Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
PRODÁNO - Nikon 18-105 mm F 3,5-5,6 AF-S DX G ED VR
¨
Autor: HoP
Datum:
21. Březen 2012, 09:22:18
PRODÁNO - Nikon 18-105 mm F 3,5-5,6 AF-S DX G ED VR
ale klidne diskutujte dál:) Ale jak jsem psal níže, někdo té výhody umí využít a není potřeba diskutovat nad tím, jestli to je, nebo není dobré...
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Stačí potvrzený záručák
Koupil jsem od prvomajitele objektiv 16-85, v záruce a s jediným dokladem, potvrzeným záručním listem. Při koupi mi nepřišlo, že je někde problém, ale byl. Osobně jsem došel do opravny Nikon v Praze a pro příjem do opravy stačil potvrzený záručák. Možná na to mnělo vliv razítko prodejce, nevím, hlavně že byl potvrzený.
Je pravda, že kupující má smlouvu s prodejcem, ale podle mně je jedno, kdo to do opravny pošle (což mi potvrdil jiný prodejce u jiného výrobku Nikon), zvlášť, když ta opravna je jen jedna. Zákony jsou jedna věc a zdravej rozum druhá.
Nemusím jezdit na dalekej východ, protože na jejich pokažený výrobky je určená opravna Nikon v Praze, která je pro tuto zemi jejich zástupcem. Záruka je dva roky, počet majitelů je jedno.
Ještě jsem zapomněl dodat, že
Ještě jsem zapomněl dodat, že vzhledem k ceně je to špičkový objektiv.
Reklamace
Nechci Vám nějak znepříjemňovat prodej, ale upřesnil bych jednu věc.
Volal jsem na infolinku Nikon ČR s dotazem na reklamaci objektivu. Nedávno jsem kupoval také objektiv z druhé ruky a také bez vyplněného záručního listu. A nyní k věci. Pokud budete chtít reklamovat objektiv či fotoaparát Nikon v autorizovaném servisu v ČR, potřebujete pro uznání reklamace fakturu a vyplněný záruční list od prodejce. Pokud nemáte jedno či druhé, reklamaci nepřijímají. Navíc, pokud objektiv či fotoaparát zakoupil pan Josef Jedlička a je uveden na faktuře, pak může reklamovat jedině pan Josef Jedlička. Pokud to prodá Františkovi Novému, pak tomu již reklamaci neuznají. Takže se dá říci, že potvrzený či nepotvrzený záruční list je druhému majiteli k ničemu, záruka mu uznána nebude. Jediná možnost je ta, že tu reklamaci vyřídí první majitel.
Ještě jednou opakuji, že tak mi to popsali na infolince Nikon ČR.
Já osobně jsem reklamoval
Já osobně jsem reklamoval ostření na D3000 a chtěli po mě jen záruční list (v servisu v Praze).
Záručák
Ovšem mněl jste ho potvrzený nebo né, předpokládám, že ano a proto jste neměl žádný problém. Zde se jedná o nepotvrzený záruční list (oni nevědí, že se ten záručák vztahuje k tomuto zařízení). Proto se sychrují dalším dokladem a to je doklad o nákupu. To musíte jít a nechat si ho potvrdit u prodejce, no a to záleží na něm jastli Vám ho potvrdí či né bez prodejního dokladu. Protože tím pádem přenáší zodpovědnost na sebe. Myslím si, že panu Karfíkovi odpověděli správně. Prostě potřebují doklad o prodeji, nebudou opravovat věci, za které nikdo neručí.
Záručák jsem měl potvrzený,
Záručák jsem měl potvrzený, Nikon u všech záručáků má předtištěno výrobní číslo, tj. i nepotvrzený záručák se jednoznačně týká daného výrobku - pak musíte fakturou doložit datum prodeje...
Jaképak nikdo neručí - za
Jaképak nikdo neručí - za zboží ručí ten, kdo ho vyrobil, čili Nikon of Japan. Všichni ostatní jsou jen podavači a překupníci.
Jaké pak nikdo neručí-za
Prostě neručí, jde třeba o kradené zboží.
Bohužel, nikdo nepochopil,
Bohužel, nikdo nepochopil, jak jsem to myslel. Ten foťák vyrobila a pustila do světa firma Nikon. Pokud vyrobila zmetek, může za to jen a jen ona. Všichni ostatní, překupníci, zákazníci, servis - nikdo z nich nemůže za to, že firma vyrobila zmetek. Tak jsem to myslel, za vyrobený zmetek může výrobce a nikdo jiný. Právní stránka mi je šumafuk, rozumím tomu, že bez záručáku mi opravu nikdo neudělá, protože ji Nikon nezaplatí. Ale znovu opakuji, za výrobek, jestli je zmetek nebo špičkový, může jen a jen výrobce, který ho ve svých továrnách vyrobil.
Bohužel nikdo nepochopil
To máte pravdu, když se odchýlíme od původního záměru čeho se drží v servisu.
Prosím vás jinak bych nechtěl, aby HoP nebo někdo jiný si myslel, že je to kradený objektiv !!!
neboj, ja si to
neboj, ja si to nemyslim...mam na vsechno papiry...
a diskuze jsou od toho, aby se diskutovalo, ne? kazdy mame narok na nazor...
I kdyby byl kradený a byl to
I kdyby byl kradený a byl to šmejd, zase za to může Nikon...
Infolinka je jedna vec a realita druha...
Infolinka je jedna vec a realita druha...
byl jsem v servise pred mesicem...staci jim potvrzeny zarucak...a kdyz si s timto nikdo neumi poradit, tak to bere jako negativum prodeje...ale jsou lide, kteri toto oceni a chapou, jakou to ma cenu:)
S tym menom na fakture mi to
S tym menom na fakture mi to pride divne, Zaruku by mali uznat kazdemu, kto ma zarucny list/uctenku a malo by byt jedno ake na tom je meno. No nastudujem si asi zakonnik aby som si bol isty :)