Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikkor 50/1.4D, ci Nikkor 50/1,8G
¨
Autor: petr3
Datum:
14. Květen 2013, 21:30:47
Dobry den,prosim o radu zda koupit objektiv Nikkor 50/1.4D ci G,pripadne geckovou 1.8.Geckove rady mne pripadaji o dosti krehci,jsou to takove plastaky,aspon mne tak pripadaji oproti deckum,kde je poctive sklo a kov.Co se tyce kresby,soudim ze budou tak na stejne urovni.Jinak fotim Nikonem D80.Dekuji za pripadnou odpoved
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Osobně mám 1.8G a jsem
Osobně mám 1.8G a jsem maximálně spokojený. Výhoda je interní motorek, takže pokud půjdete do budoucna do levnějšího těla, tak Vám bude fungovat, ten starý 1.4D už nebude ostřit. Rozdíl 1.4 vs 1.8 není tak velký, jen 2/3EV a lehce lepší bokeh na plnou díru. Ale zase ostrost 1.4D(G) je do clony 2.8 o kousek horší než 1.8G. Pak už je zas o kousek lepší. Provedení mi příjde pohoda, pokud s tím objektivem nebudete mlátit někde o zem či skály.
http://www.dxomark.com/index.php/Lenses/Compare-Camera-Lenses/Compare-le...
diky za odpoved
Jen jsem mel obavu ze 50/1.8G se zhruba za 4-5 let pri prumernem pouzivani mechanicky opotrebi(ostreni apd.pusobi tak),proto to vahani mezi radou D,ci G.
Jiste se tak dlouho nevyrabi,takze nelze rici,na druhou stranu si nikkor nebude kazit jmeno,sic za tu cenu nelze ocekavat uplnou dokonalost.
Osobně bych se toho nebál.
Osobně bych se toho nebál. Objektivy řady G v amatérské řadě se dělají delší dobu a nikde jsem nenašel nějaké zásadní problémy s těmito objektivy. Je to objektiv za 5000Kč, takže nebude mít životnost jako nějaký Nkový za 30000Kč, s tím se musí počítat. Jinak 50ka 1,4G se dělá skoro pět let.
Taky bych se toho nebál a
Taky bych se toho nebál a osobně bych taky preferoval verzi f/1,8 protože je opravdu opticky o fous lepší a přitom rozdíl v ceně je značný. Navíc pokud jde o mechanické provedení, tak i v tomto ohledu jsou na tom f/1,4 a f/1,8 velmi podobně a vůbec bych se nebál, že by nevydržely při aspoň trochu rozumném používání mnoho let.
jake telo
jeste by jsem se chtel zeptat,jake koupit telo?Nikon D5100,nebo Nikon D90?Mam objektivy,setak nikkor AF18-70 f/3,5-4,5G,dale AF 180/2,8D a nyni chci koupit 50/1,8G.Na D5100,by nesel AF u obj.180/2,8.
Financne jsou D90 a D5100 na tom asi stejne.Moznosti jsou tyto.Je li D 5100 o dost lepsi,prodat tu 180 a koupit neco jineho,pokud je 90 a 5100 na stejne urovni,necht si 180 a jit do D90.
Dekuji za odpoved
D5100 je obrazově lepší při
D5100 je obrazově lepší při vyšších ISO, tak i dynamický rozsah a barvy. D90 je zase lepší provedením a je větší, ale je to už starší tělo. Ještě kdyby šlo o cenu, je v nabídce D3100, kterou mám a je taky slušná a za ušetřené peníze se dají pořídit objektivy.
Rozhodně pro nové těla je Nikon 18-70mm obrazově nevyhovující, osobně jsem ho testoval, ten ihned prodat. Osobně doporučuji klidně z druhé ruky či rovnou koupit to tělo v setu s Nikon 18-105mm. Nikon 50mm f1,8 mám a mohu jen doporučit, perfektní sklo za relativně pár korun.
A samozřejmě starší objektivy na D5100 ostřit nebudou, na D90 ano. Jedná se o to, jak moc tu 180ku používáte.
