Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikkor 20/3,5 Ai
¨
Autor: Ondrej
Datum:
2. Listopad 2014, 16:41:58
Ahoj, omlouvám se, už jsem se tu ptal na více objektivů, ale teď mám možnost koupit tento: Nikkor 20/3,5 Ai Chci ho na D700. Máte někdo zkušenost? Díky
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak už je doma... Ale nechápu
Tak už je doma... Ale nechápu jednu věc - když objektiv nasadím na D700 a clonovým kroužkem volím clonu tak D700 sice ukazuje nastavenou clonu, ale o stupeň jinde - tzn. na objektivu nastavím 22, ale tělo hlásí 16, nobo nastavím 3,5, ale tělo hlásí 2,8. Je to normální?? Omlouvám se, ale s AiS objektivy nemám žádnou zkušenost.... Díky
a nastavil sis správně v menu
a nastavil sis správně v menu objektiv bez CPU aby na stupnici začal na f3.5?? řekl bych že nikoliv, co? :-)
Tak paráda, už je to tak, jak
Tak paráda, už je to tak, jak má být. Dokonce ta D700 pozná, že je tam ten objektv nasazený.... Ještě jednou díky
Nepozná. Tím že teď máš
Nepozná. Tím že teď máš jediný manuální sklo tak si to jen myslíš :-) Až budeš mít 2 a víc, tak zjistíš, že se to musí přepínat ručně. Proto je to objektiv bez CPU a tak DSLR opravdu nepozná cos mu tam nasadil. Ví jen, že je to objektiv bez elektronické odezvy :-)
Jasný, blbě jsem to napsal -
Jasný, blbě jsem to napsal - mám jen jeden bez CPU a ten to tedy "pozná" a já se o to nemusím starat. Kdybych pořídil druhý, tak budu ručně přepínat....
tak hlavně ať slouží a dělá
tak hlavně ať slouží a dělá radost. Jsem zvědav, jestli na nekonečno je soft jak píšou na netu.
Díky, hodím sem pak nějaký
Díky, hodím sem pak nějaký vzorek...
tak to bude ono, nic jsem
tak to bude ono, nic jsem nenastavoval... Jdu se na to kouknout:-D Diky
Mám Nikkor 20/2.8 AiS s
Mám Nikkor 20/2.8 AiS s trvale nasazeným UV filtrem, je v dobrém stavu a je naprodej.Dále má ještě Nikkor 55/2.8 AiS micro.Kdyby byl zájem, napiš, protože zítra nebo v pondělí to dám do inzerce.
Už jsem koupil ten 20/3,5 Ai,
Už jsem koupil ten 20/3,5 Ai, jen čekám, až dorazí... Díky za nabídku
Tak ať ti slouží.Já ho
Tak ať ti slouží.Já ho nabídnu v inzerátech.
Díky, uvidím, až dorazí...
Díky, uvidím, až dorazí...
Díky za info:-) Já než se
Díky za info:-) Já než se vždycky rozhoupu, tak už je vybraný objektiv pytli:-)))
no jo no, tyhle skla jdou
no jo no, tyhle skla jdou docela na odbyt :-)
Taky není špatná Tokina 17mm/3.5
http://www.kenrockwell.com/tokina/17mm.htm
pokud sháníš něco širokého. Já jsem tedy s 16-35/4 velmi spokojen.
Jinak i DXová Tokina 12-24/4 umí vykreslit FF od 17mm nahoru.
viz. můj test: http://www.2msoft.net/2mfoto/test_TokinaNikkor/
Teď můžu koupit Nikkor 20/3,5
Teď můžu koupit Nikkor 20/3,5 Ai za 5000,- tak nevím...
pokud je to bez plísně, skla
pokud je to bez plísně, skla čistý a npoškrabaný tak je to adekvátní cena. Otázkou je co s tím chceš primárně fotit. Na nekonečno je prej měkčí, což třeba u krajiny asi nebude úplně žádoucí. Otázkou je, jestli se zlepší třeba na clonu f8, pak je to typická krajinářská clona a neměl by to být problém.
Já si myslím, že za 5.000,- ho kdyžtak zase kdykoliv prodáš, tyhle věci na ceně už neklesaj...
ono jde taky o to, jestli to
ono jde taky o to, jestli to měkké nekonečno já vůbec uvidím..:-)) Díky za rady, asi ho tedy koupím...
asi to nebude špatný, akorát
asi to nebude špatný, akorát píšou, že na nekonečno je to trichu měkká kresba.
http://www.throughthefmount.com/articles_rev_20.html
http://www.kenrockwell.com/ni
http://www.kenrockwell.com/nikon/2035.htm
nemám, já míval Nikkor 20/2.8
nemám, já míval Nikkor 20/2.8 AiS a bylo to docela slušný sklo. Kraje nebyly kdovíco, ale při f8 to kreslilo hodně dobře. Ale pak jsme pořídil 16-35/4 VR a ten byl fakt ostrostí jinde, takže šel do světa a byl jsem dost překvapen jaká bitka se o ten objektiv na paladixu strhla, dokonce lidi přepláceli abych jim ho nechal :-) Rozměrově to byl super objektiv. Ale jak je na tom verze f3.5 to by snad věděl tady jedině fabius.
Nikdo nic??
Nikdo nic??