Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon d3000 + Nikon 50 mm F1,8 AF
¨
Autor: Bobi.es
Datum:
19. Duben 2010, 14:40:44
Nemám peníze na zakoupení objektivu 50 mm 1,4 AF-S , který by s mojim Nikonem d3000 ostřil automaticky. Ale rád bych se věnoval portrétní fotografii jako začínající a nadšený fotoamatér :) Zkoušel jsem si vypnout na mém seťáku 18-55 VR automatické ostření a zkoušel manuálně. Nevadilo mi to.Zatím jsem nenašel žádnou nevýhodu, jen jednu vlastně - je to o něco pomalejší. Ale, protože se jedná o portétní objektiv, objekt je víceméně statický, tak by mi to nemělo vadit . Co vy na to? Máte nějaké zkušenosti s manuální ostřením u Nikonů jako d60/D40 a podobně? Poraďte :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
D3000+Nikkor 50/1.8
Vyloženě špatná volba to není, ale doporučuji dát si pozor na bílé plochy. Především na nich jsem s tímto objektivem narazil na problém, který lze jen stěží popsat. Není to prostá aberace či difrakce. S bílými plochami funguje na nízkých clonách jako zesilovač světla, takže se bílá plocha jakoby nafoukne, zvětší. Fotil jsem dceru v bílém kostýmu, z levé strany na ni skrz okna dopadalo slunce. Parádní situace. Ale na fotce? Tragédie. Nebylo pořádně poznat kde končí tělo a kde už začíná onen mlžný závoj.
Pokud jde o ostrost, tak ve středu je vcelku slušná. Po stranách není ve většině případů focení portrétů potřeba řešit. Okraje bývají natolik mimo HO, že ztráta ostrosti nejenže není na škodu, ale naopak žádoucím způsobem vypíchne hlavní objekt.
K manuálnímu ostření mohu říct pouze tolik, že ostřící kroužek je na můj vkus příliš úzký a má málo čitelný chod. Je to ale dost subjektivní.
A zapomněl jsem říct, že chci
A zapomněl jsem říct, že chci ten Nikon 50 mm F1,8 AF NIKKOR D :o) ale to je snad jasné