Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
70-300VR a telekonvertor?
¨
Autor: E-Ryc
Datum:
5. Srpen 2009, 07:15:58
Ahoj, nezkouseli jste nekdo uvedenou kombinaci? Vim, ze oficialne nefunguje, ale je v praxi duvod jenom, ze kvuli male svetelnosti autofocus neautofocusa, nebo se to nejak mechanicky tluce?
Predem Dik
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Canon 500D close up lens
Canon 500D close up lens funguje na Nikonu 70-300 perfektne, akorat je treba si koupit step up 67-72 protoze se nedela 67mm
Ja jsem se to docetl na foru Digital protography a jsem rad, ze jsem to nasel. Koupil jsem na e-bay za $148.99 z Hong Kongu.
Naprosto doporucuji, puvodne jsem koketoval s myslenkou koupit Tamron 90 micro nebo dokonce sigmu 150 micro ale ted jsem naprosto spokojen a navic jsem usetril a tak si ted delam chute na Sigmu 10-20.
Macro s 70-300? Yes
Pardon, vlozil jsem to na spatne misto, patri to o par komentaru dolu.
Nejsem si jistý (je třeba to
Nejsem si jistý (je třeba to vyzkoušet) , vzhledem ke konstrukci orig.nikon telekonventorů by mohlo pravděpodobně dojít k mechanické kolizi , odlišná konstr.stavba telekonvventorů kenko nebo soligor ( např. Kenko TELEPLUS PRO 300 DG 1.4x for Nikon) by mohla použití s tímto objektivem . http://www.novafoto.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1311...
Sorry,vypadlo mi pslední
Sorry,vypadlo mi pslední slovo : umožňovat
Ahoj, jsem tu nový a začínám,
Ahoj, jsem tu nový a začínám, trochu obrátím diskuzi a chtěl bych se zeptat, jestli nějak jde snížit min. zaostřovací vzdálenost objektivu 70-300 ze 150cm, předcejen to na makro jeké bych chtěl není...četl jsem něco o makro předsádkách, ale nevím, zda-li jsem to dobře pochopil. předem díky za jakoukoliv radu.
70-300 s predsadkou
Canon 500D close up lens 72mm funguje na Nikonu 70-300 perfektne, akorat je treba si koupit step up 67-72 protoze se nedela 67mm
Ja jsem se to docetl na foru Digital protography a jsem rad, ze jsem to nasel. Koupil jsem na e-bay za $148.99 z Hong Kongu.
Naprosto doporucuji, puvodne jsem koketoval s myslenkou koupit Tamron 90 macro nebo dokonce sigmu 150 macro ale ted jsem naprosto spokojen a navic jsem usetril a tak si ted delam chute na novou Sigmu 10-20 3.5
Pokud to myslíš s
Pokud to myslíš s makrofotografií vážně doporučil bych zakoupení makroobjektivu,cokoli jiného je vždy kompromis.Chápu,že ne každý na to makro má(momentálně ani já, ale našetřím, v bazaru se dá slušný koupit podle ohniska od 5tis do 10tis ) Taky asi jako spousta jiných zjistíš , že potřebuješ makrosáňky = další peníze.
http://digiarena.zive.cz/Titulni-strana/Predsadkova-cocka-za-dve-stovky/...
70-300 vs 18-105
Nechem otvarat novu temu tak sa radsej opytam tu.
Rozmyslam ze si ku kitovemu objektivu 18-105 si este kupim 70-300 nikkor vr.
Bojim sa ale ci to nebude k "nicomu".
Rad fotim mensie zivocichy z blizka. S ohniskom 105 to je trosku malo - zaostrovaciu vzdalenost ma ale 38cm ci kolko.
Tak sa cchem opytat, ci to nebude to iste..odfotit nieco z dialky 38 cm s 105mm a nieco odfotit z dialky 1,2metrov s ohniskom 300mm.
Nakolko nikon neudava zaostrovaciu vzdialenost 70-300 objektivu ale niekde som cital, ze je 1,2m.
Ak od niecoho budem musiet byt na 1,2m aby som zaostril, tak si myslim ze priblizit na to na 300mm bude to iste ako s kitovim s ktorym som blizsie..
