Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikkor 18-105 asi servaný ostřící kroužek.
Zdravím, tak se mi asi dneska podařilo servat ostřící kroužek. Fotím, je 5°C nad nulou, mám to na manualní ostření, dojedu s kroužkem k "zarážce", čili na konec manuálního ostření, chcete-li dojezd, a k mému překvapení jsem s tym lehce pootočil dál, byl tam minimální odpor, respektive žádný.
Manuální ostření nadále funguje, krajní "mantinely" či "dojezdy" jdou cítit, ale kroužek se točí za ně a to velmi lehce.
Automatika taktéž funguje, dokonce i když přejedu onu hranici za kterou se standartně kroužek netočil, tak mi automatika zaostří (ona taky končí automatika řekněme jeden stupeň před koncem ostřící plochy).
Když se dostanu za tak se mi zdá, že má kroužek větší odpor než v jeho standartním rozsahu, z čehož mě napadá, že se mi třeba odlepila pouze ona pohmatová guma od samotného ostřícího kroužku a točí se ta. Ale nevím jestli to není z jednoho kusu.
Nechce se mi to jít reklamovat abych nebyl zrovna z jara měsíc bez mého jediného objektivu, takže asi počkám než pořídím nějaký další.
Takže, nevíte co by to mohlo být?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
NIKKOR 18-105
Ahoj, mám ten istý objektív a zistil som ten istý "problém". Nepátral som nejako po konštrukcii ostriaceho mechanizmu, ale zdá sa mi že by to mohlo byť opatrenie aby bol ostriaci systém "blbuvzdorný". Tiež som bol z toho prekvapený keď som to zistil pretože je to nový objektív a bol používaný minimálne.
Čo ma ale viac prekvapuje je jeho hlučnosť pri AF ostrení. Ak začne zaostrovať tak sa z objektívu ozývajú vrzgavo-škrípajúce zvuky - pre kolegov z čiech "vrzavo-skřípajíci" zvuky nie je to od slova "vrznout si" :-). Keď mám zapnutý mikrofón pri nahrávaní videa tak je to už dosť poriadny rachot.
Máte niekto s tým nejaké skúsenosti?
Prajem pekný deň.
Ostřící mechanismus 18-105
Ostřící mechanismus 18-105 není blbuvzdorný jako u dražších objektivů s prioritou manuálního ostření. U těch se dá kdykoliv i během automatického ostření šáhnout na prstenec ručního ostření a korigovat. U 18-105 to jde až po automatickém zaostření! Jinak hrozí poškození mechaniky. Já 18-105 vlastním a zcela jistě rozsah ostření končí dorazy a ostření mi také nepřijde nějak zvlášť hlučné.
No a já se právě lehce
No a já se právě lehce dostanu za ty dorazy (vím že byly dorazy a konec, jinak bych se venku nelek) a pak se to točí dál s tlakem, prý se asi odlepila ta guma od samotného ostřícího kroužku, k čemuž se taktéž přikláním (jen doufám, že se mi v zimě neodlepí třeba gripy z těla, to už by mě naštvalo, ty by ale šly lehce přilepit), čili to asi nějakou dobu nebudu řešit, pak si to buďto přilepím, nebo to hodím do servisu až budu mít nový objektiv (pokud o tento ještě budu stát) nebo si v obchodě ověřím funkci na jiném kusu a pak to dám do záručního servisu. Teď to asik nebudu řešit dokud tam nic nechrastí a vše funguje (relativně).
Ostřící kroužek na tomto
Ostřící kroužek na tomto objektivu není gumový ale plastový. Tam se memá co protáčet. Gumový je pouze prstenec Zoomu.
Je to vlastnost
U AF-S objektivů je toto vlastnost, nikoli závada. Mám 18-70 a 16-85 a u obou jde točit ostřícím kroužkem dokola pořád. Je to napojené (na mechanismus pohybu čočkami) přes kluznou spojku.
Naproti tomu třeba sklo 18-55 toto neumožňuje.
Myslím, že je tam prokluz,
Myslím, že je tam prokluz, aby se dal "přeprat" autofokus.
Re: Nikkor 18-105 asi servaný ostřící kroužek
Nikkor 18-105VR jsem měl v ruce jen jednou, ale pokud si dobře pamatuji, tak popisovaná vlastnost je běžná. Mě takto funguje Nikkor 16-85VR a stejně tak i 18-200VR.
Obávám se, že není co reklamovat.
18-200 s červeným VR
ad Nephilim: Nevím jakou máš verzi 18-200VR, ale u první verze tohoto objektivu 18-200 s červeným VR se ostřící kroužek dost citelně zarazí o dorazy a jen snaha pokračovat s ním točit dál nahání hrůzu, že se může něco ulomit, jak se brání a nepovolí ani o chlup.
Naopak u AF-S 70-300VR se kroužek otáčí kolem dokola a ani lehce nezaškobrtne, natož aby se zasekl.
Já mám oba 18-105 a 70-300VR
Já mám oba 18-105 a 70-300VR a u 18-105 jsou jasně dané doryzy - prostě otočit dál bych rozhodně nechtěl zkoušet, ale u 70-300 jsou sice dorazy na obou stranách citelné, ale kroužek se normálně protáčí kolem dokola.
Myslím, že z principu takhle
Myslím, že z principu takhle funguje každý objektiv, který lze ručně doostřovat při zapnutí autofokusu s předností toho ručního doostření.
A co chces reklamovat? Ved to
A co chces reklamovat? Ved to je OK. Mam tiez aj tento objektiv a s ostriacim kruzkom otacam do nekonecna... Nehladaj problemy tam, kde nie su a venuj sa foteniu :-)
Nemáš pravdu. U 18-105 se
Nemáš pravdu. U 18-105 se ostřící kroužek zarazí na obou koncích. Teď jsem to vyzkoušel. Otáčet stále dokola jde jen s objektivy, které mají kruhový SWM motor. Toto ale není případ 18-105 VR.
(je to sice starší, ale
(je to sice starší, ale protože mám za sebou druhou úspěšnou resuscitaci 18-105, tak):
18-105 má swm motor a po dosažení dorazu se kroužkem otočít dá. Nedestruktivně, výrobce s tím počítá. Je tam kluzná spojka.
"Lháti bych se styděl, právě jsem to viděl..."
No...
No počkej já mám taky tento objektiv a měl jsem ten samý problém měl jsem strach když jsem s ním otočil za onu "hranici" taky cítím vůli a mám strach abych ho nezničil ...a ty teď tady říkáš, že s ním jde točit na jednu stranu do nekonečna to je trochu blbost ne?když se tam hejbou ty čočky tak ty se hejbat do nekonečna nemůžou nebo se mýlím?
ano mylis sa...bez problemov
ano mylis sa...bez problemov sa da otacat do nekonecna, rovnako ako napr, Nikon 35/1,8 ktory mam tiez.
A proč tam má tu vůli?
A proč tam má tu vůli?Mně se to zdá divný...To by šlo jinak lehce...a čím dál jdeš tím to jde hůře...
Mám 17-55/2.8 a funguje úplně
Mám 17-55/2.8 a funguje úplně stejně, po přetočení na mezní hranici ostření, jde dále kroužkem točit, bez odporu, stejně tak i u Sigmy 70-200/2.8...tohle závada nebude...