Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikkor 70-300 AF-S VR nebo Sigma 70-200 2,8 DG
¨
Autor: faajn
Datum:
5. Září 2009, 09:32:08
Nikkor 70-300mm AF-S VR nebo Sigma 70-200 2,8 DG. Poradte, mám koupit nikkora, který má sice horší světelnost, ale na druhou stranu stabilizátor a jistotu dokonalé spolupráce s mou D80, nebo mám koupit Sigmu, kteráž to má lepší světelnost v celém rozsahu, ale slyšel jsem že né vždy dobře spolupracuje s Nikonem??
Na bazaru se dá nikkor koupit od cca 10tis Sigma kol 14-16tis.
A jak by dané objektivy asi fungovaly s telekonvertorem. Z toho co jsem tu četl by asi nikkor 70-300 vr nefungoval.
Za rady a tipy děkuji.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
RE: Nikkor 70-300 AF-S VR nebo Sigma 70-200 2,8 DG
No, podle mě hodně záleží na tom, co chceš fotit :)
Fotím psí sporty a na jedněch závodech jsem měl půjčený ten nikkor (chtěl jsem kupovat 300/4 a tak jsem si chtěl vyzkoušet ohnisko 300). Měl jsem ten den štěstí, takže bylo docela hezky a nepocítil jsem nevýhody clony 5.6 na 300mm.
Ale i tak to bylo na plnou díru. Kdybych víc přiclonil, DoF už by byla zbytečně velká. VR je fajn, ale přesně jak říkají všichni ostatní, pokud fotít akci, tak je ti VR v podstatě na nic.
Sigmu měl kamarád a byl teda hodně nespokojený, měl problémy s ostřením a ještě cosi. Ale asi jen vadnej kus. Jeden psí fotograf si tu Sigmu nemůže vynachválit. Co jsem ji měl jednou půjčenou, tak ostří příjemně rychle. Konstrukčně je rozhodně lepší než ten Nikkor. A kroužek na stativ je taky příjemná vlastnost.
Já bych asi určitě volil Sigmu kvůli světelnosti a konstrukci. Rozdíl v kresbě tady stejně moc nepoznáš....teda já nepoznám :)
Těžká rada
Zde je těžko radit. Mám oba objektivy a těžko radit který si pořídit. Stabilizace je moc fajn, ale tam kde potřebuješ především světelnost, tak ti žádná stabilizace nepomůže. Malý příklad. Jdeš s dětmi do ZOO a je letní slunečný den. Chceš vyfotit slona nebo žirafu. Co si vezmeš? Nikkor 70-300mm VR. Proč? Protože se pohybují pomalu, je hodně světla, takže nepotřebuješ světelnost, ale na 300mm se ti bude sakramentsky hodit stabilizace. Příklad druhý. Jdeš fotit do divadla balet, takže na rozumné zachycení pohybu potřebuješ alespoň 1/200, kvůli šumu nechceš citlivost vytáhnout nad 1600 ISO, světlo je puštěné pouze na baletku, jinak je tma jak v ranci a protože jsi daleko od pódia, potřebuješ jít na max.ohnisko. Co si vezmeš? Sigmu. Lepší by byl Nikkor 70-200mm VR, kvůli stabilizaci, ale to je 60 litrů. Takže stabilizaci částečně nahradíš monopodem za 12 stovek. Když se to naučíš, budeš spokojený.
Zvaž tedy co chceš či budeš fotit a podle toho se vybav.
Sigmu neznám, ale mám na svou
Sigmu neznám, ale mám na svou D80 Nik 70-300 VR a naprostá spokojenost, to VRko docela dost pomůže udržet relativně delší časy, kresba na moje potřeba super, pěkný bokeh, prostě pro běžné focení např přírody, občas nějakého i pseudomakra, zvířátek atd. výborná volba. Dokonce za dobrejch světelnejch podmínek super i na sport. Takže pokud opravdu nepotřebuješ světelnost 2,8, tak bych se rozhodl pro Nikkor. Jo s tím telekonvertorem to, mylsím, že dokonce tady, někdo už řešil, a ten dotyčný povídal, že na Nikkora normálně jde, ale prý špatně nebo vůbec neostří, takže pak jedině růčo. Když bys měl zájem, vyšťourám i nějaké fotky z Nikkora. Šťastnej výběr.
Sigma 18-250/ 3.5-6.3 DC OS HSM
Tenhle nový objektiv se dá koupit pod 14 tisíc. A získal ocenění TIPA 2009 jako nejlepší entry level, nebo Tamron AF F3,5-6,3/18-270 Di II VC LD Macro, ketý získal cenu EISA 2009-2010 jako nejlepší cestovatelský objektiv, který je asi o pětikilo dražší.
Re:Sigma 18-250/3,5-5,6
Tak kvůli ocenění si kupovat objektiv :D Docela rofl. Jo, má to zajímavej rozsah, ale neskutečně mizernou světelnost, už vidím AF na dlouhém ohnisku. Kámoška si to na Canonu "nemůže vynachválit".. Tohle konkurovat 70-300 VR / 70-200výrobců třetích stran nemůže.
Já bych volil tu Sigmu, Tamron je ze hry kvůli ostření, to je fakt mizerné, škoda, prtotože kresbu má špičkovou. Nikkor je fajn, příjemný rozsah ohnisek, suprová stabilizace.. ale světelnost je za všechny prachy.
proč na DX formát FX objektiv?
Proč?
proč FX objektivy
Protože mám i FF formát navíc hodlám časem s DX přejít na FX.
K těm sklům. Ideál by byl mít na profi skla od nikonu :-) no zatím mám Sigmu 24-70 2.8 a celkem spokojenost, ale to delší sklo pořád nevím. Nikkor 70-300 VR sem ted viděl za 9500.- takže by více zbylo na Sb 900. Inu ještě uvidíme.
Světelné podmínky
Pokud nepotřebuješ světelnost, tak bych bral Nikkor, v ostatních případech Sigmu, i za cenu "horší" kvality výstupu.
Sklo 70-200, 2,8
Ahoj, fotím v docela špatných světelných podmínkách. Pokud sklo tak jedině 2,8. Každý ať říká co chce, VR super, ale světelnost nenahradíš. Teď jsem fotil hokej na sigmu 70-200, 2,8 a druhý jsme zkoušeli na Nikon 18-105 VR a byl dost marný. Vždy dojedeš na světelnost. Pokud chceš fotit tak radši našetři. Sigma jela super rychle, nemůžu si stěžovat. Každý ti řekne jedině nikon druhý se zase bude smát protože fotí canonem. 70-200 2,8 je docela těžký a pronese se. Ale dej na svůj pocit. Už i venku na 70-300 píší dost světla, víš kolik je dost. 2,8 jedině.