Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Jaky objektiv k D750 na svatby ?
¨
Autor: Martin500
Datum:
11. Červenec 2015, 21:58:54
Zdravím, planuji si koupit přisti rok nejspis D750 a tak informativne pokukuji po objektivech a nejspis vyhrala sigma art. Jen nevim zda jit do kombinace 24mm 1.4 art a 50mm 1.4art nebo 35mm 1.4art a tu padesatku ? chci neco širšího do interieru a neco univerzalniho na venek. Co by jste doporucili vy ? Ted fotim s d7100 a sigmou 17-50 a ta 17mm mi vyhovuje dostatecne jenze tenhle objektiv s FF nekomunikuje takze pujde nejspis do sveta i kdyz jsem snim nadmiru spokojenej.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Omlouvam se, nevim proc ale
Omlouvam se, nevim proc ale porad jsem mel zato ze je to 35mm po přepoctu tak jsem prave nevedel. Kazdopadne ma nekdo tuhle sestavu a muze řict jak je spokojeny ? Zde se na tu D750 moc chvale nepiše :-/
D750 opravdu je na přetřesu a
D750 opravdu je na přetřesu a byla velice často. Reflexy a jiné záležitosti. Já mám jednu z prvních a k dnešnímu dni na ni mám 12400 snímků. Reflex jsem nezaznamenal ani jeden (neměl jsem ji na opravě). Nezamrzla, snímač OK, takže já na ni v tomto směru nemůžu říct špatné slovo. Jediné, co bych prostě změnil a co mě štve je ovládání. Mám dost velké ruce a tlačítka jsou z mého pohledu hodně blízko sebe, jak ta vzadu, tak ta vpředu. To je pro mě největší nedostatek. Jinak jsem spokojený. Ale D3s to není, tu když vezmu do ruky, tak ten pocit je jiný a když zmáčknu spoušť tak je to také jiné.
Ovšem dnes už tyto věci na nových D750 budou odchytané a pak není důvod se bát. Obrázky to dělá úžasné :-). Podívej se třeba na FB jaké jsou komunity D750, kolik lidí s ní fotí a jaké snímky mají.
Díky jsem uz pro ni
Díky jsem uz pro ni definitivne rozhodnut a budu chtít po prodejci uz z nové serie tak uvidíme. Nakonec jsem dal i na tuhle sestavu jak jsem psal, tak jsem zvedavej jak si to spolu bude vsechno rozumet.
Myslím, že nebudeš
Myslím, že nebudeš litovat...já jsem docela nadšený. http://krasnesvetlo.cz/nikon-d750-prvni-dojmy-po-prechodu-z-dx-na-fx-ful...
Protože zde vlastníci D750
Protože zde vlastníci D750 mají mraky problémů s D750 :))
Co se kvality výstupu týče 95/100, zbytek 30/100.
Soudruzi v Nikonu ji dojebali kde mohli, není to vůbec odladěný tělo, přijde mi že z papíru šla rovnou masová výroba.
Koupil jsem ji nedávno, podle
Koupil jsem ji nedávno, podle sériového čísla už v pořádku, je to moje první zrcadlovka, takže nejsem zatížen tím, že nějaký čudlík je o kousek jinde, než byl předtím, drží se mi výborně (zkoušel jsem i D600 a D800, a ty se mně držely hůř). Mám drobnější ruce.
Zklamáním je pro mě pohled do hledáčku, nic moc, čekal jsem víc, také fotím výhradně přes LV. Asi díky čtení komentářů zrcadlovkářů o tom jak blbé jsou bezzrcadlovky a podobných žvástů, jsem čekal ohromující pohled do hledáčku, to se nekonalo.
Nacvakal jsem jen pár set fotek, ale žádné problémy nejsou, ani nezatuhla, ani špína na čipu (zatím), ani žádné problémy s nastavením v menu a reálným chováním přístroje. Zkrátka zatím nic. Nevyužívám různé režimy a různá automatická nastavení, mám všechna vypnutá, fotím do RAW ... ale předpokládám, že i to bude fungovat.
Lezou z toho opravdu pěkné fotky, výklopný displej je super (bez něj bych foťák nekoupil). Takže za mě palec nahoru. V současné době jeden z nejlepších přístrojů i dle výkon / cena.
