Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D700 a základní objektiv
¨
Autor: Ondrej
Datum:
16. Listopad 2015, 13:26:49
Dobrý den,
před časem jsem se zde už na to ptal, ale pak z toho sešlo, teď před Vánoci je to ale znovu aktuální...
Mám Nikkor AF 28-70 3,5-4,5D a chtěl bych něco lepšího pro D700.
Podobný rozsah, fotím hlavně krajinky, takže rychlost ostření není důležitá, stabilizace také není důležitá - fotím hlavně ze stativu, světelnost také nerozhoduje - prvořadá je optická kvalita. Samozřejmě rozhoduje i cena.
Poradíte? Díky
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
nevím, já bych normálně řekl
nevím, já bych normálně řekl Nikkor 24-70/2.8 ovšem cena je poněkud vysoká.
Já na krajinu používám Nikkor 16-35/4 VR a pak nastupují pevná ohniska 28/2.8 AIS, 35/2 AFD nebo skvělý Nikkor 55/2.8 Micro AIS. D700 není náročná na optiku, takže je to v podstatě jedno. Mnou uvedené objektivy používám i na D810 a není problém. Na krajinu považuji za ideální ohnisko 20mm a 35mm v podstatě při troše šikovnosti si s tím vystačíš.
Díky za typy, 24-70 je
Díky za typy, 24-70 je opravdu cenou už mimo... Ale u 16-35 se trochu bojím, že je to malý rozsah - něco kolem toho 20-70 není? Může to být i nějaké staré, hlavně ostré sklo....
neni, nebo já o tom rozhodně
neni, nebo já o tom rozhodně nevím. A když bude, tak to bude optický kompromis. Z tvých slov chápu, že ti jde o kvalitu výstupu, tam pak kompromisy nemají místo. 16-35/4 je sakra ostrý sklo. a když něco nad, tak pevná padesátka za pár šupů udělá skvělou službu. Pak bych už sáhnul po 70-200/2.8 ...
souhlas s Mackem, že 16-35
souhlas s Mackem, že 16-35 není malý rozsah. Na krajinu ideál, ale také na reportáž je 35mm nejlepší co může být a to tím je pokryté. Ty střední ohniska okolo 50mm člověk oželí a naučí se bez nich bez problémů fungovat. A když pak pořídíš 70-200, tak těch 70mm je použitelných na portrét apod. Já sám mám krom jiného i 24-120/4 a jednoznačně je to můj nejméně používaný objektiv. Fakt ho mám na to, když jsem líný nosit něco dalšího a chci třeba jen vzít na chalupě někde na procházku DSLR. Pokud bys přece jen chtěl ten střed něčím osadit, tak těch 24-120/4 není špatná volba.
Díky za odpověď... Budu
Díky za odpověď... Budu sledovat Paladix a Aukro, snad se nějaký objeví...
na 16-35 jsem zatím
na 16-35 jsem zatím nenarazil, ale našel jsem 18-35??
a ten 18-35 máte někdo
a ten 18-35 máte někdo zkušenost?? Ono 18-55 a podobných se prodávají mraky, ale těchto už moc ne:-(
Stejny problem jsem resil na
Stejny problem jsem resil na D700 i ja, po skvele kombinaci D300+tokina 12-24/4 jsem hledal neco na FX, ve vyberu byla Nikon 16-35/4 a Nikon 18-35/3,5-4,5 G ED
nakonec jsem po dlouhem premitani vzal 18-35 - je lehci, mensi a pokud nepotrebujes stabilizaci o cca 6tis levnejsi. Sveho rozhodnuti nelituju ohnisko 16 extra nepotrubuji, staci 18, vejde se tasky, je dostatcene ostra, tusim ze ji nekde srovnavali s tou drahsi 16-35 a nedopadla uplne zle, dokonce na dxo je hodnocena o chloupek lepe v kombinaci s D700. Nyni jsem cerstvym majitelem D800 tak jsem zvedav jak si sedne s timto objektivem i lepsi telo s vetsim rozlisenim...Ja bych sel do levnejsi a lehci varianty...
Díky za názor, ale příští
Díky za názor, ale příští týden se už jedu podívat na 16-35 - a jestli bude OK, tak ji koupím...
nevymejšlej chujoviny (nebo
nevymejšlej chujoviny (nebo cypoviny jak říkaj Ostráci) a sháněj 16-35/4 ... :-) nedávno jich bylo k mání celá řada a i za 18 litrů což je luxusní cena...
právě listuju Paladixem...
právě listuju Paladixem... 17-35, 18-35 ... :-))) Cena by byla super..
http://www.paladix.cz/bazar/i
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=372274
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=358558
třeba ještě budou k mání ...
Tak včera jsem přivezl
Tak včera jsem přivezl 16-35... Teď ještě počkat, až mi ho 24. přinese Ježíšek:-DDD Ale vypadá super....
uvidíš, že budeš spokojen.
uvidíš, že budeš spokojen. Kresba ukázková už od plné díry ...
