Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
CoolPix P7000
¨
Autor: Karesak
Datum:
21. Září 2010, 08:48:59
Zdravím všechny. Co si myslíte o tomto kompaktu? Vyplatí se jako druhý fotoaparát k D90? Nevíte někdo, kdy bude dostupný? Díky za vaše příspěvky.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Firmware 1,2 pro Nikon P7000
Zdravím do fóra. Trošku oživím starší téma. Právě jsem pro manželku pořídil Nikon P7000, a chci se zeptat. Firmware je v něm ve verzi 1.1. Nemá někdo zkušenosti, o jak moc zrychlí upgradováním na verzi 1.2? Jde mi o to, že jsem četl, že verze 1.2 nepodporuje neoriginální akumulátory, verze předchozí ano. Přeci jen se mi nechce dávat 1400,- za originál, neoriginály používám bez problémů do zrcadla a nikdy mne nezklamaly, tak se mi prostě nechce tolik hned investovat. Případně zda někdo nemá zkušenosti, jestli nějaký neoriginální aku šlape na tom novém firmwaru bez problému. Děkuju za odpověď.
P7000 uz se nevyrabi uz pred
P7000 uz se nevyrabi uz pred nejakym casem ji nahradila P7100 ale jeste by se mnela dat v CR koupit. Jako druhy fotak k D90 se to nevyplati, je velka, tezka a sice foti do NRW (RAW) ale ty fotky nejsou zadny zazrak. Radeji bych usetrene penize investoval do noveho skla nebo blesku.
Omlouvam se
Tohle uz neni aktualni. Omlouvam se ale nepodival jsem se na datum.
Nic se neděje. Ale 7000 se
Nic se neděje. Ale 7000 se teď dá pořídit za celkem dost zajímavej peníz, tak jsem právě rozhodl jí vyměnit za UZ Panasonic, ale právě řeším "problém" ohledně baterky. No třeba mi stejně nezbyde nežli koupit originál.
3 týdny praxe
Zdravím, mám tento fotoaparát od prvního dubna doma. S 95 % funkcí jsem více než spokojen stejně jako s ergonomií. Jsou zde ale dva (alespoň pro mě) velké problémy:
První, který jsem ochoten překousnout, ale přesto vadí, jsou pomalé reakce na ovládání nastavení. Když potřebuji rychle změnit např. ISO, dokážu si klidně představit, když vezmu v úvahu způsob nastavování, provést tento úkon během jedné, maximálně dvou sekund (pokud by nastavovací kolečko nebylo v příslušné poloze). Jenže jen samotný vstup do menu nastavení, přestože je realizován stiskem jednoho tlačítka a pak zase návrat z menu trvají přibližně po jedné sekundě, což je v určitých situacích věčnost, ale budiž.
Druhý problém, který již z principu, že 80% mých fotek jsou vozidla v pohybu, kdy záběr nemůžu jen tak opakovat, akceptovat nemůžu, je katastrofická úspěšnost ostření a to při kterémkoliv nastavení měření a výběru ostřicího bodu. Nejprve jsem věřil prodejci, že se s tímto budu muset u dnešních kompaktů smířit, a nic jiného než zrcadlovka mi nezbyde. Když jsem si pak ale vyzkoušel G12, XZ-1 a další starší i novější přístroje, a u žádného z nich se tento problém dokonce vůbec neobjevil ani při nejdelší ohniskové vzdálenosti a focení vozidla v pohybu zároveň, nemůžu si nemyslet, že P7000 je v ostření prostě shit.
Blbé je, že ať hledám, jak hledám, nenacházím na trhu přístroj ve stejné cenové relaci (a že P7000 není ve své třídě zrovna z nejlevnějších), který by mi nabídl tak uspokojivé možnosti, jako P7000. (G12 sice na mnohých obrázcích vypadá lépe, ale když jsem jej měl v ruce, tak mě jeho ergonomie naprosto zklamala vč. dalších věcí.)
Teď mi tedy nejspíš nezbyde čekat, dokud některý výrobce nevymyslí něco podobného nebo než Nikon dostane rozum a vydá nový firmware, který ,,bude ostřit".
Mám taky nějaké kompakty a
Mám taky nějaké kompakty a tak myslím, že ten prodejce měl pravdu. Všechny kompakty jsou nekonečně pomalé ve srovnání s DSLR, protože jejich ostření na základě kontrastu je principiálně mnohem pomalejší než ostření zrcadlovek na základě fázového posunu. Jsou to fyzikální zákony (optické), které nelze očúrat. To vyhodnocování kontrastu kompaktem je pomalejší při menším množství světla na snímači, čili při nedostatku světla způsobeném buď šerem nebo právě velkým zoomem, kdy je taky světelnost objektivu nejmenší. Zkrátka, i entry level zrcadlovka je na tom lépe než tak zvaný profi kompakt.