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/698|0/%28brand%29/Nikon/%28appareil2%29/664|0/%28brand2%29/Nikon/%28appareil3%29/439|0/%28brand3%29/Nikon
Já bych raději volil D90 a k
Já bych raději volil D90 a k tomu 18-70, protože 18-105 na mě působí jako plastová hračka. Chce to vyzkoušet oba objektivy - já jsem to udělal a nikdy jsem nelitoval. Mimochodem 18-105 mají teď v bazaru Fotoškoda, takže se dá vyzkoušet. Dobré porovnání objektivů je např. tady:
http://www.photomalaysia.com/forums/showthread.php?62695-Nikkor-18-105-V...
mimochodem zrovna 18-70 prodávám (kvůli prodeji těla, jinak mi vyhovuje)
18-70:+ vysoká rychlost
18-70:
+ vysoká rychlost ostření, kovový bajonet
- špatný obrazový výstup na 14MPx senzoru
18-105:
+ dobrý obrazový výstup na 14MPx, VR, větší rozsah ohnisek
- celoplastové provedení
Na mé D3100 jsem měl možnost testovat dva kusy 18-70mm a oba byly velmi obrazově špatné. Rychlost ostření byla v mžiku, to je bez debat. Kovový bajonet vzbuzuje větší důvěru. Nebýt toho špatného obrazu, jasná volba, i bych klidně žil bez VR. Nyní mám 18-105mm a obraz je dobrý. VR je dobrá věc a ten plast se s opatrností přežít také dá, osobně s ním nikde nemlátím, tak je i po roce používání jak nový, i když většinu fotek fotím pevnou 50kou, to je jiné kafé :-). Také jsem měl i 18-55mm s i bez VR a jsou obrazově až na drobnosti srovnatelné s 18-105mm a o kus překonávají 18-70mm. Samozřejmě opět plasťák a pomalé ostření.
Závěrem, kupte si co chcete, je mi to jedno, ale já měl tu čest a 18-70mm na D3100 nepatří. A 18-105mm za 5500Kč nový, to je bez debat. A pokud by jste chtěl hodně šetřit, tak raději 18-55mm VR. Budete mile překvapen.
srovnání 18-105, 18-70
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?L...
Jen pro zajímavost.
http://www.afoto.cz/prodej/Nikon-Nikkor-18-105-mm-F3-5-5-6G-ED-AF-S-DX-VR
jaké tělo
Podívej se přes hledáček D90 a D3100,D3200,D5100. Byl jsem na předváděčce Nikonu a kouknul jsem do hledáčku D3200 a byl jsem překvapený, manuálně zaostřit je spíš náhoda.(mám D90) Ostření z těla také není k zahození.
Tak nevim
Dekuji za komentare,sic mne jednoznacne nerekli jaky.....coz zrejme nelze.Kazdy model ma sve pro a proti.
K D5100 a D90,pribyla D300.
D5100,plus je novej snimac,asi nejlepsi obrazova kvalita z techto fotaku.Minus je velikost(je to proti logice,ale mam radeji vetsi),dale zpracovani tela,horni displej(zvyk z D80)apd.
D90-starsi snimac.Plus je zprac.tela,pouzitelnost deckovejch skel
D300,to same jako D90,plus funkce,zpracovani.
Jelikoz chci koupit telo jiz pouzite,financne vyjdou asi stejne.Pokud je D5100 v obrazove kvalite o tolik lepsi,aby to nahradilo jeji minusy,pak asi tu D5100...?
Záleží na tom, jestli ti
Záleží na tom, jestli ti takový rozdíl v obrazové kvalitě něco přinese. Za jakých podmínek fotíš (nebo by jsi chtěl) a jestli chceš tělo na 2 roky nebo na delší dobu. Já bych dal přednost odolnému tělu, ono už taky moc na hodnotě neztratí, ale novější (levný) model se bude rok nebo dva prodávat za půlku (jestli vydrží).
Rozhodně doporučuji vyzkoušet před koupí tělo, ono to hodně napoví.