Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Vypnutie AutoISO u Nikon D7100
¨
Autor: fotacek
Datum:
24. Červenec 2014, 07:22:14
Ahojte, pred nedávnom som si kúpil Nikon D7100. V nastaveniach som vypol autoiso (off) avšak keď fotím (väčšinou na prioritu clony), tak sa mi ISO samovolne nastaví na inú hodnotu (predpokladám, že podľa sveteľných podmienok). Ako mám vypnúť túto funkciu. Pri Nikon D50 sa mi to nikdy nestalo.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Ďakujem všetkým za rady!
Ďakujem všetkým za rady!
Ahoj zmáčkni vlevo od
Ahoj zmáčkni vlevo od displeje tlačítku ISO a předním rolerem si přepínáš jestli ISO auto a nebo manuálně nastavuješ při zmáčknutém tlačítku zadním rolerem .
Nemám D7100, ale pokud má
Nemám D7100, ale pokud má nějaké uživatelské nastavení (tuším U1 U2), tak se to nastavuje pro každé zvlášť, tedy po přepnutí se foťák tváří, jinak?
Nebo nějaká jiná featura?
Než bych to začal svádět na vadný fw, raději bych znovu prolezl menu (přečetl návod?), přece jenom to už není úplně triviální stroj.
To je divné, zkusil bych
To je divné, zkusil bych nainstalovat poslední firmware a dát foťák do defaultu. Když je vypnuté, tak se nemůže měnit.
Aj mne sa to zdá divné.
Aj mne sa to zdá divné. Najskôr som si myslel, že som omylom zavadil o roler ale, keď sa mi to stalo niekoľkokrát za sebou zistil som, že to foťák nastavuje sám.
Zmáčkni s tlačítko, kterým
Zmáčkni s tlačítko, kterým nastavuješ ISO a předním rolerem si zruš auto ISO. Zadním rolerem si nastav ISO jaké potřebuješ. Mě to dělalo, když jsem měl například manuál s autoISO a pak jsem přepnul na předvolbu clony. Ten foťák si to asi pamatuje. Ps. Do menu už skoro vůbec nelezu, Skoro všechno se dá nastavit tlačítky a rolery.
To já nepochopím, proč tuto
To já nepochopím, proč tuto možnost, že by se AutoISO zapnulo rolerem nedají i do D90 či D3100. Člověk aby to zapnul/vypnul furt musí složitě do menu, přitom by stačilo na roleru AutoISO - Lo 1 - ... - ISO 200 - ... - Hi 3. Jak to čtu, to už asi D7100 to má, možná i D7000.
Stejně tak nechápu, proč D90 neumí u objektivu bez CPU pracovat s prioritou clony a nastavovat automaticky čas a ISO (expozici). V Lv to umí i D3100! Zajímavé, že u D7000/7100 to už jde. Ale to sem nepatří.
Prostě furt musí ten firmware dopindíkovat, aby měli příště zas co vylepšit a nutili nás koupit nové.
no to je právě
no to je právě účel...motivovat uživatele k lepším tělům :-). A ty poučenější holt již směřovat rovnou k těm dražším tělům. Já když jsem měl D7100, tak jsem byl spokojený a když to člověk zmákne a využije hodně tlačítek a nastaví si ovládání dle svého, tak je to fajn. A moc jsem nechápal třeba Macka, který říkal, že chce profi ovládání a ergonomii. Až když jsem pořídil D3s, tak jsem pochopil o čem mluví :-) a rozdíl oproti D7100 je opět zásadní. Nyní zvažuji další tělo a vůbec se mi nechce do něčeho, co není ovládáním jako D3s, D700, apod. Opět musím dát za pravdu Mackovi, že pokud dvě těla, tak stejného ovládání, aby se člověk nemusel v hlavě přehazovat. To je poněkud komplikované a dost zrdžující...či přímo omezující.
Takže oni vědi, proč to je odstupňované, proč si určité vychytávky a nápady šetří do dalších modelů. Holt to tam nemůžou nasázet vše a hned. By nebylo co inovovat a na co lákat zákazníky.