Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Sled záběrů na SD kartě u NikonD5600.
Zformátoval jsem po dlouhé době sd kartu z foťáku. S ním zmizel i informační soubor o snímcích. Ty byly naštěstí předtím zálohované, s tím není problém. Potřeboval bych ale mít sled záběrů, který pokračuje tam, kde to bylo před formátem. Tj. když snímky měly název DCS_2848, měly by pokračovat DSC_2849, atd. Nyní jdou od DSC_0001, 0002… atd. Doposud jsem to řešil tak, že poslední záběr jsem nemazal, ale ponechal a ten další pak na něj názvem navázal. Možná to je triviální dotaz, ale zajímá mě způsob, nebo finta pro řazení snímků po sobě? Vzniká z toho velký zmatek po zkopírování na disk, když se pak mají seřadit podle názvu…
Jsou tady profíci, kteří to mají zvládnuté?
díky za radu
Petr
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Nastavení v Menu foťáku, jak
Nastavení v Menu foťáku, jak on má postupovat při označení snímků. Je tam pár variant (D7***), já mám nastavený, že když vyjmu plnou kartu a vložím prázdnou, tak pokračuje v následujícím číslování, které ale (svévolí Nikonu, což je pochopitelné, kdo by si desetičíslí pamatoval, čtyřčíslí je líp čitelné a pamatující) skončí při 9999, při 10000 vytvoří složku a do ní počítá od nuly, tedy 10000 je vlastně 0001.
*
Pak je v nastavení možnost počítání od nuly, tedy vynulování.
*
Něco se mě mate, že tam je ještě něco, foťák v ruce nedržím, jenom vzpomínám co mám já.
*
Snad jsem otázku pochopil správně?
ano, zkusil jsem to přes TC
ano, zkusil jsem to přes TC přejmenovat (ne přímo na sd) na to číslo, a funguje to.
Elegantnější řešení je ovšem to oficiální - strana 234 manuálu/uživatelské fuinkce/část d2
díky
Za daný den (období) strkám
Za daný den (období) strkám fotky do složky s datem a případně názvem akce/foceného oného - protože co poté, když nafotím víc jak 10000 snímků, žejo.
Nic méně zkusil bych na SD zapsat zpátky fotku s posledním číslem, třeba foťák bude pokračovat.
Další možnost je pak při přenášení souborů do PC soubory přejmenovávat. Např TotalCommander TO umí prakticky na "klik".
Pokud by nevyhovoval systém adresářů podle data, tak nikon (D5600 beztak taky) umí říct, že soubory se nebudou jmenovat DSC_xxxx ale třeba DSD_xxxx.