Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Fotky na kartě nezačínají od DSCN 001
¨
Autor: reika
Datum:
14. Květen 2013, 18:09:37
Dobrý den!
Mám Nikon coolpix S9300, když si vymažu fotky z karty, tak při dalším focení mi nezačínají od č.1 ale např. od 62. Nevíte, co s tím? Děkuji.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Nikon D7000 celkový počet snímků
Manuál referenční část strana 87. Tam je to popsáno jak docílit číslování od jedné. Manuál je k dispozici www.nikon.cz v sekci technická podpora.
Já to tam nenašla...
Já to tam nenašla... http://i.nahraj.to/f/lx1.jpg
Číslovaní
Psal jsem referenční část manualu, ne základní. To je až ke konci toho manualu!
http://nahraj.to/lxE
Díky, popletla jsem to...
Díky, popletla jsem to...
To bude předpokládám tím, že
To bude předpokládám tím, že Vašek nevím proč dal odkaz na D7000 dle jeho popisu a Vy máte S9300. Já se díval do manuálu S9300, ale opravdu jsem to tam nenašel.
Od kdy má D7000 vnitřní paměť
Od kdy má D7000 vnitřní paměť na snímky? :-) Lidi čtěte pořádně ten manuál. Je to v tom PDF až u konce, v referenční části, ne v základní části.
Je to nastavením, snad by to
Je to nastavením, snad by to mělo jít změnit, přečtěte si manuál.
SOS
V manuálu jsem to nikde nenašla. Nemáte někdo ten foťák? Když vymažu fotky na kartě, tak se mi nové neoznačují od 1, ale čísla pokračují. Dnes jsem to zase zkoušela. První fotka měla číslo DSCN0166. Poraďte, prosím....
Já jen tak mimo. Proč Vám to
Já jen tak mimo. Proč Vám to vadí, že to čísluje stále dál? Mně zatím všechny foťáky to tak dělaly a já jsem s tím spokojený, aspoň vím posloupnost fotek. Kdybych to měl furt od jedničky, asi bych v tom měl hokej. Někteří psali, že vždy fotografie přejmenovávají, já to třeba nedělám.
Jinak je možné, že kompakt tuto možnost volby nemá, že je to jen u zrcadlovek Nikon.
U všech foťáku mi po vymazání
U všech foťáku mi po vymazání fotek z karty začíná zase vždy od 1 - možná zvyk. Chtěla jsem si to tak nastavit i u tohoto nového... A do jakého čísla to číslování jde? Co potom? Přeformátovat kartu?
Neřešit, pokračování je víc přehledný !
Pokračování v číslování je víc přehledný než znovu a znovu od "0" ! Nevím jak Coolpix, ale zrcadlovky Nikon číslují do 10000, pak vytvoří novou složku a jedou znovu od "0"
U D60 mi hodně vadilo (raději sr.lo !!) při každém vytažení karty číslování od "O", pak vznikly další složky a byl z toho na kartě jenom binec. Naštěstí to šlo v nastavení změnit. V profilu máte D40, tak předpokládám, že je nastavení s D60 totožný a tím pádem jste na to základní nastavení zvyklá.
Až máte fotky nějak natrvalo zazálohovaný a jdete na nový focení, tak až potom kartu naformátovat přímo ve foťáku. To je nejspolehlivější jistota, že karta bude s foťákem pracovat. Mazání fotek v PC není potřeba, formát ve foťáku vyřeší dvě věci jednou "ranou".
K trvalé záloze: jenom v PC nebo někde na servru, to není záloha natrvalo !!
Znám případy, že známí nenávratně přišli o fotky z důvodů nenaformátované karty (jen z výroby nebo v PC) a taky kleknutím disku v počítači.
Díky, tak už to řešit nebudu.
Díky, tak už to řešit nebudu. Jen se chci ještě zeptat: Vadí časté formátování kartě? Děkuji.
Formátování nevadí. Dnešní
Formátování nevadí. Dnešní karty vydrží snad 100000x přepis každé buňky. Osobně taky furt kartu vytahuji a zas ji tam dávám, tak doufám, že to dvířka a slot vydrží.
Nevadí to, ale nevím jistě,
Nevadí to, ale nevím jistě, jestli se formátem smažou informace o souborech nebo se karta doopravdy zformátuje. Vzhledem k rychlosti formátu si myslím, že dojde jen ke smazání informací o souborech a karta je okamžitě použitelná, což je na druhou stranu škoda, protože pravým formátováním se karta jakoby vyčistí-obnoví její "složení povrchu" (na čistý talíř se jídlo taky dává líp....no, aspoň opticky to vypadá líp), ale jak to je doopravdy, nevím, snad odpoví vzdělanější.
Spíš je potřeba dávat pozor na zasunování karty do foťáku, žádné násilí. Opatrně zasunout a když neklade větší odpor (trochu se brání zasunutí, což je normální, to je pojistka), tak jemně dotlačit. Někdo kartu nevyndává vůbec (když má kartu 32G nebo fotí na malé rozlišení, vydrží dotyčnému karta několik let bez pohybu !) a přenos do PC provádí z foťáku kabelem, ale mám vyzkoušeno, že to je na věčnost, pomalý.
Děkuji moc za odpověď. Kartu
Děkuji moc za odpověď. Kartu vytahuji - mám Kingston 16GB, v PC z ní přetáhnu soubory, smažu ji a opatrně vložím zpět do fotoaparátu. Dělám to tak pořád. A fotky zálohuji v externím HDD a ještě vypaluji na DVD jako 2.zálohu. Ještě jednou díky!
:)
Buďte rád/a, nedávno jsem tu řešil opačný problém, kdy se mi dublovaly fotky v compu díky shodným číslům fotek :)
Potěšil jste mne...
Potěšil jste mne...