Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Kompadibilita Nikon D3100 s objektivem Canon
¨
Autor: Happy-Gilmore
Datum:
2. Září 2015, 06:33:42
Zdravím Vás, Chci se zeptat jestli by mi komunikoval tento objektiv nebo tento a nebo tento s nikonem D3100
Někde jsem četl, že je třeba koupit adaptér. Jde mi o to, že můj objektiv je nejspíš v háji a nutně potřebuji fotit. Pokud by to tam tyto objektivy pasovaly, nebudou špatně komunikovat?
Dík moc za odpovědi
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Jenom poznámka. Kdysi to bylo
Jenom poznámka. Kdysi to bylo opačně. V roce 1935-1948 vyráběl Nikon objektivy pro Canon. :)
http://www.fotografovani.cz/novinky/trendy1/okenko-do-historie-2-nikon-1...
Děkuji všem za komentáře.
Děkuji všem za komentáře. Myslel jsem si, že to asi nepůjde, ale raději se zeptat profíku. Ještě jednou dík
o tom, že by Canon šel na
o tom, že by Canon šel na Nikon jsem ještě nikdy neslyšel a je to přesně tak jak píše 'mrw'.
Opačně to sice jde, ale pak jen v manuálním režimu ostření.
V této kategorii (D3100) se drž Nikonů a máš po problémech.
Já jsem někde četl o tom, že
Já jsem někde četl o tom, že někteří krajináři canoňáci používali 14-24/2,8G přes redukci, ale pak udělal canon vlastní širočiny dostatečně kvalitní a ztratilo to smysl. Jinak při hledání jsem právě teď narazil na tento článek, kde je to pěkně shrnuto.
https://photographylife.com/use-nikon-lenses-canon-dslr
(PS: Macku, sehnal jsem teď manuální Micro Nikkor 105/4 v nádherném stavu a jsem z něj nadšený)
Není to dobrý nápad. Nikdy
Není to dobrý nápad. Nikdy jsem osobně takovou redukci neviděl, netvrdím ale že neexistuje. Je tu jeden praktický problém. Tzv. registrovaná vzdálenost. Vzdálenost "Rovina bajonetu" - "snímač" je u Nikonu menší, než u canonu. I kdyby byla redukce teoreticky nekonečně tenká (což je blbost, ale jen pro úvahu) tak by canon objektiv nasazený na nikon nikdy nemohl zaostřit na nekonečno. Pokud se k tomu přidá ještě pár milimetrů tloušťky redukce, je situace ještě horší. Elektronická komunikace pak už nebude fungovat vůbec. Je to jako chtít dát řídící jednotku z Mazdy třeba do Škodovky. Nebude si to rozumět, protože škodovka mluví "česky" a Mazda "japonsky" :-) Takže taková redukce by musela mít optický člen na řešení té registrované vzdálenosti a pak nějaký překladač elektronické komunikace a já osobně ještě nic takového neviděl.
Sežeň si objektivy pro Nikon a hlavně s vlastním motorkem, D3100 nemá vrtulku na pohon autofokusu starších objektivů.