Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Rychlost výměny závěrky D750
¨
Autor: Wakizashi
Datum:
11. Říjen 2018, 17:07:40
Ahoj,
snad jsem ve správné sekci. Mám D750, bohužel spadá do série s vadnou závorkou - třetí vadný batch... Fotoaparát je mimo standardní záruku. Jak dlouho vám trvala oprava v Nikon servisu? Pánoval bych je poprosit ještě o kontrolu AF v samotném těle. Jaké máte aktuální zkušenosti s Nikonem v CR? Nebo ho mám raději poslat do Rakouska? Diky
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Zdravim, diky za odpoved.
Zdravim, diky za odpoved. Ano, spada do vadne serie dle nikon stranky pro SN. Kdyz jsem ho kupoval pred cca dvema lety, nebyl v jejich databazi. Fotak obcas po zapnuti nahodil u prvniho snimku hlasku Err, ale pak ok. Neresil jsem. Nedavno jsem mel flare efekt u horni strany. V jednom baru jsem mel cast obrazovky cernou, tam to ale muselo byt led svetly. Planoval jsem poslat fotak do nikonu i kvuli kontrole af a tak mne zajimala doba. Oprava by mela byt zdarma dle Nikonu.
Zdravim, diky za odpoved.
Zdravim, diky za odpoved. Ano, spada do vadne serie dle nikon stranky pro SN. Kdyz jsem ho kupoval pred cca dvema lety, nebyl v jejich databazi. Fotak obcas po zapnuti nahodil u prvniho snimku hlasku Err, ale pak ok. Neresil jsem. Nedavno jsem mel flare efekt u horni strany. V jednom baru jsem mel cast obrazovky cernou, tam to ale muselo byt led svetly. Planoval jsem poslat fotak do nikonu i kvuli kontrole af a tak mne zajimala doba. Oprava by mela byt zdarma dle Nikonu.
A je skutečně vadná? Myslím
A je skutečně vadná? Myslím tím, zda třeba v serii je první snímek podexponovaný nebo u prvního snímku zůstane zrcadlo v horní poloze a na stav. disp. je nápis Err. Po následném stisknutí spouště se vrátí do normální polohy, chvilku jede normálně a po třeba hodinové odstávce znovu podexponuje nebo zůstane zrcátko v horní poloze.
Proč Vám to píši - první závěrka po cca 8500 expozicích byla vyměněna jako potencionálně vadná, ale při expozicích jsem neměl žádný problém, serie, dlouhé expozice, jednotlivé snímky. Druhá, vyměněná, po cca 1500 expozicích, začala přesně takhle zlobit.
Řešil jsem to po proběhlé záruce jako dotaz na to, zda ta vyměněná nebyla vadná a vzhledem k rozšíření období ve kterém byla možnost vadnou závěrku obdržet, se nevztahuje i mou již vyměněnou záruka.
Řešil to Nikon Praha a foťák vrátil s tím, že doslova : " Oprava a seřízení expozičního systému pro dosažení originálních technických parametrů. Oprava a seřízení synchronizačního systému pro dosažení originálních technických parametrů."
Za tři týdny jsem uplatnil reklamaci na opravu - foťák jsem předal ve stavu chyby - zrcátko v horní poloze, displ. Err. Přiložil jsem paměťovou kartu s možností zobrazení vadných snímků a výpis časů a čísel vadných souborů - podexpozice, seklé zrcátko a dobré snímky. Závěrka mi byla vyměněna, v rámci záruky Nikonu na vadné závěrky, zdarma.
První " oprava " trvala zhruba tři týdny, reklamace opravy, i přes upozornění technika na nutnost objednat případně náhradní díly, byla hotova za sedm dní. Kvalita - sice nadvakrát, ale foťák jede, ani jsem nemusel znovu seřizovat AF - já tomu říkám zázračné obživnutí. Asi hodně záleží na tom, kdo to zrovna dostane do ruky, ale já jsem s poslední opravou spokojen.
Ad. Rakousko - všechny pozáruční opravy jsem platil, záruku uznávají dle Rakouska, tedy 12 měsíců, ale pokud Vaše závěrka ještě nebyla měněna a spadá do období potencionálně vadných, třeba to také vymění zdarma. To je třeba domluvit tam.