Díky za postřeh. Kdyz to
Díky za postřeh. Kdyz to pujde dobře tak asi přisti tyden bych ji mel mit, ale uvidm. Trosku se to nejak urychlilo. Jelikoz me ceka nekolik svateb tak budu za ni rád. Co se tyka hledačku tak na D7100 me staci a na d750 bude asi uplne stejnej. Jine sem nemel moznost zkouset. LV pouzivam jen u natačeni nebo kdyz fotim od země abych si nemusel lehat i kdyz nekdy je to lepsi si lehnout a fotit přes hledaček. Už se těším na fotky co polezou stěch artek :-)
Jen tady nebo i celosvetove ?
Jen tady nebo i celosvetove ? Je to pro me jedina asi nejlepsi volba po D7100 jsou si totiz defakto totoze. 2x slot na SD kartu jelikoz kdyz fotim svatbu pro jistotu fotim jako raid a taky stejny akumulator. Fotky stoho co jsem se dival taky nelezou špatne az na ty problemy kolem. Kdy se cca ohlasuji nove produkty od nikonu ? nekdy ke konci prazdin nebo az v zime ? Nebo doufat ze letni kousky budou uz odladěne ale myslim si ze prodejci jeste doprodavaji ty starsi.
Bohužel nedočkavost na
Bohužel nedočkavost na novinku a její okamžité zakoupení je více šance být v následujícím roce naštvaný, protože čím dál víc novinek má nějaké problémy, které se během roku můžou novým firmwerem odstranit, ale mechanické problémy se tím neodstraní (u D750 odlesk možná jo), což D750 už nikdo neodpáře, že byla nedonošená, ať se jejich majitelé ukonejšují sebevíc.
D7000 je známá olejem na snímači, což je mechanický problém a i když si už snímač čistím sám, ale nerad, servis "Mendlák" mám daleko, opět jsem na snímcích fleky objevil, což bylo asi způsobeno velkým vedrem v Pardubicích, nicméně tuto vadu neodstranili ani po roce na trhu, kdy sem ji kupoval, ale bohužel, výrobní prostory byly zaplaveny, tak kdo ví, jestli olej řešili, myslím že ne, že spíš honili vodu z výrobní linky.
Tím chci říct, že čekání na nové tělo nic neřeší, kvalita už není jistá v ničem a bohužel nemusí být ani po roce ladění zákazníky. Buď vydržet u D7100 nebo koupit D750 a profotit se do času vychytané novinky.
Ja som teda pripad na
Ja som teda pripad na zamyslenie... D7000 som teraz daval na cistenie cipu po neviemkolkych rokoch a bordelu na snimaci bolo tak 8 bodiek vo velkosti 4 pixelov, takze ziaden velky problem. Pre mna masinka jak hrom, nikdy nesklamala. Kvoli manzelke som kupoval D750 a keby nevysla sprava, ze robi odlesky, tak o tom ani neviem, ale podarilo sa mi to nasimulovat, tak som to nechal spravit. Nova sprava, ze je problem so zavierkou a tyka sa to aj mojho kusu, tak sa to zas u mna neprejavilo a som zatial velmi s tym fotakom spokojny. Je to asi vazne kus od kusu.
Díky, tak je to bohužel ze
Díky, tak je to bohužel ze spoustou věci. I auta jsou poruchova pokud se rozjizdí linka. Tak se to muze stat i s fotaky. Když si vezmeš kolik kusu musi udelat za mesic tak nejaka ta chyba se nekde vzdycky najde. Nejspis to risknu a budu doufat ze jsem mel stesti na lepsi kus. D7100 si necham jako založní tělo a jinak chci přejit uz na FF tak proto chci dalsi tělo. Sice je spousta fotografu co chodi fotit svatbu s jednim tělem ale ja nato dovahu teda nemam.
Tak to si sa snad ani pytat
Tak to si sa snad ani pytat nemusel. Ked ti na DX vyhovuje 17mm tak na FX ti bude sedet 24mm. Snad jednoduchy prepocet x1.5 z crop snimaca na fullframe pri nikone neni taky problem.