Ahoj, neviem presne ako je to
Ahoj,
neviem presne ako je to s 70-300 VR, kedysi som mal 70-300 G a minimálna zaostrovacia vzdialenosť bola cca 1,5 m.
Aký bude rozdiel medzi fotografiou z 38 cm na 105mm ohnisko a fotografiou zo 150 cm a 300mm ohniskom? Za predpokladu rovnakého zobrazenia na snímači (nechcem teraz hľadať pomer zobrazení jedného a druhého objektívu, makro objektívy majú zobrazenie 1:1, čo znamená že centiemtrová mucha bude do roviny ostrenia premietnutá zas ako centimetrová, kým pri bežných objektívoch bude mať len asi 3 mm) bude hlavný rozdiel v odlišnom uhle záberu - kým na 105 mm bude viac okolia, na 300 mm bude okolie takmer úplne potlačené. Na druhú stranu - koľko múch ti dovolí priblížiť sa na 38 cm?
Na makro sa nezvykne používať telekonvertor, ktorý predlžuje ohniskovú vzdialenosť so všetkými kladmi aj zápormi, ale väčšinou medzikrúžky, ktoré nemenia ohnisko, ale posunú rovinu ostrenia - zas to nesie iné plusy a mínusy, nepoviem presne aké, keďže som s nimi nikdy nefotil.
Najlepšia voľba je makroobjektív, sklo s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, s pomerom zobrazenia 1:1. Sigma ponúka za dobrú cenu vynikajúcu kvalitu - nech sa o sigmách diskutuje tak alebo onak, na ich makroobjektívy sa nesťažoval asi nikto, tie naozaj vedia.
můj názor
Já pokukuji po tomto kousku: http://www.megapixel.cz/sigma-70-200-mm-f-28-ii-e-xdg-macro-hsm-pro-nikon
chtěl jsem si koupit nějaké makro a nějaký ojektiv na sport do haly, něco s dobrou světelností od NIKONU mi ho přestaly vyrábět a prodává se nový sice má VR ale byl za 60000Kč ted trochu slevnily na 55000,- i to je nad moje možnosti a tak se SIGMOU zabiji dvě mouchy jednou ranou, má sice rozsah jen 200 ale si myslím že to stčí.
Makroobjektiv
A nebude v tom pripade lepsi koupit misto tele nejaky makroobjektiv (treba Sigma vychazi cenove podobne jak to tele)?
to určitě ano ale když
to určitě ano ale když zmiňoval že chce makro a navrhoval 70-300 Nikon tak zřejmně chce ten objektiv využívat i na něco jiného (příroda) takže i zoomovat a tím jsem vydedukoval tu sigmu měl by slušnej univerzal (blízko i daleko) .
chcel by som radsej ten
chcel by som radsej ten 70-300... je cenovo vyhodny aj priemer zavitu na filter je rovnaky ako pri 18-105 takze bysom nemusel kupovat nove...
Takhle od stolu se dívám ve
Takhle od stolu se dívám ve specifikacích, že 70-300 má zvětšení 1:4, 18-105 1:5. Takže jestli to říkám dobře, nejen že se 70-300 budete moci být od foceného objektu dál, ale ještě bude objektiv zvětšovat o trochu víc, jak setový. Jinak 70-300 VR mohu jen doporučit.
aha, no, chelo by so spravit
aha, no, chelo by so spravit test, to by bolo najlepsie..odfotit nieco z blizka ako sa len dá a maximalne priblizit potom :)
Tebou uvedenou kombinaci
Tebou uvedenou kombinaci používám, a problém je skutečně pouze ve světelnosti. Na kratším konci je úspěšnost vysoká, na opačném nízká, až skoro nulová. Mechanicky žádný problém.
A co na to VR
A VR funguje nebo taky ne (pres jakou znacku TC jedes)?
Dik
VR funguje
VR s tím nemá co dělat. Je to spíše v AF modulu - aby se chytil. Když má místo kam zaostřuji dost světla a kontrastu tak to většinou vyjde.
Mám Kenko 1,5x Teleplus MC.
VR
to vim, ze to nema co delat se svetelnosti, spis jsem myslel, jestli pres TC projde dost stavy a signal pro zapnuli. Ocividne ano, takze diky za odpoved.