Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
BAHNA 2015
Ahoj ve spolek.
Připravuju si svou techniku na akci BAHNA 2015.
Po velmi dlouhé úvaze jsem dospěl k rozhodnutí, že budu investovat do nového objektivu 70-200mm f2,8. Nového mám na mysli VR II, protože se trochu zdráhám zaplatit 60tis za nový kus. (když k tomu připočtu UV filtr a lens protect, tak jsem na 65tis.)
Moje otázka je, zda máte zkušenosti a případně nějaký fotky s TC 1.4x případně i jiným.
Je kvalita fotek o hodně horší?
Jak dramaticky se sníží rychlost AF?
Dají se z materiálu udělat fotografie 1-1.5m veliké?
Mám D750, takže tělem jsem si jistý, objektiv samotný je skvělý, ale nemám možnost vyzkoušet s TC. A obtěžovat chudáky obchodníky 2 hodiny a šaškovat někde se mi zbůhdarma nechce... obzvlášť když nevím jestli bych vůbec unesl cenovku zbrusu nového kusu...
Díky za reakce :-)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Díky všem za reakce :) Nemáte
Díky všem za reakce :)
Nemáte někdo zkušenosti s prodejci jako je třeba zde... ?
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Nikon-AF-S-70-200mm-f-2-8G-ED-VR-II-Zoom-L...
Po krátkém gůglení jsem zjistil, že obchod se zabývá šedivkama. Pár lidí si stěžovalo na machinace se sériovým číslem fotoaparátu.
Je to zajímavá cena a málem jsem klikl na koupit, ale váhám. Celkově má obchod 100% spokojenosti, na trhu skutečně funguje už dlouho, ALE! ...
Máte s tím někdo zkušenost?
Nebo je lepší se radši nepouštět do extrémností a připlatit na český ceny (který jsou lehce zcestný a dost mě prudí)
70-200 f2.8 VRII - skvela
70-200 f2.8 VRII - skvela volba. Fotil som s tym a je to radost. S TC-14 ok, ale ak chces 400mm a TC-20, tak zabudni na rychlost ostrenia a zacnes na f5.6, no dobre foto bude pri cca f8 (stoji to za to?)
Ak 400mm tak potom treba radsej pouvazovat nad 80-400 VRII - rychlost ostrenia skoro rovnaka ako pri 70-200ke (no prides o f2.8 a trochu detailnej ostrosti)
70-300 skvely objektiv pre amaterov - je starsi a pomalsi aj ako 80-400 a s nim nahanat auta a hlavne presne ostrit nieje vzdy to prave. Brutalnu vyhodu ma - lacny, lahky, univerzalny...
Ja by som najradsej pevne sklo, no ked zoom tak 70-200 VRII + TC-14. POZOR - objektiv ti asi nepride so stativovou patkou. A original je dost drahy - pohladaj potom radsej na eBay a podobne nahradu...
Tak jsem dnes byl u
Tak jsem dnes byl u megapixelu zkoušet Nikon 70-200 VRII s TC-III-1.4.
Asi mam ruce levý a hlavu v zadnici... To co jsem viděl co z toho leze?!?!
Přišel jsem do obchodu s mojí D750 a napřed jsem zkusil fotky bez TC. Stabilizátor není ani zdaleka tak úžasný, jak je inzerováno. Kvalita fotek je bídná. Fotky byly rozplizlý (mám pocit že tam byl brutální FF), barvy ok, rychlost AF super, stavba objektivu super.
Pak jsem nasadil TC-1.4 a vylezla chr.aberace jako PRASE! To jsem vážně stál s otevřenou pusou a nevěřil vlastním očím. 3x jsem zkoušel sadu fotek na různý nastavení, jestli jsem neudělal někde chybu já, ale ne.
Pánové sorry, ale za 60tis tohle sklo, dle toho co jsem viděl, nestojí ani náhodou. Jak je možný že jsou z něj lidi tak vydřený?????
Jsem znechucenej. Těšil jsem se jako malý kluk, že si dnes přivezu na víkend hračku, ale tohle bylo vážně moc. Sednul jsem si ven před megapixel, dal oběd a přemýšlel. Ikdyž jsem vážně chtěl koupit, tak to nešlo. Musel bych si hlavu urvat, kdybych koupil takovej zmetek.
Není možný, že je špatný firmware v DSLR? Nebo snad něco jinýho někde jinde? Neví někdo?
to je opravdu hodně divný. Já
to je opravdu hodně divný. Já jsem měl VRII v ruce jen párkrát a žádný problém jsem neviděl. Ovšem proti mé VRI to zase žádný extra rozdíl nebyl, tak jsem neměnil. VR1 trošičku víc vinětuje, ale řekl bych že je o fous rychlejší a hlavně nemění ohniskovou vzdálenost v závislosti na vzdálenosti objektu. Takže pozor bylo změřeno, že VR2 i když je na 200mm, tak na blízko dává tuším 135mm ...
70-200 a TC používám občas a nemůžu říct že by to bylo špatný.
Doufám tedy že mluvíš o verzi f2.8 ...
Testovací fotky na cca 8-10
Testovací fotky na cca 8-10 metrů v místnosti a cca 15m+ venku. Venku bylo ostrý odpolední světlo a tak to je samozřejmě lepší. V ostrým světle dostaneš ostrou fotku ze všeho...
Jestli o to sotjíš, tak můžu poslat RAWy.
kouknout můžu. hoď to přes
kouknout můžu. hoď to přes uschovnu. email máš, nebo je v profilu
PS: ještě jsem zvažoval
PS: ještě jsem zvažoval 80-400mm, ale co jsem viděl výsledky, tak si nejsem úplně jist zda 68tis je zcela v pořádku..
A 70-300mm VR ... nevím.
http://www.megapixel.cz/nikon-70-300mm-f45-56-g-af-s-zoom-nikkor-if-ed-vr
Nebráním se jakékoli radě - diskuzi :) (třeba jsem jenom punťa, zbytečně vidím problémy a kvalitu příliš nízko a chci mít vše dokonalé)
Babo raď ... :)
Já mám jen zkušenosti
Já mám jen zkušenosti 800-200VRII bez TCčka a s 800Ečkem jsem dělal fotky 2.2metrů a velice spokojen