Já už naděloval Nik 200-500 :-)
Když pominu, že na leteckém
Když pominu, že na leteckém dni (nemyslím ptáčků) sebou nebudeš mít kufr s jiným foto vybavením, nebude těch 200 na letadlo moc blízko? Co tetelící se vzduch, namodralé dálavy, atd..., jaký vliv mají na skla od 400-600, vlastně co z nich vypadne? Ale zase hlava pilota z profilu není k zahození, když je blond a v negližé s érbegy č.5 100m nad zemí hřívou dolů!
byl si někdy na leteckém dni?
byl si někdy na leteckém dni? ....
já vím že ano, tak nechápu tvůj koment. Tam bez 70-200 a 200-500 nemá smysl ani chodit fotit. Ono se ne jen furt lítá, ale taky třeba po přistání projíždí kolem diváků apod. viz. třeba Duxford ....
Právě že byl, akorát jako
Právě že byl, akorát jako obyčejný až za VIP fotografy v davu lidí, zbídou někdy u zábradlí. Nikon 70-300VR je na DX 105-450 a i to bývá málo i moc. Z VIP pozice hned v leteckém dění mi právě těch 200-500 na FX už připadá blízko, přesto vím, že budeš mít druhý foťák s kratším sklem, ale tak otázka nebyla podána. Nicméně čím delší sklo, tím problém ho v ruce udržet s kratším časem, ISO leze nahoru i na světle a letadla lítají všemožně kolem. Možná znáš program, jak letadla sestavy lítají, což je ještě vyšší fotografické, předvídat. Ale jak na to po přepočtu koukám, 500 není daleko od 450, ale těch 200 od 105 jo, opět myšleno s jedním sklem.
právě najít a odhadnout místo
právě najít a odhadnout místo je pro nás amatéry to nejtěžší. Než někam vyrazím, týden sháním informace a čumím do map abych už tušil než dorazím.
Program samozřejmě studuji taky :-)
Příští rok se chystám do Holandska a nemůžu najít relevantní informace a už vůbec ne v nějakém normálním jazyce, všechno je holandsky a ještě sakra málo. Asi proto, že to je vojenská základna... sakra...
Ježíšek je "dareba" jako ten
Ježíšek je "dareba" jako ten němec, který taky schovává, ale na rozdíl od něj Ježíšek účelově, že i když jsem nosič už dvou němců a třetí je na cestě (mrzáci, ne a ne se pustit), schovku Ježíška s orientačním bodem rozsvěceného stromečku v obýváku vždy najdu, protože tolik světýlek v bytě na bydlení není normální ....... nebo že by to bylo tím stromečkem? To je fuk, hlavně že trefím, nicméně má to "malinkej", "nepatrnej" "háček", k nám na vesnici už dorazí s vytunelovaným batohem jenom s ponožkama a kapesníkama a Sigmu 18-35 f1,8 DC HSM Art pro DX mu někdo cestou zprivatizoval! Na druhou stranu aspoň nezmrznu, objektiv na hnáty nenasadím a když, je jenom jeden, nohy by si musely střihnout, která se obětuje a ani se do něj nevysmrkám, na to by zase jedna roura stačila!
Přesto, Ježíška pozdravuj, jestli by taky nemohl být kámoš, větší kámoš?! Napsal bych mu znovu, ale po letech praxe vím, že dopisy asi nečte (a že jich už bylo!!) a nejspíš je používá jenom na velkou, protože je skladnější než rule papíru.........Ale číst by je mohl, než je použije, dareba!
Dobré světlo pod stromečkem a nevím jak kde, u nás dárky vždy roznášely mrňata, dnes vlastně už velká mrňata, tak ať krabičku neotlučou o zem!!
Díky, zkusím jim napsat, ale
Díky, zkusím jim napsat, ale do Brna to mám fakt z ruky:-))
Díky, takže tento začnu
Díky, takže tento začnu shánět. Pevnou padesátku už mám....
opravdu nemá nikdo žádný typ?
opravdu nemá nikdo žádný typ? Nebo neprodáváte někdo něco takového?
nikdo nic??
nikdo nic??
Ahoj, tady ve fotobazaru na
Ahoj,
tady ve fotobazaru na straně 22 prodávám Nikkor 24-70/2,8 G ED za 23 000,-Kč. Řekl bych, že je ve výborné kondici. Prodal jsem D700 tělo a zbyl mě objektiv. Ve fotobazaru je i komentář, tak na to koukni.
tak to je opravdu pěkná cena!
tak to je opravdu pěkná cena!
K tomuto objektivu ano, ale
K tomuto objektivu ano, ale na mne je to už moc..
Ahoj, děkuji za nabídku, je
Ahoj, děkuji za nabídku, je to lákavé, ale 23000 už je pro mne moc... S tou 16-35 se cena pohybuje kolem 18000 což je pro mne asi maximum...