Nehodnotím rychlost!
Nepotřebuju, aby mi ten fotoaparát zaostřil během desetiny sekundy, klidně ať si ostří vteřinu, ale výsledkem musí být úspěšné zaostření.
Budu tedy konkrétní, 5 let jsem byl spokojeným uživatelem Canonu A510, osobně jsem si zkoušel Canon G12 a Olympus XZ-1, a 90 % mých kolegů fotografujících stejný typ scény (vozidla v pohybu) vlastní další nejrůznější kompakty např. vím o Canonu A460, Olympusu SP-510UZ a další, protože prostě není z praktického hlediska možné lítat po městě se zrcadlem v pohotovosti. A co je nejdůležitější? Mnimálně všechny výše zmíněné fotoaparáty v 99 % scén tohoto typu zaostří úspěšně na první pokus. U P7000 je to tak 70 % úspěšnosti!
Ať už fyzika říká cokoliv (a že jsem z technického oboru a uznávám ji), toto je praxe.
mimochodem, když jsem onomu prodavači problém v praxi ukázal, taky se trochu podivil.
novy firmware pre p7000
Rozhodujem sa medzi p7000 a G12. Pri p7000 sa mi paci oproti G12 navyse moznost pouzivat opticky zoom pri videosekvencii.
Ale mam obavy o samotnu rychlost fotaku p7000 pri ukladani fotiek - vedel by mi niekdo potvrdit (napr. z vlastnej skusenosti), ze novy firmware skutocne tieto nedostatky odstranil?
dakujem
Firmware 1,2 pro Nikon P7000
Zdravím do fóra. Trošku oživím starší téma. Právě jsem pro manželku pořídil Nikon P7000, a chci se zeptat. Firmware je v něm ve verzi 1.1. Nemá někdo zkušenosti, o jak moc zrychlí upgradováním na verzi 1.2? Jde mi o to, že jsem četl, že verze 1.2 nepodporuje neoriginální akumulátory, verze předchozí ano. Přeci jen se mi nechce dávat 1400,- za originál, neoriginály používám bez problémů do zrcadla a nikdy mne nezklamaly, tak se mi prostě nechce tolik hned investovat. Případně zda někdo nemá zkušenosti, jestli nějaký neoriginální aku šlape na tom novém firmwaru bez problému. Děkuju za odpověď.
Jsme vybíraví
Problém je totiž v tom, že majitelé zrcadlovek jsou zhýčkaní svými přístroji
a rádi by měli:
- kvalitu snímků téměř stejnou jako ze své zrcadlovky včetně dynamického rozsahu snímače a šumu na vysokých ISO
- stejné rychlé ostření a nejlépe většinu funkcí ze své zrcadlovky
- nejlépe možnost použití i objektivů, které mají doma a samozřejmě i blesků
- a to celé by se mělo ideálně vejít do kapsičky od košile, aby jej bylo možné nosit všude s sebou :) Když totiž "zrcadlovkář" chce "druhý" přístroj, tak tím rozumí, že má umět všechno co ten "první", akorát má být do kapsy :)
Majitelé zrcadlovek a kompakty.
Vidím to spíš tak, že "normální smrtelník" si prostě koupí kompakt podle toho, jak se mu líbí, jestli mu ho někdo doporučil a případně bude preferovat svou oblíbenou značku, zatímco majitelé DSLR ví, co po něm chtějí. Ví co je ISO, co jsou to ty megapixely, atd atd. Navíc mají fotky s čím srovnat.
A to je ten problém. :)
Pravda! Tesat do mramoru.
Pravda! Tesat do mramoru. Souhlasím.
:-)
napsal jsi to výborně ... tak nějak jsem to myslel...
A právě naše požadavky jsou
A právě naše požadavky jsou hybnou silou pokroku...
Škoda, že Nikon nešel cestou
Škoda, že Nikon nešel cestou jako např Panasonic s LX5, nebo Canon s S95. Na kompakt je to podle mě dost velký. Podobné rozměry mají některé bezzrcadlovky. A pokud bude cena 12000Kč, tak to s něma bude i cenově srovnatelný. Za 9000 Kč by to byl dobrý kup, ale tomu moc nevěřím.
Myslim ze jde o solidniho
Myslim ze jde o solidniho nastupce P6000, ktery mam a az na baterku me nikdy nezklamal. Dostupny by mel byt podle informaci z photokiny na prelomu zari a rijna.
Díky
Díky
Nikon P6000
... kououl jsem si tento foťáček jako malého bratříčka k mé D300 a po měsíci jsem ho dal dětem na hraní . Vyhozené peníze... Kdybych si raději koupil nějakou jinou fotovýbavu udělal bych lépe. ...