Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon Coolpix L810 16mpx 26 zoom
¨
Autor: bernacek1
Datum:
12. Listopad 2013, 19:20:34
Ahojte , potřebuji poradit , min.týden jsem si tento foťaček koupila. Ale jak fotím psy v běhu stále to mám šíleně rozmazané , kostičkované , prosím poradte co asi dělám špatně nebo co mám nastavit :( ? Děkuji moc Lucka
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
podívejte se do návodu na
podívejte se do návodu na možnost nastavení autofokusu (AF). Autofokus = systém zaostření. Někde by tam snad mělo být alespoň přepnutí na průběžné zaostřování. V praxi to znamená, že máte buď AF-S (single). To je pro focení pohybu prakticky nepoužitelné. Když máte AF-C (continue), tak jde o průběžný režim. Když se vám tedy pes bude pohybovat a vy ho udržíte po celou dobu v hledáčku nebo displeji, tak by to mohlo pomoci. Autofokus aktivujete částečným (polovičním) namáčknutím tlačítka spouště, pak ho jen domáčknete, nesmíte z něj sundat prst, jinak přestane ostřit. Aby to neznělo složitě, takže autofokus na průběžné sledování, namáčknout spoušt do půlky a sledovat psisko. Ve vhodný okamžik pak domáčknout a doufat. Podívejte se někde v návodu, lze předpokládat, že při nastavení na režim sport se automaticky nastaví i průběžná režim AF.
Děkuji ted se koukám na ten
Děkuji ted se koukám na ten Autofocus tak je tu napsané - AF-S jednorázový AF nebo AF-F nepřetržitý AF , já si nastavila ten nepřetržity :) žádné jiné varianty tu nejsou a ještě jednou mooc děkuji za radu hned zítra to vyzkouším.
jj,to je ono. Tak to zkuste
jj,to je ono. Tak to zkuste takto. Ještě se podívejte, zda není někde popsáno nastavení toho režimu sport. Tam by mohl být automatiky ten režim AF a ještě tam bude i rychlý čas závěrky, což je pro focení pohybu také podstatné.
Děkuji kouknu na to , jste
Děkuji kouknu na to , jste zlatý :)
No a to jsem si ten foták
No a to jsem si ten foták kupovala že to bude ideálka na psy :( jsem začátečník ve focení ale musím říct , že už i můj 15 let stary digitál fotí lepe než toto , ale je možné že fakt něco dělám špatně :( mě se jednalo prostě jen o to ať zachytím třeba vyskok psa a aby jen nebyla čmouha . Tak nevím co nastavit , ale asi ten sport , máte pravdu .
nechci vám brát iluze, ale
nechci vám brát iluze, ale obávám se, že to bude tímto přístrojem dost těžký úkol udělat psí foto tak, aby bylo ok. Tedy psí foto myslím v pohybu. Mrknul jsem na jeho specifikaci a bohužel nedisponuje poloautomatickým režimem, ale pouze předvolenými režimy. V tom případě jste stále odkázána na plnou automatiku. Takže tady snad nastavit režim sport, snažit se sledovat objekt stále v hledáčku a udržet ho pokud možno ve středu hledáčku. Bude to znamenat spoustu fotek a doufat, že se něco povede.
No a to jsem si ten foták
No a to jsem si ten foták kupovala že to bude ideálka na psy :( jsem začátečník ve focení ale musím říct , že už i můj 15 let stary digitál fotí lepe než toto , ale je možné že fakt něco dělám špatně :( mě se jednalo prostě jen o to ať zachytím třeba vyskok psa a aby jen nebyla čmouha . Tak nevím co nastavit , ale asi ten sport , máte pravdu
Je potřeba fotit na prioritu
Je potřeba fotit na prioritu času, což zde čtu, že ten fotoaparát neumí, takže pokud to jde, tak ho vraťte. Nevím co dělá režim sport, ale moc nevěřím, že to něčemu pomůže a získáte použitelné fotky. Rozhodně na psy a jiné rychlé děje potřebujete AF-C (u Vás tedy AF-F), aby fotoaparát stále ostřil na pohybující se předmět a pak potřebujete krátký čas tak 1/500s a méně. Ale na toto potřebujete právě režim priority času, kde si ručně ten čas natvrdo nastavíte. Takže foťáček urychleně vrátit či prodat a koupit něco použitelného, popřípadě zůstat u starého odzkoušeného kompaktu (ony ty nové s mega rozlišením a milionem funkcí často fotí hůře než ty staré, protože tenkrát se to dělalo ještě aspoň trochu slušně a poctivě, dnes je to spotřební plastiková krabička na fotky na fejsbůk).
Pokud chcete něco malého, levnějšího a relativně slušně fotícího:
http://www.megapixel.cz/olympus-e-pl3-cerny
Jen nemá interní blesk.
Děkuji moc za odpověď, co to
Děkuji moc za odpověď, co to dokáže ten fotáček , je režim makro na kvítka , opravdu nadherné ostré snímky. Psy mi to vyfotilo taky krásně ale musí sedět a musí byt slunko , jinak je to kostičkované ani funkce zamračeno nepomůže :) No mě ten foťček zaujal Zoomem a mpx , je opravdu veliká škoda že nejdou dělat seriové snímky , třeba jak píšete 1/500s, to mě opravdu mrzí . Ale děkují za odpověď.
na zoom se orpavdu nenechte
na zoom se orpavdu nenechte nalákat. To je jen marketingový tah. Zoom okolo 500mm s přístroji okolo 5tis. je nesmysl a jakýkoli extra zoom v těchto přístrojích je jen lákadlem pro zákazníka, než k praktickému použití. Další věcí je, nefotit psa právě na dlouhý zoom, ale naopak snažit se použít přiblížení přístroje co nejméně. PS: poslal jsem vám soukr. zprávu.