Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikkor 18 - 200mm VR
¨
Autor: michal.koncicky
Datum:
3. Září 2012, 18:00:17
Ahoj,
Mám takovou menší otázku. Právě jsem se vrátil z Rakouska z dovolené a tam se mi objevil menší problém s ostřením. Hlavní ostřící bod je v pohodě, ten zaostřuje krásně. Ale když si dám jiný ostřící bod, tak se mi občas stává, že to nechce zaostřit a musím to opakovat několikrát a párkrát jsem musel i manuálně. Bylo to vždy buď za menšího šera, nebo hory v oparu za plného slunce v zádech. Vzdálenost na to nemá roli, za šera mi to nechtělo zaostřit bílou skálu na několik desítek metrů a ani přítelkyni 5 metrů vzdálenou.
Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost nebo nevíte, čím by to mohlo být?
Děkuju moc
Michal
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Měl jsem přesně takový
Měl jsem přesně takový problém s tělem a nakonec se ukázalo, že při ofukování balónkem se dostala nečistota na ostřící senzor a po vyčistění v Nikon servisu zase tělo ostřilo v pohodě
Kontrast
To bude tím, že pro zaostření je potřeba najít nějaký kontrast. Na bílou zeď, nebo nekontrastní plochu bez struktury nezaostří žádný AF. Jinak v hledáčku jsou body zobrazené jako obdélníky. A podle toho, jak jsou orienrované (na šířku, nebo na výšku) jsou citlivé na horizontální, nebo vertikální hrany. Resp. obdélník na šířku nezaostří na vodorovnou linku a ten na výšku nezaostří na svislou linku. Středový křížový je většinou citlivější a navíc si poradí s horizontálními i vertikálními hranami.
poplis
dobry den,
jsem mezi Vami novy.přechazim od jine značky na nikon a mam jeden dotaz.objektivy kupuji většinou v bazaru použite.
jak u nikonu mužu rychle a snadno zjistit jestli u originalnich nikkoru funguje stabilizace?tedy kromě nějakch zkušebnich fotografii.jenze tam mě muže zase zmast pohybova neostrost.ruce už nejsou "z ocele" tak jako dřiv :)
u sony nebo canonu je indikator v hledačku.
děkuji za odpověď
poplis
dobry den,
jsem mezi Vami novy.přechazim od jine značky na nikon a mam jeden dotaz.objektivy kupuji většinou v bazaru použite.
jak u nikonu mužu rychle a snadno zjistit jestly u originalnich nikkoru funguje stabilizace?tedy kromě nějakch zkušebnich fotografii.jenze tam mě muže zase zmast pohybova neostrost.ruce už nejsou "z ocele" tak jako dřiv :)
u sony nebo canonu je indikator v hledačku.
děkuji za odpověď
Stabilizace
Podle mě jedině zkusmo. Delší časy (1/15,1/30)podle ohniskové vzdálenosti. Už v hledáčku je vidět že je obraz daleko klidnější hlavně u VR II. Nebo vyfotit a na zvětšeném náhledu porovnat. Někdy je slyšet cvaknutí.
Taky s tím souhlasím: 1) dát
Taky s tím souhlasím:
1) dát velké ohnisko a kratší čas a porovnat to, musí tam být jasný rozdíl v ostrosti
2) v hledáčku se zapnutou VR a velkým ohniskem je krásně vidět, jak se obraz uklidní a pohybem do stran se jakoby obraz "utrhne", bez zaplé VR se to hýbe plynule
3) když namáčknu spoušť, zaostřím a pak ji pustím, tak s VR asi po 2s v objektivu cvakne, asi se vypne stabilizace a stabilizovaná čočka "spadne". Když je VR vyplé, nic tam necvakne.
.
tak hlasim že stabilizace funguje,vyzkoušeno na 200mm podle vasich rad a bylo to hned znat uz na displeji ve fotaku.
objektiv jsem tedy vyzkousel a zakoupil.akorat me trapi nejake divne zvuky ktere se obcas objevuji.nevim jestli je to normalni,ale moc se mi to nezda.kazdopadne stabilizace funguje a ostri to :-) .spis me napadlo jestly to nejsou nejaky toho že za chvily odejdou nejake prevody nebo co ja vim co v tehle objektivech odchazi,nebo jestly mi to kvuli tomu neostri pomaleji.jedna se o uplne prvni verzi,ale neni uz delana v japonsku a dela to jen obcas treba kdyz mam zaostreno na blizko na 18mm a rychle prezoomuju na dalku na 200mm.