Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
objektiv 18-105 pro D7000 nedostačuje...jaký jiný?
¨
Autor: HoP
Datum:
29. Červen 2011, 07:31:26
Pěkný den všem...
jak píšu výše, po upgrade z D90 na D7000 mi tak nějak připadá, že 18-105 na plné 16MPx rozlišení D7000 trošku nestíhá. (stejné jako v době, kdy jsem kupoval D80 s objektivem 18-70 - ten me pripadalo, ze byl dobry na D70, ale na D80 uz nevykazoval tak ciste fotky, jako 18-105)...
kdo používáte jaký objektiv na reportážní focení na DX formát (novější těla, ne D70, D80apod...)? Jedná se mi o spolehlivost ostření a ostrost výsledné fotografie...základní rozsah ohnisek kolem 20-100mm.
díky všem...
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
je možnost někde vidět ty
je možnost někde vidět ty nedostačující fotky z D7000+18-105 ?
Vetsina lidi nepozna rozdil
Vetsina lidi nepozna rozdil mezi 18-105 a 17-55 okem, neresil bych proto mezi nimi kvalitu. 18-105, je zakladni a velmi dobry objektiv, ktery zvladne D7000 s klidem :) limity budou nekde jinde :)
objektiv
Těch 16mpx docelá dává objektivům zabrat. Osobně používám Nikona 17-55 2.8, v bazaru se dá sehnat i za dvacet. Když ho cloním alespoň na 4, tak fotky jsou celkem ostré. Tamron 17-50 2.8 je údajně podobně ostrý jako Nikoňácký kolega, ale asi trochu bych se bál autofokusu (nemám s ním zkušenost, soudím podle diskuzí a testů).
17-55/2,8 -viděl jsem
17-55/2,8 -viděl jsem výsledky na starším modelu a byl jsem krutě zklamán. Jak jsme se s p. Bouškou z megapixelu shodli, při zaclonění na přístušné clony je 18-105 a 17-55 skoro srovnatelné sklo co se týče obrazové kvality!!!!což je hooodně smutné a já čekám na nějakou revizi, myslím, že ta by byla košér...
takže to nevypadá na jiné sklo než 24-70/2,8, ale kde vzít to široko a nekrást?
RE: 17-55
Mně nepříjde zas tak špatná - posílám ukázkovou fotku z D7000 na 48mm, clona f5 - http://www.jahnet.eu/foto/D7000/17-55-f5.jpg a z D90 na 30mm, clona f4.5 - http://www.jahnet.eu/foto/D7000/17-55-f45.jpg.
Takže asi jediným řešením je 24-70 nebo pevná skla.
tak to jsem musel vidět
tak to jsem musel vidět nějaký horší kus, opravdu to vypadá pěkně. A mohu poprosit ještě nějakou na široko? nejlépe 17mm třeba nějaký lid:)
12-24 vs 17-55 na D7000
Kdyby to ještě někoho zajímalo, tak jsem zkoušel porovnávat tyto 2 objektivy na ohnisku 17mm. 12-24 produkuje od f4-f6.3 poměrně neostré fotky, za to u 17-55 mám pocit, že na f5.6-f7.1 je nejlepší. 12-24 na f9 předčí 17-55.
17-55
Nějak jsem nenarazil v PC na lidi do široka, většinou je fotím s 12-24. Posílám 2 rychlý výcvaky na 17mm, f4.5 - http://www.jahnet.eu/foto/D7000/17-55-at17-f45.jpg a opět na 17mm, f5 - http://www.jahnet.eu/foto/D7000/17-55-at17-f5.jpg (ostřeno na střed; byl jsem dost blízko u toho stromu, takže je tam malá hloubka ostrosti...). Případně mohu ještě poslat nějaké zacloněné fotky.
35mm 1/8
35mm 1/8 používám a to je super sklo, to máš recht, ale na reportáž (svatby) to fakt není vhodné...
pevné sklo
Ono od Nikonu nejsou v postatě jiné možnosti. Myslím si, že mezi 18-105 a 16-85 nebude převratný rozdíl v kvalitě obrazu. Možná bych zkusil zvážit pevná ohniska jako např. af-s 35mm 1.8 a af-s 50mm 1.8 - jedná se o špičková skla za "pár kaček".
pevné sklo?
Možná trochu off topic... Ale ráda bych právě pevné sklo na D7000.. přemýšlela jsem i o 28mm, krom těch dvou výše zmiňovaných - ale přece jen to potřebuju především na reportáž. Vede asi ta 35... Nějaké tipy, rady? díky
Já hlasuju pro 35mm AF-S
Já hlasuju pro 35mm AF-S verzi. 28mm by mohl být užitečnější, ale je to přeci jen starší objektiv pro fullframe zrcadlovky a oproti současným pevným sklům optimalizovaným na snímač velikosti APS-C bude v nevýhodě ve smyslu horší kresby. Navíc nová 35mm pro menší snímače se fakt povedla. Sám jí osobně mám a nemám jí co vytknout.
35mm F 1,8
Mám toto sklo na D3000 jsem s ním více-méně spokojen:
Překvapila mě úžasná kresba i při 100% ořezu z 10Mpx , ale AF je při zhoršených sv. podmínkách podle mě trošku pomalý , takže nevím, jestli to nebude někdy u reportáží vadit a někdy je chr. aberace docela vysoká. Jinak tady je dost dobrý laboratorní test: http://lenstip.com/157.1-Lens_review-Nikon_Nikkor_AF-S_DX_35_mm_f_1.8G_I...
pomalejší AF v horších sv. podmínkách
Osobně si myslím, že za pomalejší AF v horších světelných podmínkách může zaostřovací modul MultiCam 1000 v D3000, nikoliv objektiv.
Mám D90 a ten objektiv
Mám D90 a ten objektiv opravdu špatně ostří při horších světelných podmínkách.Je to objektivem,někde jsem o tom před časem četl odborný článek.Jinak za ty peníze je to velmi dobrý objektiv.
Omlouvám se,teď koukám,že
Omlouvám se,teď koukám,že jsem měl na mysli jiný objektiv a to 18-105 o kterém tady byla také zmínka.
RE: pomalejší AF
Jednoznačně
díky. zatím je to jasnej
díky. zatím je to jasnej favorit :)
Re: Díky. Zatím je to jasnej
Nikkor 35/1.8G mohu vřele doporučit. Stejně tak jeho brášky 50/1.4G a 50/1.8G. Výborné objektivy.
objednáno :)
Děkuju všem za pomoc při rozhodování..