Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D750 a objektivy ART
¨
Autor: baluska
Datum:
29. Leden 2020, 17:41:50
Ahoj, prosím o radu - potřebuji koupit art objektiv a nyní tápu - je pro mne vhodný objektiv Sigma 18-35, 1.8 a nebo pevné sklo Sigma 35. fakt nevím. děkuji za radu
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
".....potřebovala jsem jen
".....potřebovala jsem jen ujištění....."
Možná si úplně nerozumíme. Já Vám neradím, aby jste koupila zoom místo pevného skla. Jen jsem upozornil na to, že Vámi zvolený objektiv není pro formát FX a uvedl jsem jednu z alternativ. Další ale mohou být např. Nikon 17-35/2,8 Nikon 16-35/4, případně Tokina, Tamron....
Potom máte ještě samozřejmě tu možnost pevné 35.
Vůbec netuším, co s tím budete fotit. Jestli to bude krajina, nějaké street foto, svatby...... Potom se budou měnit preference pevné ohnisko a zoom a také z toho vyplyne požadavek na světelnost objektivu, hmotnost, rychlost AF atd.
Hodně obecně platí, že za stejné investované peníze se dá pořídit kvalitnější pevné ohnisko místo zoomu. Ale říkám: Hodně obecně.
Jestliže to bude např. na nějaké akční stret foto svatby..., tak může být výhodný zoom s rychlým AF. Když s tím polezete někde po horách, tak bude zoom také dobrý, ale může Vás zlimitovat hmotnost. Když budete upředňostňovat nekompromisní obrazovou kvalitu, začnete zkoumat nabídku pevných ohnisek (tam budou přicházet do úvahy i jiní výrobci objektivů než jsem uvedl).
Jestliže se ptáte co je lepší, tak k nejlepšímu patří např.ZEISS Milvus 35 mm f/1,4 Distagon T* ZF.2 .
Je to prostě o tom, co s tím chcete fotit, jakou kvalitu a mechanické provedení požadujete a v neposlední řadě kolik do toho chcete investovat.
Nepřehlédl jste, že D750 je
Nepřehlédl jste, že D750 je Full Frame a Sigma ART 18-35/1,8 je pro formát APS-C ?
Existuje ale třeba SIGMA 24-35 mm f / 2 DG HSM Art
Děkuji, potřebovala jsem jen
Děkuji, potřebovala jsem jen ujištění. A je lepší Sigma co radíte nebo přímo 35 pevné sklo? B