Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Prosím někoho ze západu s D7100-problém s objektivem
Dobrý den, řeším zapeklitý problém. Na D7100 nasadím objektiv Sigma 8-16 (minimálně použitý) a výsledkem je naprosto nekoukatelný, po stranách rozmazaný obraz. Můžu ostřit jak chci, buď je ostrá jen malá centrální část a zbytek rozmazaný, nebo zaostřím kraj a rozmazané je všechno ostatní. S jinými objektivy problém nemám. Poslal jsem objektiv do AWH a výsledek mě šokoval: podle nich je v pořádku, což dokládají několika desítkami zkušebních snímků. Zkoušeli to s D3000 a D810. Některé fotky mi poslali mailem a jsou naprosto v pořádku. Chyba bude u mojí D7100 nebo u všech D7100 s tímto objektivem.
Hledám někoho s D7100 ze západní části republiky, kdo by byl ochotný s mým objektivem cvaknout několik fotek na mojí paměťovou kartu abych zjistil kde je problém.
Pokud zjistím, že je chyba pouze v mém těle (tedy myslím v D7100), je nějaká šance uspět s reklamací? Čtu tady stížnosti na tuzemský servis a trochu si představím, co mi řeknou, když jim pošlu tělo s tím, že jeden neNikoňácký objektiv pouze na tomto těle vykazuje chybu... Mám veliké obavy, že ten rok starý objektiv za 20 litrů skončí v popelnici.
Tento typ objektivu sem provozoval ještě na na Canonech 350 a 7D a výsledky byly perfektní. Proto jsem si ho koupil i po přechodu na Nikon, takto je ale nepoužitelný.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Pokud ma Martin Havel ten
Pokud ma Martin Havel ten objektiv jeste doma,tak nemam problem vyzkouset na 7000.Jsem taky z Plzne
Dobrý den, také uvažuji o
Dobrý den,
také uvažuji o koupi objektivu Sigma 8-16 HSM a vzhledem k tomu, že vlastním Nikon D7000 (jinak bezproblémový), se také trochu obávám popisovaných problémů. Zajímalo by mne tedy, jestli jste zaznamenali zmiňované problémy nějak častěji, nebo se jedná o čistě náhodnou vadu těla/objektivu.
Případně by mne ještě zajímalo, jestli nevíte o jiných širokoúhlých objektivech, na které by šlo nasazovat filtry a bez větších ztrát kvality (na zmiňovanou Sigmu prý nejdou nasazovat filtry vůbec). Cenový strop mám okolo 20 000 Kč.
Díky za rady, MP
Dobrý den. Rád bych vyzkoušel
Dobrý den.
Rád bych vyzkoušel Sigmu na své D7100 pokud ji ještě máte. Jsem z Plzně.
Také uvažuji o její koupi a tohle mě docela odrazuje.
Nechtěl jsem psát výsledek
Nechtěl jsem psát výsledek dokud nebudu mít ještě jedem pokus s novým objektivem. Takže zkoušeli jsme Sigmu 8-16mm f/4,5-5,6 na dvou tělech D7100. Na jednom byly výsledky lepší než na mém, na druhém byly stejně špatné-nepoužitelné. S hřejivým pocitem, že je mizerný objektiv jsem objednal Samyang 10mm f/2,8 a je to stejná katastrofa. Takže to nebude v objektivu. Jsem tak na.....nej že to nedokážu popsat. Je to poprvé co lituju koupi D7100. Rozdílnost výsledků různých těl a nepoužitelnost velmi krátkého ohniska mě utvrzují o pochybách nad kvalitou montáže. Takže budu odesílat objektiv spolu s tělem a bojovat se servisem a čekat, jestli po seřízení nebudou zlobit zase jiné objektivy... končím s psaním, páč mě napadají už jen sprostá slova.
Tímto děkuji uživateli
Tímto děkuji uživateli MAKOFOTO za pomoc, tj. za svůj čas zkušenosti a ochotu. V dnešní době vzácné.
super informace... a s jakým
super informace... a s jakým výsledkem?
Vaší nabídku na vyzkoušení
Vaší nabídku na vyzkoušení oceňuji a přijímám - jde o Blatnou asi 20km severně od Strakonic kde se natáčel film Bílá paní? Napište mi prosím možný termín - já si čas udělám prakticky kdykoliv.
Já bych ten objektiv klidně oželel, ale nemám jistotu kde je jádro pudla. Šilhám po Samyangu 10mm, jenže se může stát, že bude zlobit taky pakliže je chyba v těle.
Nerozumím tomu "nesedne"- nemluvíme o elektronické komunikaci, která může být na štíru, ale o mechanickém problému s optickými následky. Výrobce těla přece musí s nějakou přesností usadit snímač oproti bajonetu a rovněž výrobce objektivu usadit optiku s určitou přesností oproti bajonetu. Pokud nějaký objektiv "nesedne" určitému tělu i při plně manuálním provozu tak mi to zavání šlendriánem ve výrobě a nedostatečném hlídání tolerancí.
Cvaknout něco s D7100 nemám
Cvaknout něco s D7100 nemám problém - ale Blatná je v jižních Čechách, i když to do západních je jenom pár kilometrů.
Nastavit vzdálenost snímače od bajonetu uživatelsky určitě možné není. Existuje zde určitá pravděpodobnost, že si právě D7100 s tímto objektivem "nesedne", viz např. podobný problém:
http://www.sigmaphoto.com/article/information-regarding-the-nikon-d5300-...
AF funguje správně, tělo
AF funguje správně, tělo dobře zaostří na zvolený bod. V elektronice problém nevězí, jde o mechanicko-optický problém vyskytující se i při MF. Ten objektiv se chová jako by byl mechanicky či opticky vadný - i při MF je zaostřená jen malá část plochy, zbytek je rozmazaný. Přišel jsem na divnou věc: pokud zaostřím tak, aby rozmazaná krajní část byla ostrá, i když je blíže foťáku, pak musím nelogicky objektivem zaostřit na směrem "dál" ane "blíže". Z tohoto pohledu je špatný objektiv, ale na jiných tělech funguje dobře...
Je možné v těle nastavovat uložení snímače oproti bajonetu? Hledám mechanickou chybu která by se opticky projevila právě při extrémně krátkém ohnisku...
a zkoušel jsi doladit FF/BF?
a zkoušel jsi doladit FF/BF?