Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon 16-80+Tamron 70-200/2,8 nebo Sigma Art 18-35/1,8+50-100/1,8
¨
Autor: Zdeněk 57
Datum:
28. Leden 2019, 09:47:24
Ahoj všem. Fotím hlavně svatby a mám dvě těla D7500. Poraďte mi prosím zda raději kombinaci objektivů Nikon 16-80/2,8-4 a Tamron 70-200/2,8, nebo kombinaci Sigma Art 18-35/1,8 a Sigma Art 50-100/1,8. Bylo mi řečeno, že Nikon 16-80 má pomalejší ostření a to by byl problém. Prosím jaké máte zkušenosti?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Koupil jsem na D7100 z druhé
Koupil jsem na D7100 z druhé ruky sigmu 18-35 (říkám mu soukromě svatební objektivi i když svatby nefotím) a po seřízeni na usb docku je to nejlepší co mám. Byl jsem na svatbě a tam profi fotograf nafotil celou svatbu na canonu D5 sigmou 24/1,4 clonil na 2.4 a byl jsem na fotky hodně zvědavý(protáhlé obličeje) byl jsem překvapený jak to bylo dobrý, určité zkreslení tam bylo ale ne tak hrozný jak jsem si myslel. Mohu soukromě po zaslaní kontaktu poslat ze sigmy fotky ze zkoušky na clonu 1,8
Děkuji za odpověď. Jestli
Děkuji za odpověď. Jestli mohu poprosit, tak mi pošlete nějaké fotky. Děkuji předem.
mineraly.nachod@seznam.cz
Nemyslím si, že by mohl nějak
Nemyslím si, že by mohl nějak limitovat Nikkor 16-80/2,8-4 v rychlosti ostření. Ostření je velmi rychlé, možná když budete pečlivě porovnávat hlučnost (z velmi blízké vzdálenosti), tak u toho Nikkoru je slyšet proti Sigmě lehké vrnění při ostření, ale i to je dost tiché, aby to nerušilo.
Jiná věc je základní clona. Samozřejmě 1,8 proti 4 je při focení na svatbách zásadní výhodou, jestliže se ale rozhodnete skutečně to malé zaclonění používat.
Já si o tomhle myslím, že 1,8 je už skutečně jen na nouzové situace, většinou přicloníte alespoň o clonu buď z důvodu hloubky ostrosti, nebo prostě proto, že na 1,8 už je přece jen kresba těchhle objektivů trochu kompromisem.
Volba kombinace Sigmy 18-35 a 50-100 se mi zdá na tohle dost limitující, mě by chybělo delší ohnisko. Ale je to věc názoru a způsobu jak to vyžadujete mít nafocené.
Já bych si na tohle vybral Nikkor 17-55/2,8 a k tomu třeba ten Tamron 70-200/2,8.
Je to samozřejmě o penězích, Nikkor 17-55 je už výrazně dražší.
Zásdadní chybu ale neuděláte ani s tím Nikkorem 16-80/2,8-4.
(U toho Tamronu předpokládám Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 - předchozí verze má výrazně pomalejší AF. Taky je dobré myslet na to, že po přepočtu ohniskových vzdáleností budete mít nepokryté ohnisko od těch cca 55(80)mm Nikkoru do cca 112 mm Tamronu)
Děkuji za vyčerpávající
Děkuji za vyčerpávající odpověď. U toho Tamronu správně předpokládáte verzi G2. Asi zvolím tu 16-80 a a to hlavně z důvodu ohniska. Přeci jen už jsem starší člověk a nahradit ohnisko nohama už není co bývalo.