Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Zrcadlovka D5000 - začátečník
¨
Autor: pinonka
Datum:
8. Únor 2012, 16:00:48
Zdravím všechny ... Měla bych moc velkou prosbu...nenajde se tu někdo, kdo by byl ochotný pomoci začátečníkovi s použitím této zrcadlovky po veškeré stránce? :-) Nejlépe na Moravě. Díky moc!
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Re: ZRCADLOVKA D5000 - ZAČÁTEČNÍK
Dobrým zdrojem informací pro opravdového začátečníka je také seriál pana Šurkaly ( http://www.digimanie.cz/branch.jsp?node=7FAFF153F7AA8AEDC12578C9007AB46D... ). Seriál se jmenuje "Fotíme s koalou". Pro ty, kteří nemají ponětí o tom k čemu je dobrá clona, čas, jak dokáže ohnisk.vzdálenost měnit perspektivu, proč používat kompenzaci expozice apod. je to myslím báječné a velice poučné čtení. Vřele doporučuji.
nechápu
Promiň, ale zeptám se. Koupila sis zrcadlovku a neumíš s ní vůbec zacházet? Když nechceš sama studovat, tak zkus nějaký kurz - http://www.google.cz/search?q=z%C3%A1klady+pr%C3%A1ce+se+zrcadlovkou&rls...
A nebo si přečti skvělé stránky na www.fotoroman.cz.
Taky můžeš zkusit knížky
http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-grafiky-a-fotografy/mistrovstvi-prace...
http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-grafiky-a-fotografy/digitalni-fotogra...
Jestli jsem to špatně pochopil a máš spíš konkrétní dotazy, tak je sem zkus dát. Chápu, že osobně je to lepší, třeba se někdo najde :-)
Nikon D5000
Mám Nikon D5000 od uvedení do prodeje.Vlastním i knihu Jeff Revell Nikon D5000.Fotografuji zatím 54 let , možná bych mohl poradit.Napiš na e-mail>josef.bahula@tiscali.cz.Dobré světlo.
:-)
Chtěli jsme kurz a počteno máme už hodně, ale osobně je to lepší...kurzy jsou hodně v Praze, to je škoda. Tak jsem se pokusila někoho sehnat, kdo je fanda a rád by pomohl, samozřejmě za odměnu .-)
No vidíš, Google vrátí hned na prvních místech kurzy v Brně :-) Třeba se někdo ozve, i když Morava je taky poměrně velký rozptyl. Případně zkus některý fotoserver. Vystavit nějaké fotky a třeba získáš nějaké rady.
Ale za odkazy moc díky, projedu to vše.... A když jsem ještě zrcadlovku neměla, tak s ní neumím .-) Peru se a peru, ale zkouším sehnat pomoc i jinak :-)
Začátečník - pomoc.
Pokud ještě potřebuješ pomoct s vysvětlením techniky a pár základních rad, jak komponovat a podobně napiš mi na mail. Pokud jsi z okresu Hodonín, nebude problém. Nikonos@seznam.cz
Dobře prostuduj návod a zkus
Dobře prostuduj návod a zkus na tom nastavovovat jednotlivé režimy a funkce, aby jsi to alespoň v základu uměla ovládat.
Kup si nějakou literaturu, kde bude stručně vysvětleno co je expozice, perspektiva, něco o focení rychlého pohybu, blesk....
Pokus se něco nafotit staticky, pohyb, s bleskem, stativ, dlouhé časy v noci.... a piš si na kus papíru problémy.
Až potom si vyhledej konzultanta. Dřív je to zbytečné, protože to zapomeneš, nebo nebudeš vědět o čem je řeč.
Občas do Brna jezdím, ale je mi 55 let. Tobě bude tak 20?, 30?, takže někoho věkem přiměřeného , jinak Tě to nebude bavit.
Já měl stejný problém.Koupil
Já měl stejný problém.Koupil jsem si před lety zrcadlovku,protože mě fotografování zasáhlo a kompakt již nestačil.A nikdy jsem zrcadlovku ani nedržel v ruce.Po koupi nové zrcadlovky jsem nevěděl kudy kam.Jak to ti fotografové dělají?Jak oddělují fotografovaný předmět od pozadí?Jak pracují se světlem?Co vůbec moje zrcadlovka umí?Nevěděl jsem nic a první měsíc jsem s ní fotil v rěžimu P jako u kompaktu.Dokonce jsem jí chtěl prodat.Naštěstí jsem vydržel a se vším se popral.
Myslím si,že byla vydaná kniha přímo s názvem D5000,ale nejsem si jistý.Byl jsem i v Praze na kurzu pro začátečníky,ale ten kurz mně nedal vůbec nic!Kurz byl pro 10 lidí a asi tříhodinový.Neodnesl jsem si z toho prakticky nic.Protože ten proces sžívání je delší a individuální.Takže co mě osobně pomohlo?Několik věcí dohromady.Hlavně kniha Digitální fotografie (1.díl)od Scotta Kelbyho.Komentář nade mnou dává odkaz na 3.díl,ale mám všechny tři díly a ten první je základ a skvěle srozumitelně jednoduše pro naprosté laiky popsáno.Dále jsem neustále četl dvousetstránkový návod k mojí zrcadlovce a když jsem narazil na něco,co bych mohl častěji využívat,tak jsem si to zatrhl a vždy okamžitě vyzkoušel.A poslední věc která mě pomohla, byla občasná rada zkušeného fotografa.
Ještě jsem zapomněl,že by
Ještě jsem zapomněl,že by určitě pomohlo,kdybyste si nějaký čas kupovala časopis Digitální foto.Prakticky celý časopis je určet pro začínající fotografy s návody,jak co dobře fotografovat i s obrázky v nastavení fotoaparátu.
Re: JEŠTĚ JSEM ZAPOMNĚL,ŽE BY
Špatný tip to není, ale z toho co tazatelka o sobě napsala, se asi trápí s naprostými základy, tj. k čemu je clona, čas, ISO atd. Obávám se, že časopis Digitální foto bude pro ni příliš "odborný". :(