Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Rada s Nikon D5200
¨
Autor: Jirka 52
Datum:
15. Březen 2016, 11:52:56
Pokud tento foťák někdo má, doufám, že dokáže poradit: Problém je následující: Kvalita obrazu: Režimy jsou různé, ale včera jsem zaregistroval, že při nastavení RAW+JPG ( F,N,B) mi foťák neukládá snímek v RAW + JPG, ale 2x v RAW! Prošel jsem menu, ale na nic jsem nepřišel, může to být porucha, nebo jsem něco přehlédl v nastavení?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Chlapi, díky za Vaše reakce,
Chlapi, díky za Vaše reakce, ale problém se ukázal být jinde!! Na noťasu má Windows 10 a tam je to OK, tenhle styl náhledu ( 2x RAW se ukazuje na pevným PC kde mám ještě XP, takže se omlouvám za vložení dotazu, ale jak vidím, stejně Vás to dovedlo k rozboru RAWu:-))
Tady je vidět, že žádný dotaz
Tady je vidět, že žádný dotaz není hloupý a většinou vede k osvětě. :)
Napadá mě spekulace. RAW je
Napadá mě spekulace. RAW je jakási struktura, kde část může být jpg, část samotná RAW data, část EXIF. Není druhý RAW jen RAW bez RAW dat jen s Jpeg daty? Jinými slovy jsou oba rawy stejné (stejně velké)?
Téhle úvaze moc nerozumím.
Téhle úvaze moc nerozumím. Jak může soubor RAW obsahovat jpg, když jpg vznikne až konverzí RAW ?
samozřejmě že jej obsahuje!
samozřejmě že jej obsahuje! Existují utility, které jej dokážou extrahovat a můj nástroj na práci s RAWy toto přesně využívá. Dokonce RAW obsahuje náhled v JPG ve více rozlišeních! Podle modelu. D810 produkuje dokonce 4 různě velké JPG uvnitř RAW! D3s/D700 jen 2. D750 teď abych nekecal buď 3 nebo také 4.
http://www.2msoft.net/RAWDelete/
Jo jako ne, že jsou tam 4
Jo jako ne, že jsou tam 4 naráz... už mi to docvaklo. Tuším že krom RAW dat tam je ten zmíněný jpeg (neřídí se to nastavením jpegu, když by jako produkoval jpeg?) a ještě takový piko jpeg náhled něco jako 250x190 px nebo něco tak.
tak já to tedy uvedu přesně.
tak já to tedy uvedu přesně.
Vezmu si RAW z Nikon D810. (D750 stejně)
Uloženy jsou uvnitř 4 náhledové soubory.
1. TIFF 160x120
2. JPG 640x424
3. JPG 1620x1080
4. JPG Full resolution dle sensoru
Nikon D3s (D700, D300 stejně)
1. TIFF 160x120
2. JPG 570x375
3. full resolution dle sensoru
proto tvrdím, že fotit RAW+JPG je pitomost, akorát to zabírá místo a nosíme dříví do lesa. Ten JPG z DSLR je totožný s tím co je v RAWu. Nebo si to alespoň myslím :-)
!.....Ten JPG z DSLR je
!.....Ten JPG z DSLR je totožný s tím co je v RAWu. Nebo si to alespoň myslím :-)......"
Nemělo by to tak být, protože ten náhled JPG v RAWu je pevně daný, položka JPG v DSLR je nastavitelná ( komprese 1:4,1:8, nebo 1:16 pro Nikon D3)
Už jako bych nic nenapsal. Máte v těch popisech všechna rozlišení včetně TIFF.
Nevím kam jsem koukal, přehlédl jsem to. Je fakt, že pro nastavení JPG v DSLR je ještě možné volit buď komprimaci pro přibližně stejně velké soubory, nebo komprimaci pro nejlepší rozlišení, ale to už je nepodstatné.
to mne samozřejmě taky
to mne samozřejmě taky napadlo, ale nemám vyzkoušené, jestli podle toho jakou kompresi zvolím, tak podle toho vypadne i JPG z RAWu. To by se muselo otestovat a přiznám se, že jsem líný :-)
Jinak o možnostech volby komprimace JPG samozřejmě vím, ale jestli to ovlivňuje i ten vložený do RAW, to už nikoliv.
Děkuji za vysvětlení. Nevěděl
Děkuji za vysvětlení.
Nevěděl jsem, že s RAW se součaně ukládá tolik komprimací.
K tomu RAW a JPG. Používám to občas úplně stejně jako píše prikrylm. Do Raw fotím standartně. JPG někdy použiji k přímé prezentaci. Předpokládá to samozřejmě dvě karty současně ve foťáku.
Fakt tolik? To díky za
Fakt tolik? To díky za osvětu.
Na RAW + jpeg jsem jedno vysvětlení našel. Pokud mám třeba D300s, tak mám CF + SD, (RAW na CF, jpeg na SD) a SD může být WiFi a ty jpegy se budou rovnou vysílat. Pravda, když to pošlu jinou cestou jako RAW, tak si to protější strana může zpracovat...
Nikdy jsem to nezkoušel...