000, tak výrobce musí garantovat, že to vydrží přiměřený počet cvaků i při téhle rychlosti.
Všechno je to o kompromisech:)
To by dávalo smysl. Pak ale
To by dávalo smysl. Pak ale na D7200 nechápu že čas 1/8000 jde. No je asi zbytečné to řešit. Musí se brát to co je a za mě má D750 palec nahoru.
Na DX formátu se na 1/8000
Na DX formátu se na 1/8000 dostanete za nějaké peníze, Na FX už to vyjde dráž, na středním formátu to bude za raketu.
Důvodem je velikost a hmotnost pohybujících se částí.
přesně tak. Na MF to snad ani
přesně tak. Na MF to snad ani neexistuje, tam jedině centrální závěrka v objektivu... ale nejsem si jist, abych nekecal.
Dával jsem to jen jako
Dával jsem to jen jako příklad, jakým způsobem se zvětšováním rozměrů a hmotnosti závěrky roste cena.
Také nevím o žádné závěrce na středním formátu s touhle rychlostí. Je tam sice možnost třeba 1/10 000, ale to je např. na stěnách Phase One, tam je to trochu jimak.
Ono je i není celkově
Ono je i není celkově ne/pochopitelné, proč v nižších, ale novějších tělech je něco, co ve vyšších, ale starších tělech není nebo jinak, ještě domotaněji, když vydají nové vyšší tělo, proč už nemá co starší nižší tělo, konkrétně výklopný LCD panel na D7200, který je dominantou řady D5xxx, ale konkrétně zde bych viděl jinou možnost fotit přes mobilní telefon, když už LCD nejde vyklopit, což je i není zase jinak krkolomný proces, ale jde to, prý.
Čas 1/8000 má už bábuška D7000 !!
to mne taky. Z mých cca
to mne taky. Z mých cca 120.000 snímků je asi tak 20 které byly pořízeny kratším časem než 1/4000 a to ještě jen díky nepozornosti (vysoké ISO za jasného dne)
mám to podobně, opravdu je
mám to podobně, opravdu je jen minimum situací, kdy vyloženě potřebuji kratší čas než 1/4000. Do té 4000 se člověk tak nějak pohybuje, ale kratší čas potřebuji minimálně.
Tyhle věci řeším tak, že když
Tyhle věci řeším tak, že když si koupím novou hračku podobného typu ( foťák, kamera, vysílačka k modelařině....), tak si vezmu na dva tři večery manuál, k tomu ten příslušný stroj a vyzkouším si i ta nastavení o kterých jsem přesvědčený, že je nikdy nebudu potřebovat.
Jednak se naučím to ovládat, seznámím se s filosofií programového vybavení a následně když něco potřebuji nastavit, tak už se to až na výjimky obejde bez manuálu.
Jako profi fotograf svateb
Jako profi fotograf svateb máš zajisté náhradní tělo, tak se nemusíš obávat neúspěchu ve focení pokračovat! To jenom jako připomenutí, proč se vlastně s druhým tělem taháš nebo ho používáš s jiným objektivem, jestli ho ovšem máš, to tělo!?
Druhé připomenutí je fakt, že z nějakého (asi Nikon z nudy jedl vtipnou kaši) důvodu byl vydán oficiální seznam těl D750 a hádej proč? Nejspíš na něj házet bobek!!
Třetí připomenutí je skutečnost, že se každý obává počtu cyklů závěrky ve své zrcadlovce, která se "jenom vozí" jako zašupovací dveře, kde jsou-li ložiska namazána, relativně není co se pohnojit, ale nikdo se špetkou nezamyslí, že jediný dříč na pos*ání je lítající soustava táhel, čípků, podložeček, závlaček se zrcátkem či dalšíma sklíčkama, kde se třeba něco mohlo uvolnit, i když to cvaká dál!
Čtvrté připomenutí je další možnost, že i když je fotograf opatrnej na prach zvenčí, bohužel je sviňa (ten prach) a jakmile otevřeme díru do foťáku, chová se jako spermie (ten prach) a z prostoru okolního se musí zavrtat do vzniklé štěrbiny po objektivu (z pohledu velikosti okolního vesmíru vlastně dírka).
Pátá rejpavina je, že nechápu, na co má vliv špatná závěrka na seznamu Nikonu s nepotřebností dlouhého času na focení převážně svateb, tak foť krátkým časem a problém je odstraněn .......
..... nedalo mi to si nerejpnout, člověk co fotí převážně svatby, tedy královskou disciplínu focení a "problémů" s tím souvisejících, ten na některé otázky (či odpovědi) nesmí ani pomyslet, jako do lidského těla zaryté návyky profesionality, natož je ventilovat, což nemyslím slova: "...že něco vypadlo před senzor, z ničeho nic, a trčí to v rohu...", to je snad jasný!! Ony myšlenky můžeme ventilovat a pátrat my ostatní, co tiše závidíme top disciplínu focení těm druhým, vlastně není co, řeholi nervů netřeba závidět, spíš obdivovat, já bych to nedělal!!
PS: majitel FX musí vědět, proč ho má a podle toho se chovat dělat mu čest, být s ním dospělej a tím zodpovědnej! Možná naivita, ale tak to vidím i pro ostatní, co vlastní zrcadlovku jako takovou, což se mi doma nedaří přesvědčit, že zelený foťáček je jenom pro začátek focení se zrcadlovkou a ne když už končí záruka.....vlastně fejzbůku je to jedno!!
...akorát to s tím FX a
...akorát to s tím FX a děláním cti je blbost. Ne že by to nebylo prima, ale dneska si koupí FX stroj každý, kdo na to má a nemusí používat nic jiného jak zelený foťáček a ještě s jedním jediným univerzálním objektivem. Je to jeho věc. Stejně jako si každý (kdo na to má) může koupit 200 kW Superba a nemusí ho vůbec zvládat/"naplno využívat"...