Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
18-105 DX opravit, znovu koupit, anebo upgradovat ?
Mám tři roky 18-105 a byl jsem s ním navýsost spokojen, měl jsem možná štěstí na extra opticky povedený kus. Bohužel poslední dobou ale čím dál více zadrhává autofocus a přemýšlím, co dál. Pokud už někdo "cestou od 18-105" prošel, uvítám rady a zkušenosti... Nepředpokládám, že se vzhledem k setové ceně objektivu cca 4 tis. vyplatí pozáruční oprava (nebo ano ?, kde ?). A když už kupovat nový, přes dosavadní spokojenost se mi nechce kupovat stejný, navíc za vyšší nesetovou cenu. Přecejen dvakrát do téže řeky nevstoupíš :-) a větší rozsah univerzálního zoomu mě láká. Ohledně upgrade se mi naskytla výhodná akční cena na 18-200 VRII, ale ten jde zpátky do obchodu, protože výstup je oproti mé 18-105 znatelně horší i v rozsahu 18-105. Uvažuji dále o 18-140, který má poměrně lepší recenze než 18-200, ale ta dvojnásobná cena oproti 18-105 za ten "telefous navíc" se mi zdá příliš. 18-300 (starší model) jsem vyřadil poté, co jsem jej porvé potěžkal v ruce, novější lehčí 18-300 je otazníkem, stejně jako nový tamron 16-300. Někdo již vyzkoušel ? Jde mi jen o univerzální (super)zoom, mám i jiná méně univerzální a opticky mnohem lepší skla, tj. není nutno obecně tento typ objektivů hanět, jen bych rád vybral ten nejlepší, je-li nějaký lepší než 18-105:-) Díky!
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak ho rozeber, vyčisti motor
Tak ho rozeber, vyčisti motor a můžeš fotit dál. Ušetříš a budeš mít prima objektiv.
Nebo ho věnuj mě a já si ho vyčistím... :D
Ahoj já taky používám 18-105
Ahoj
já taky používám 18-105 a kdyby mi odešla řešil bych pravděpodobně 16-85kou (Zoom skoro stejný, v mnoha ohledech lepší a o fous kratší začátek a to se mi v interiéru hodí). Delší ohnisko nahradím Tamronem 70-300. Proti ultraširokým rozsahům nic nemám, je to jiný styl práce.
http://www.makofoto.cz/nikon/
http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/nik_18_140aspol/nikkor18_140aspol...
podívej se tady na to
určitě bych zkusil tu novou
určitě bych zkusil tu novou Sigmu o které jsem psal výše. fotím přesně to co ty a s tímhle objektivem nemusím nic řešit a oproti Nikonu 18-105 kvalita mnohem lepší. O tom Tamronu 16-300 ksem taky uvažoval, ale přeci jen už je vetší a víc váží. Taghle mám tu Sigmu a ta je menší než 18-105. Shrnuto, malej, levnej, kvalitní s výborným výstupem.
Díky všem za tipy. O Sigmě
Díky všem za tipy. O Sigmě jsem dosud neuvažoval, na tu se ještě podívám. Já fotím čistě amatérsky na D5100, hlavně rodinku, výlety, přírodu a architekturu na cestách. Kromě univerzálu mám ještě širokáč 10-24, ale ten asi prodám, protože drtivou většinu širokých fotek stejně udělám na 18mm univerzálu, neboť širokáč zrovna nemám s sebou. No a potom FXovou světelnou padestátku na portréty a hrátky s hloubkou ostrosti. V posledních dnech jsem vyzkoušel oba 18-300 Nikony a 16-300 Tamron. Bezkonkurenčně nejostřejší se mi jeví Tamron, ale je to světložrout, vše je výrazně tmavší než s Nikony s nejméně detaily v nejtmavších částech obrazu. 16mm je lákavých zejména s vidinou prodeje širokáče, ale oproti 10-24 je to samozřejmě sešup. Z Nikonů 18-300 je ostřejší ten novější a nižsí světelnost na konci se mi nezdá nijak výrazná (pravda, zkoušel jsem za slunečného počasí). Takže abych to shrnul, Tamron vítězí ostrostí a univerzálností, novější 18-300 vítězí celkovou kvalitou obrazu, starší 18-300 neoslinil, navíc je nejdražší a nejtěžší. Moje stávající 18-105 zaostává ostrostí za Tamronem a mírně i za novou 18-300, je nejméně univerzální, má ale nejlepší svtětelné podání scény, detaily v tmavých částech obrazu a samozřejmě cenu. No a teď babo raď :-)
Pokud jsi byl s 18-105
Pokud jsi byl s 18-105 spokojen, tak ji kup zase. Je to dobré sklo za výbornou cenu. Dle testu je 18-140 opticky o kousek lepší, ale ta cena.
Ja jsem vyměnil Nikon 18-105
Ja jsem vyměnil Nikon 18-105 za novou Sigmu 18-200 C a maximální spokojenost, je ve všem lepší. Hlavně rychlost ostření, obrazová kvalita, barvy, mech. konstrukce. Je menší a zaostřujte od 39 cm, takže se s tím dá fotit fakt všechno, samozřejmě ne v kvalitě pevných skel, nicméně oproti seťákům krok vpřed. Mám ještě nikon 35, ale ten používám jen doma na aranžovaný fotky. Dřív jsem dělal všechny fotky z rawu, jpg z foťáku nic moc i při všemožným nastavení picture control, ale s tou Sigmou lezou přímo dobrý jpgčka. Takže jsem fakt nadšenej, vezmu foťák a neřeším co vezmu za objektiv a vyfotím od brouka přes krajinu až po ptáky a to navíc ve velice slušné kvalitě.
Proč nevstoupíš dvakrát do
Proč nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, když jsi byl spokojen a objektiv pokrýval všechny tvé potřeby a vyhovoval tvým kvalitativním požadavkům? Buďto ho necháš opravit, nebo si za pár peněz koupíš nový - klidně z druhé ruky. No a vážně - co fotíš, jaké máš tělo, máš i jiné objektivy?
Ostatně - pokud ti jde o "superzoom", pak na trhu jsou už nyní 18-200 i 18-300, není problém si je vypůjčit a rovněž se prodávají za pár peněz. /Proč asi.../