Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
zadrhávání ostřícího kroužku - AF-S NIKKOR 18-200mm 1:3,5-5,6 VR
¨
Autor: Geordie
Datum:
16. Březen 2014, 21:53:02
Dobrý den,
mám objektiv nikkor 18-200 a následující problém.. Při automatickém ostření jezdí ostřící kroužek mezi nekonečnem a cca 1,2 m. Když chci zaostřit na míň než 1,2 m, kroužek se jakoby zadrhne. Při manuálním ostření se zadrhne ve stejném místě, rukou se kroužek dá přetlačit, ale opět nejde zaostřit pod 1,2 m.
Máte prosím nějaké rady, zkušenosti..
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Zdravím, měl jsem stejný
Zdravím, měl jsem stejný problém, závada byla v tom, že se odlepila vodící folie mezi základní deskou a stabilizátorem, vzhledem k tomu, že se to tam "sekalo" delší dobu aniž bych si toho všimnul tak se mi přerušili některé cesty (kupodivu neměli vliv na funkci stabilizátoru). Po přečtení názorů na servis nikon v praze jsem si stáhnul servisní manuál a spravil si to radši sám. NEDOPORUČUJI přetlačovat manuálne ostřící kroužek mohlo by dojít k poškození, jak jsem psal výše. Fotky jak to vypadlo můžu poslat mejlem, nebo zkusím během dne vložit do místní galerie.
fotky najdete zde: http://www.nikonclub.cz/oprava-nikon-18-200
Zdravím, děkuji za fotky,
Zdravím, děkuji za fotky, zkusím se na to večer podívat. O případném úspěchu či neúspěchu dám vědět ;)
Pokud se do toho pustíte
Pokud se do toho pustíte doporučuji nastudovat servisní manuál obzvlášť část nastavení vodících hřebínku, pokud je povolíte(čemuž se asi nevynete) je potřeba je nastavit ve správné pozici jinak nebude objektiv správně ostřit.
Rád bych se do toho pustil,
Rád bych se do toho pustil, servisní manual se mně nedaří najít.. Mohl bych poprosit o zaslání na mail nebo link kde by se dal stáhnout?
ftp://www.vcomtech.net/pub/te
ftp://www.vcomtech.net/pub/temp/nikon/afsvrdx18200g-rm.pdf
Byl si rychlejší, nicméně
Byl si rychlejší, nicméně ještě doporučuju stáhnout to druhý pdf-ko ftp://www.vcomtech.net/pub/temp/nikon/afsvrdx18200g-pl.pdf, tam je rozkreslenej celej objektiv jak je složenej od šroubku, přes podložky či součástky co přitahuje až po matičku na druhý straně, kdyby se nějakej šroubeček zatoulal.
Loni jsem preventivně šťoural netem a našel jsem *.pdf servisní manuály na http://elektrotanya.com/?q=showresult. Do vyhledávacího okýnka nahoře se zadá hledací název (je jedno co, záleží co tam mají) a něco vyjede. Manuály tam jsou po samostatných kusech nebo v archívech *.rar dokupy s jiným druhem. Pak doporučuju stáhnout archív, protože free stažení je jenom na dva kusy souborů za 24 hodin.
:-) parts manual používám až
:-) parts manual používám až v krajní nouzi, těch šroubků nebylo až tolik(viz ta fotka kde je vše rozloženo na stole) nejdůležitější jsou ty hřebínky pokud se povolí :-)
to není zrovna dobré :-(. Měl
to není zrovna dobré :-(. Měl jsem drhnoucí zoom na 17-55/2,8. Byl jsem s tím v Praze v servisu a tam mi řekli dvě věci. A) že nemají stolici, či co na servis objektivů a tak to zasílají vždy do německa B) že oprava bude stát od 3000 do 10 000Kč, dle závady, kterou zjistí až při rozdělání. Když jsem se ptal, zda tam nemůže být jen nějaká nečistota, že prý možné to je, ale zjistí to až němci. Takže zprávy nic moc. Objektiv jsem odnesl, doma s ním kroutil a kroutil a on se umoudřil. Pak jsem ho prodal kamarádovi za cenu cca o 3500 levnější, než se prodávají a řekl jsem mu co a jak. Fotí s ním bez problémů dál, byl s ním v tropech a vše přežívá, tak snad ok. Měl jsem kliku. Takže asi nic jiného než servis nezbývá. Já to měl na zoomu, tak třeba ostření bude na tom lépe a lze to opravit snáz a třeba levněji.
Právě prostudování servisního
Právě prostudování servisního manuálu prozradí, kam se může sáhnout doma, a kde už to chce přístroje k seřízení. Pokud se nesahá na uložení optiky, tak se nic seřizovat na složitých zařízeních nemusí a šikovný člověk s vhodným šroubovákem to zvládne i doma.
http://lens-club.ru/pdf/c_18/p_4.html