Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikkor AF-D/S & Sigma xx-200/2.8
Mám standartní dilema, které je na netu proprané snad ∞x, avšak...
..fotim hlavně sport a po vás, drazí kolegové, bych potřeboval hlavně vedět/vidět názory na obě skla pro tento typ focení.
Nejlíp, pokud máte fotky z dlouhého konce na plnou díru, jak moc zaznamenáváte rozdíl mezi 70 & 80 (na crop 1.5x 105 vs. 120), čili jak moc vás to limituje, jak moc je limitující starý motor v Nikkoru a jak dobrý je HSM u Sigmy.
Nikkor je starý a Sigma je ..hold Sigma, takže kvalitu obrazu netřeba rozebírat, stejně tak jako navrhovat mi tu Nikkor 70-200/2.8 VR I/II.
Asi nejvíc by mi pomohly přímo fotky.
Sigmy jeté i nové na netu jsou, Nikkory pomálo, ale taky se dá najít, když se čeká.
Je mi jasné, že nejlíp bych asi vyšel s AF-S, ale zas ten motor není nejmladší a jaký je v porovná s HSM. Jestli to nakonec není na stejno. To bych pak asi hledal AF-S.
Jsem z Hodonína na Jižní Moravě, tak pokud tu někdo má ty staré Nikkory, rád bych dal třeba kafe a odzkoušel bych si ho na svém těle. Sigmy netřeba, ty na krámech jsou.
Snad ten dotaz není moc chaotický a někdo zvás se vtom vyzná, aby mi dal nějaký ucelený názor, idkyž očividně, u tohoto výběru jsou vždy nějaké oběti.
Předem dík.
Adam
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
D90 a sigma 70-200/ 2,8 verze II
vlastním D90 a i sigmu 70-200/ 2,8 verzi II, když jsem jí koupil očekával jsem problém s ostřením....měla docela znatelný FF hlavně na konci...nechal jsem jí seřídit v rámci záruky na www.awh.cz a od té doby naprostá spokojnost....ano na 2,8 je měkká, ale na 3,2 už je to lepší, rychlost ostření mě dostačuje
fotím tohle (ISO vždy v rozsahu cca 1000-2500 clona dle podmínek 2,8-3,2)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.212525755437016.52527.14856218...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.192586400764285.41549.14856218...
a venku tohle (ISO 200-400 clona 4-8)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.167451726611086.31130.14856218...
...ostření občas přejede, ale při sekvenci už druhá fotka je ok....šetřím na d300s, 51bodů a 8fps to pak bude trochu jiné kafe
....jinak známej má nikon 80-200/2,8 (dva prstence) a d90 a je pravda, že na 2,8 je ostřejší, ale když jsme spolu srovnávali rychlost ostření v několika sport.halách kde bylo běžné či špatné osvětlení tak ten nikon byl pomalej a dost často hledal, naopak kolegovi ze slovenska co má d700 a nikon s VRII a občas se s ním na závodech potkám tiše závodím, rychlost, přesnost a hlavně výsledek úplně jiný kafe
..ani mi nemluv. Měl jsem teď
..ani mi nemluv. Měl jsem teď v rukách D3s + 70-200/2.8 VR II a když jsem se vratil ke svému, chtělo se mi brečet :)
Dík moc za fotky.
Jak jsem psal, v pátek si je všechny jedu proklepnout do Brna, ale vidim to na souboj Sigma vs. stará AF-S.
Re: NIKKOR AF-D/S & SIGMA XX-200/2.8
Fotky z dlouheho konce 80-200/D na plnou diru jsou posledni dve tady: https://picasaweb.google.com/krezac/HasicskaSoutez1162011# V pripade zajmu muzu najit vecer v plnem rozliseni. Jinak bych rekl, ze jestli je zacatek 70 nebo 80 skoro nepoznas, proste to bude dlouhe... Jinak nevidim pro jake telo to ma byt, pak by ta bezmotorove D mohlo byt omezujici. Na D300 funguje slusne, jen je to takove hlucnejsi proti AF-S ;)
..právě 90tka. Sám ztoho
..právě 90tka. Sám ztoho nejsem moc nadšený, ale sbírám dohromady peníze na sedmikilo a utoho asi i skončím, páč potom už je to opravdu jenom rukama.
Každopádně bych asi i radši to AF-S 80-200, páč by se to snad i potom líp prodávalo, když bych přecházel na VR II.
Ale zatim se bavíme pořád o D90 :)
jinak tady jsou nějaký moje fotky ať máte hrubou představu, skym se bavíte :)
www.flickr.com/photos/adambernau84
tak jinak.. je tu někdo kdo
tak jinak.. je tu někdo kdo má ten starý Nikkor AF-S 80-200/2.8 D a je někde z jižní moravy?
Mám 70-200/2,8 VR I a někdy
Mám 70-200/2,8 VR I a někdy nestíhá ostřit, z toho pro mě plyne naučení, že bez sonického ostření to vůbec nejde. Pak mám Sigmu 300/2,8 a osobně mi vůbec nevadí, že je to Sigma. Spíš mi vadí, že to není zoom. Někdy i ten krátký konec na Nikkoru je příliš dlouhý, a to fotím většinou na FX.
stím krátkým koncem jsem se
stím krátkým koncem jsem se právě párkrát v halách sekl, proto jsem to vytahoval.
A 105 vs. 120.. mi příjde jako rozdil. Uvidíme, to asi poznám až to koupím :)
Sigmu si pojedu teď vyzkoušet přes známého do jednoho šopu, kde jich bude mít víc, tak jsem zvědavej, jak bude spolupracovat ta nejlepší.
Zas takový rozdíl to imho
Zas takový rozdíl to imho není abys to musel řešit. Pokud máš na AF-S 80-200, asi bych silně zvažoval tu (mnozí tvrdí že je opticky lepší i než N70-200VR). pravda je že motorek může být ochozen.
U Sigmy pozor na FF/BF, jinak je podle mých zkušeností relativně ostrá (na f/2,8 je někdy až nečekaně moc, někdy zas je obraz dost měkký), na f/4 je už ostrá prakticky vždy. HSM je o něco pomalejší než SWM, ve tmě občas přejede, na 3D Tracking se chytá tak na 2-3 snímek při 8fps pokud je zaostřeno jinam, okamžitě překomponováno a zmáčknuto. Dál už se drží. Sehnal jsem ji za 11 tisíc, takže max spokojenost.
Vpátek jedu do Brna a na
Vpátek jedu do Brna a na krámě tam maj jak AF-S, AF-D tak Sigmu. Tak jsem moc zvědavý.
Je mi jasné, že s D90 která má 9ostřících bodu to s 3D bude na dost odpadu, ale já stejně moc burst nepoužívám a ani ten 3D. Většinou nakomponuju na bod a vtom se potom objekt snažim zadržet a fotim na apexu triku.
Nejvíc mě asi opravdu zajímá rychlost ostření, páč co tak ňůrám, tak stou sigmou je to kus od kusu. Samosebou přenos kontrastu taky hraje svoji roly. Kdybych našel dobrou Sigmu za 11, tak bych asi taky neváhal. Koneckonců to bude takový work-horse a to AF-Sko se možná i krapet rychleji pronese, než ta Sigma.