Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon 300/2,8 VRII nebo sigma Sigma 120-300mm f/2.8 EX DG HSM
¨
Autor: intepretor
Datum:
14. Duben 2015, 12:25:47
Můj sen je koupit 300 a nevím jakou?Má někdo zkušenost?Potřebuji tento objektiv na portréty a sportovní fotky jako je běh pejsků atd.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak nakonec jsem tu
Tak nakonec jsem tu 300/2,8VRII ve čtvrtek koupil.
Nemá chybu a za skoro poloviční cenu v top stavu co jsem za ní dal už vůbec ne.:-)
Tak včera počasí nic
Tak včera počasí nic moc.Dneska to vypadá velice nádějně.Co se týče fotoaparátu nikon D3x mě absolutně sedí a co se týče výsledných fotografií je perfektní.Ano při vyžší iso je patrný šum,ale pokud to udržíte dole tak výsledky jsou perfektní.Měl jsem Nikod D 800 1,5 roku,ale srdce mě táhlo spíš k D3X a D700.Technika se stále vylepšuje a když se poohlédneme zpět co byl Nikon D1 a D100 a fotky?Já osobně měl HP 945 a jak jsem byl spokojenej.Dnes máme techniku na vrcholu a stejně budeme remcat.V jednom pořadu lektor fotografie jasně řekl že nezáleží tak na těle jako na skle a hlavně na talentu.
Co se týče pejskařů je pravda,že víc než polovina z nich po sobě nic nesbírá.Sám jsem pejskař a mám vždycky vztek když pejskař má psa na volno a pes si dělá potřebu kam chce a páníček dělá že nic nevidí.Dával bych takový pokuty,že by se s toho pos....:-D
Ale co chcete řešit když u nás pes sere před městskou policií,kde jsou kamery a nikdo stejně nic neřeší.Kdyby se dělala městskou policií kontrola na ulici a majitel psa neměl sáček okamžitě bych ho pokutoval.
No, tak to si mi sem zrovna
No, tak to si mi sem zrovna psát nemusel (závist je hrozná vlastnost). :) A na co to nasazuješ (na ty pséky)? Na D700? A proč si prodal D800 (jestli to není tajný) - nespokojenost?
Teď mám D3x a D700 a moje
Teď mám D3x a D700 a moje zkušenost byla,že z mého pohledu mi nikon D3x padl okamžitě do ruky daleko lépe,nehledě tomu že při srovnání výsledných fotografií mi byla D3x přirozenější.Už jen fakt,že na internetu jeden fotograf ze zahraničí srovnával tyto dva nikony D800 a D3x a výsledky? pro D3x.
Při stejné nastavení bylo u D800 mnoho předělávek a u D3x byla práce skoro žádná.Je to těžký vybírat,který fotoaparát je lepší pro mě je D3x super(koupil jsem ho za 45000,- a byl jak nový a jen 20000 nafoceno.)
Každý má své + a -.
Teď jdeme ven fotit whippety tak jsem zvědavý?:-D
osobně mám jiný názor ohledně
osobně mám jiný názor ohledně D3x a D810. D3x už dost začíná šumět od ISO 1600, má 24Mpx a tudíž by se asi spíš měla srovnávat s 24Mpx čipem a ten máme v D610 nebo D750 a ty jsou nahony lepší než ten v D3x. Prostě těch pomalu 8let vývoje tam je znát. Frame rate má taky 4fps což je dejem tomu stejný s D800, ale D810 už má 5 při 36Mpx (6fps 1.2x a 7fps v 1.5x cropu). AF ani raději nezmiňuju...
I ta ergonomie D3x je poplatná době D3 (nemá info a Lv tlačítko) atd.. atd..
má 2 CF sloty, to jo :-)
Tak to hodně štěstí, to jsou
Tak to hodně štěstí, to jsou ty "chrtíci co lítaj 100km/h". Na ty by to chtělo 20fps. Ty udržet v ostřícím poli v plný rychlosti je kumšt. :)
AF z D4s nebo D810 to dává,
AF z D4s nebo D810 to dává, ale chce to rychlý sklo 200/2 , 300/2.8 VR2. Tyhle to stíhaj. Resp maj potenciál. Vše starší se moc nechytá ani D4. Soudím ze zkušenosti focení letovek a bitek orlů ve vzduchu. Předloni foceno D4 a velkej odpad, vloni foceno D4s a D810 a už byl minimální...
No vím, vím, ale co s tím?
No vím, vím, ale co s tím? D810 bude, ale 5fps je málo, no a D4s? Musel bych prodat vozidlo a to po mě nemůžeš chtít. :) Hold bude zatím "trochu" větší odpad.
je opravdu málo disciplín,
je opravdu málo disciplín, kde fps hraje tolik zásadní roli. Například letovky pěvců apod. Ale na čokly nevěřím, že to je nutný. Tam by při troše šikovnosti mělo i 5fps stačit. AF na D810 je fakt dobrej. I na D3s není špatnej, ale v rychlým pohybu směrem k fotografovi občas zaváhá (stejně tak D700 a i D4 je jen o málo lepší, D4s díky Expeed4 je podstatně dál a rychleji dokáže vyhodnotit situaci).
