Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D300s a 50mm objektiv: f1.4 D, f1.4 G alebo f1.8 D ?
¨
Autor: wladius
Datum:
23. Listopad 2010, 18:59:09
Zdar,
uvazujem nad nejakym portretnym 50mm objektivom na D300s. Problem je v tom, ze sa neviem rozhodnut, co ma najlepsi pomer cena/vykon. Zatial mi padli do oka tieto objektivy:
f1.4D
+ cena
- (starsia konstrukcia?)
f1.4G
+ kvalita
+ 9 lamelova clona
- cena (v porovnani s ostatnymi)
f1.8D
+ cena
- "horsia" svetelnost oproti objektivom vyssie
opticku kvalitu nejako porovnat neviem (ale som si skoro isty, ze to Gecko bude asi to najlepsie:))
potom som este uvazoval este nad 85mm f1.8 D, len neviem ci to uz na portretne pevne sklo nie je uz velmi dlhe (po zapocitani cropu).
pripadne doporucite nejaku inu znacku?
Vdaka.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
D300s a 50mm objektiv: f1.4 D, f1.4 G alebo f1.8 D ?
Mám jak Nikkor 50mm f1.4G, který je opravdu super a na portréty je opravdu dobrý a to i v horších světelných podmínkách, tak mám Tamron AF SP 90mm F/2.8 Di. Ten má také super kresbu a portréty se s ním fotí také velice dobře. Akorát je potřeba udržovat větší odstup od portrétované osoby. Asi jsem ti moc nepomohl,ale já osobně bych si pořídil na portréty asi tu 50ku.
Nikkor S.C 50/1.4
Já k tomu můžu napsat jen toto: zbyl mi z D40X stařičký objektiv, který jsem někde vydražil za 700 CZK. Je to Nikkor S.C 50mm F/1.4 z roku tuším 1973. Je to non-Ai takže na moji novou D300s jsem musel udělat Ai-modifikaci (obroušení části clonového kroužku). Nemůžu si jej vynachválit. Na portréty je to super hračka. Ostřím ručně a D300s mi spolehlivě pomáhá problikáváním AF bodů. Kresba je pro mě dostačující i při otevřené cloně. Chci tím říct, že stará konstrukce nemusí být až takovou překážkou.
Foto s tímto sklem třeba tady
na 80% som rozhodnuty, ze
na 80% som rozhodnuty, ze pojdem do tej 50mm 1.4D, z nasledujucich dovodov:
- ma rychlejsi autofocus
- podla recenzii zvlada vyrazne lepsie flaring ako G verzia.
- ma clonovy kruzok (niekedy by som si chcel kupit aj nejaky starsi filmovy fotak a trochu sa pohrat aj s filmom, tak aby som idealne nemusel kupovat dalsi 50mm objektiv)
- trochu mi sice vadi, ze nema tie gumove tesnenia ako G, ale v nejakych extremnych podmienkach aj tak nefotim.
- sice ho nebudem moct pouzivat na svojej starej D40x, ale to by som nejako rozdychal
Co by som mu hlavne vycital je, ze k tomu nie je clona.
(Ale este stale vaham aj nad 85mm f1.8D, ale mozno si kupim casom oba, aj ked to trochu oddiali moj "vysneny objektiv", 70-200 f2.8)
..jednoznačne 50mm/1.4 G ...
..jednoznačne 50mm/1.4 G ... super voľba... ;-)
Re: D300s a 50mm
Měl jsem k D300s ten 50 f1,8 a zbavil jsem se ho. Ten f1,4G bude lepší. Mám i ten 85f1,8, opticky je výborný (srovnatelný možná lepší než 70-200 2,8 VR starší verze), pokud je možnost odstoupit, venku, tak je to určitě příjemější ohnisko pro portréty, padesátka tak na celé postavy. Na tvář + ramena klidně ohnisko 200 (+ crop). Ale zase v mistnosti bude i ta 85 často moc dlouhá..
vidim, ze toto bude este na
vidim, ze toto bude este na dlhe rozhodovanie, ale aspon som to zuzil na 50mm f1.4 G a 85mm f1.8 D. (ale aj tak sa mi nebude rozhodovat lahko:)). hlavne by som si asi mal ujasnit, co s tym chcem fotit.
Re: D300S A 50MM OBJEKTIV: F1.4 D, F1.4 G ALEBO F1.8 D ?
Po mých zkušenostech se starým 50/1.8D, který vlastním a novým 50/1.4G, který jsem si měl možnost dostatečně vyzkoušet, bych šel do novější verze. Nejde pouze o světelnost, za důležitější považuji korektní spolupráci těla a objektivu. V tomto případě D verze objektivu s mým D300 není to pravé ořechové.
Na druhou stranu, 85mm je na portrét lepší než 50mm. Crop faktoru se není důvod bát. Naopak. Pokud se ale tento objektiv bude chovat stejně jako jeho Déčkový 50mm bráška, tak bych na 85 D raději zapomněl.
Kdybych si tedy měl vybrat já, šel bych do 50/1.4G a těch cca 10 tisíc Kč bych nepovažoval za vyhozené peníze.
D300 & 50 1.8
Ahoj,
já mám D300 s 500 mm 1.8D a jsem spokojený... Lidi občas kritizují jeho nižší kresbu při nejnižších clonách, ale většinou se podle mě jená o špatné zaostření. Tohle téma se tu každopádně řešilo ani ne půl roku zpět - tam bude mnohé k nalezení :)
Pár mých fotek s 1.8 je tady:
http://petr.juracka.eu/galerie/akt-portret/liturgia/nahoru.html
http://petr.juracka.eu/photo/205
http://petr.juracka.eu/photo/69
http://petr.juracka.eu/photo/240
Petr
Re: D300 & 50 1.8
Můj problém s Nikkor 50/1.8D nespočívá v nesprávném zaostření, ale v tom, že moje D300 má s tímto objektivem potřebu zbytečně zvyšovat ISO. Asi má pocit, že dostává málo světla. Běžně tedy snižuji to co tělo naměří o 1EV, ale není výjimkou i 2EV. Teprve tehdy je fotka správně exponována.
Kupoval jsem si toto sklo pro focení za špatného světla a tak mě opravdu vadí, že mi vnucuje ISO 3200 tam, kde by stačilo ISO 800!!! Naučil jsem se s tím žít, ale protože mi často stačí i 35/1.8G, tak už tuhle 50ku moc nepoužívám a spíš pošilhávám po něčem delším. Nejspíš 85/1,8D, které si ale před koupí pečlivěji odzkouším.
:-)
Tak tenhle problém fakt nemám, bo používám ISO automatiku jen ve velmi vyjímečných případech (focení pro ZOO v tmavých pavilonech, kde stejně musím jet na 1600 a jen v okamžiku několika momentů nechávám D300 ISO snížit). Jinak by mě v životě nenapadlo jet na automatiku... :-)
Re: :-)
Mě zase nic jiného nezbývá, když fotím scénický tanec dětí, které se vynořují a opět ztrácí na jevišti, které je spoře osvětlené různobarevnými reflektory s nataveným úzkým kuželem. V podstatě fotím reportážní snímky a tak není čas laborovat. Musím zamířit a cvaknout. Jediné co potřebuji nastavovat je clona. Zbytek musí zvládnout automatika. Pak je tedy nadevše důležité jak tělo spolupracuje s objektivem.