Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední komentáře
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

Podle mě je to FF/BF. Kamarád
Podle mě je to FF/BF. Kamarád má Tamrona 70-300mm a na 300mm má na 5m asi 5cm FF/BF. Dejte si pravítko, zaostřete na 0 a podívejte se, kam to zaostřilo. Na plnou díru.
http://www.fotoradce.cz/jak-otestovat-objektiv-na-front-a-back-focus-cla...
Děkuji za radu.Objektiv jsem
Děkuji za radu.Objektiv jsem testnul dle rady v odkazu na "fotorádce" .Zaostřeno na "0" jednobodem při 300 mm To bylo OK - zaostřeno na "0". Ale!! když jsem vyfotil objekt na 300 mm npř. budovu se střešními anténami ,tak ostrost antén nic moc.Po vypnutí AF jsem doostřil manuálně a výsledek byl viditelně ostřejší. Nevím jaký je důvod této neostrosti při aktivovaném AF.(Nepřesnost-rozhozený AF?? nevím,asi dám zkontrolovat k "Nikonům")Tento objektiv je ve 300 mm měkčí.Myslím,že by tato "měkkost" nešla doostřit manuálně .
Ostrost na 300mm
Já mám nikkor 55-300DX a mám odzkoušeno při nastavení na 250mm a dodatečném vyřezu(velikost obrazu jako na 300mm)je fotka ostřejší. Dělají to skoro všechny objektivy objektivy,na konci jsou měkčí. Ovšem při munuálním zaostřování nezaostřím tak přesně jako AF( na D90)to je rychlejší,přesnější a spolehlivější. Chtělo by to zkusit AF ostření na různé vzdálenosti a motivy. Antena je proti obloze a to nemusí být ideální. Na 300mm má ten objektiv sětelnost 5,6 a to AF taky moc nepomáhá,ostřit v tom případě na nejcitlivější střední bod.