Se cvikem to ale dokážeš i s D3s. Dokázali to jiní, tak ty taky :-)
Tady musím nesouhlasit,
Tady musím nesouhlasit, protože v běhu psa je cca. 70% nepoužitelných záběrů a vypadají relativně "hrozně" (i když jsou ostrý). Nejlepší záběr je v "rozbaleném" a nataženém pohybu a to je při každém skoku opravdu náhoda tohle zachytit (naplánovat to nejde, spustíš trr a čekáš, co tam bude, často se mi stává, že při 9fps to tam není ani jednou). Například pes s trochu volnější kůží (jako třeba Labrador) ve spoustě záběrů při dopadu a odrazu vypadá jak Bernardýn, což je hrozný. Potom právě, když se podaří super záběr a je to mázlý (i když fotka před i za je ostrá) tak to nasere. No, něco je rukama a něco rychlostí AF. :)
připouštím, že tuhle
připouštím, že tuhle zkušenost nemám. Já tady okolo baráku znám psa jen nahrbeného, když je tady "páníčkové" nechaj srát osto šest a že by to uklidili o tom se mi může jenom zdát. Nakonec to uklidí manželka aby se v tom parchanti nemusely brodit...
To se divím že tady to není
To se divím že tady to není známé... Když někdo dělá podobnou prasečinu s čoklama, tak je na to jednoduchý lék.
Vezmeš papírovej pytlík, do toho posbíráš nadělení od sousedovic psa a celý to zabalíš. Pak přijdeš před dvěře souseda, pytlík s dárkem postavíš na zem, zazvoníš a zapálíš pytlík. Když pak soused vyleze ven, první reakce - reflex je oheň zadupat.
Nejlépe tofunguje v paneláku... pak je od toho celá chodba a můžete mi věřit, že další bordel venku pak už není. Jen je ta cesta ke slušným pejskařům někdy trnitá a tvrdší výchova potřebná.
Kdyby mi tohle někdo dělal u baráku, tak bych jim pak asi poslal tyhle dárky na fasádu. Chodit se psem srát před můj barák - vrata, to bych asi pěnil.
No, to znám, o tom by se mohl
No, to znám, o tom by se mohl napsat román. Ráno vylezu před barák, šlápnu do toho, jdu se domů přezout a vesele si prozpěvuju (text si nechám pro sebe). :)
tak jako majitel Nikkora ti
tak jako majitel Nikkora ti mohu rovnou říct, že je rychlejší a ostřejší...a taky dražší.
Na druhou stranu Sigma (ta nová generace) je taky dobrá a je tam výhoda zoomu, ovšem na teleconvertory bych zapoměl u tohoto skla, u Nikkora není problém ani TC20E-III tj. 600mm/f5.6
Je to jen otázkou priorit a potřeb. Na čokly bude stačit ohnisko do 300mm, možná nakonec bude pro tebe praktičtější ten zoom....
Dík za info Mám 70-200/2,8
Dík za info
Mám 70-200/2,8 VRII a s konvertorem 1,4 je to sice dobrý,ale chtěl bych právě kvalitní 300 protože v první řadě potréty jsou v této velikosti výborné a pak psy které jsou jedni z nejrychlejších je pak těžké chytat.Je pravda že se přikláním k 300/2,8VRII.Mám 70-200/2,8 VRII a s konvertorem 1,4II je to sice dobrý,ale chtěl bych právě kvalitní 300 protože v první řadě potréty jsou v této velikosti výborné a pak psy které jsou jedni z nejrychlejších je pak těžké chytat.Je pravda že se přikláním k 300/2,8VRII.
Já fotím převážně "pséky" v
Já fotím převážně "pséky" v běhu (coursing) a ta 300/2,8 by se fakt hodila, ale ta cena. Ještě je pro mě ve hře 200/2, protože jsem zjistil, že někdy je 300mm moc a zkrátit to jaksi nejde a ta 200/2 by měla pojmout TC bez problémů. Otázka je, porovnání 300/2,8 a 200/2 s TC1,4. Ale ještě by to rozhodně chtělo AF z D810/D4s, tam je taky velký posun, ale D4s a 300/2,8 to už je na vykradení banky. Důležité je v tomto případě také fps, pro mě je na "pséky" minium 8 a víc. Pokud na tu 300/2,8 máš, tak neváhej, mě by za ní dala žena do útulku. :)
200/2 je fantastický sklo a
200/2 je fantastický sklo a ultrarychlý + ultraostrý, cenově vyjde na stejno jako 300/2.8. S TC funguje bezchybně, ničeho se neboj. Na D700/D3s nemusíš vůbec nic řešit, buď v klidu... a neboj se to trochu otevřít, buď dál a nechej to na od plné díry po max f3.2, na větší vzdálenost budeš mít větší HO a neuvěřitelnej bokeh... to bude dobrý :)
Nevíš, kde na tu 200/2
Nevíš, kde na tu 200/2 nejlépe sehnat neopren? Existuje někdo, kdo to už vyrábí, nebo to je výroba na zakázku? A lepší černej, nebo "masking"?
No, váha stejná, cena stejná
No, váha stejná, cena stejná a kdyby je přede mě prodavač postavil a řekl "tak kterej pane", tak fakt nevim (vlasně vim - dejte mi je oba). No, do jednoho časem půjdu, žijem jenom jednou (letos to nebude), ale fakt budu asi fotit útulek zevnitř. :) A to chci ještě D810, ale jsou to dost drahý "těžítka" a člověk musí mít taky čas fotit. Už mám vyzkoušený, že 400mm by mě mělo stačit, tak asi ta 200/2 + TC2 (v případě potřeby) a kdyby šlo o život, dám to na D7100 a budu mít 600/4.