Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Objektiv k D300S
¨
Autor: lovicz
Datum:
31. Prosinec 2010, 10:37:20
Ahoj, nemůžete někdo poradit, jaký základní objektiv k D300s,preferoval bych nějaký světelný objektiv od Nikonu třeba 24-70,ale začínat v přepočtu na 36mm se mi zdá dost,
Díky za každý názor.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Vzhledem k cenám za který se
Vzhledem k cenám za který se prodává v bazarech od lidí co hromadně přecházejí na FX není co řešit. Ale ty peníze co stojí nový bych za něj asi nedal.
24-70/2.8G je sice i na DX opticky perfektní, ale to široké ohnisko je hodně dlouhé. Jako hlavní objektiv na DX bych ho nechtěl.
Ta první věta se týká
Ta první věta se týká 17-55/2.8G DX.
Lze doporučit jak 17-55/2.8, tak 16-85 VR
Mám oba a 17-55/2.8 je reportážní indoor a 16-85 VR je výletní outdoor. Oba dva jsou nejlepší základní zoomy, které lze na DX koupit. 16-85 VR lze při potřebě světelnosti doplnit nejlépe 35/1.8 a třeba i 85/1.8 a pak chybí jen ta možnost zoomovat se světelností f/2.8 a nejvýkonnější autofocus.
Mám tu 85/1,8 a sto pro si
Mám tu 85/1,8 a sto pro si koupim tu 35/1,8. Zoom využiji asi víc venku a vevnitř přeřadím na tu 35.Varinta 16-85 + 35/1,8 + 85/1,8 se mi začíná líbit čím dál tím víc
Díky mrknu na to,pořád nad
Díky mrknu na to,pořád nad tím přemýšlím, ta cena je rozdílná, na druhou stranu, ten objektiv budu mít na bůhví jak dlouho,tak si myslím,že se určitě vyplatí investovat i více než pak litovat, každopádně je to hrůza vybírat:-)
17-55
Tady máš zrovna jeden aktuální na paladixu
http://paladix.cz/bazar/index.php?uid=22563
Taky jsem už koukal,díky, je
Taky jsem už koukal,díky, je tam právě i jedna 17-35 :-)
Re: OBJEKTIV K D300S
Jak uz tu psali dalsi, na DX bych pri pozadavku na svetelnost sel do 17-55/2.8 Ale uz ta je docela velka a tezka, (hadam, ze 24-70 bude jeste tezsi) navic ten rozsah zoomu neni uplne velky. Pouzivam ho, pokud potrebuju svetelnost, jinak jako bezny turisticky 16-85 (oba kupovane pouzite, zatim bez problemu).
Re: OBJEKTIV K D300S
Chápu, že můj typ je zcela mimo zadanou kategorii, ale domnívám se, že by neměl zůstat stranou. Doporučuji podívat se na Nikkor 16-85/3.5-5.6VR G ( http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/377-nikkor_1685_3... ). Z pohledu ceny bychom jej mohli označit za ekonomickou variantu. Samozřejmě, že pokud někdo hodlá děj se co děj utratit 50 tisíc za objektiv, pak je zbytečné se tímto objektivem zabývat.
Tak určitě to není tak,že
Tak určitě to není tak,že bych měl potřebu utratit 50tis za objektiv,ale tak na kvalitní tělo, bych chtěl odpovídající objektiv. Navíc nerad bych si koupil objektiv,se kterým bych byl za měsíc nespokojený a chtěl ho prodat, což už se mi stalo. Klidně bych volil i použitý objektiv v dobrém stavu.
Re: TAK URČITĚ TO NENÍ TAK,ŽE
Ne, že bych ten Nikkor 16-85VR chtěl nějak vnucovat, ale je velice univerzální a přitom má slušné optické vlastnosti. Jsem si vědom toho, že na některé použití se hodit nemusí. Proto by asi bylo dobré vědět co se očekává. Pokud to bylo naznačeno tím 24-70, pak lze pustit z hlavy Nikkor 16-85VR. Pro každý případ znovu doporučuji projít si web www.photozone.de a porovnat si optické vlastnosti všech pěti objektivů, které jsme tu všichni zmínili a dát je do kontextu s jejich cenami.
Hmm tak mi ho doporučil i
Hmm tak mi ho doporučil i přímo technik z Nikonu, tak nevim no. Začíná se rýsovat varianta tohoto objektivu a k tomu pevná 35mm 1,8
a co Nikon 17-55mm/f2.8 AF-S
a co Nikon 17-55mm/f2.8 AF-S DX?
O tom taky uvažuji,
O tom taky uvažuji, respektive se k tomu začínám přiklnět.Jediná věc, co mě trochu odrazuje, je potencionální přechod na full frame,ale to je zřejmě otázka hodně vzdálené budoucnosti. Ale tato 17-55mm by se mi momentálně jeví jako dobrá volba. Máte s ním vlastní zkušenost?
17-55
Já osobně používám právě 17-55/2,8 od Nikonu na d300s a nemůžu si na nic stěžovat.
Je z druhé ruky, osobně ho mám přes rok a je bez problémů. Určitě bych neměnil.
17-55
Mel jsem stejny problem loni, kdyz jsem 17-55 kupoval k D300 a bal jsem se prechodu na FX, ale protoze se da jety v dobrem stavu sehnat nejak kolem 20 000 a opravdu je to sklo obrazove hodne dobre, tak bych se toho pripadneho prechodu nebal.
osobne som ho neskusal, ale
osobne som ho neskusal, ale tiez som ho zvazoval, ked som kupoval D300s. Pretoze som ale uz mal Tamron 17-50/F2.8 VC, tak som to nechal tak, pretoze podla testov je opticky dokonca aj trochu lepsi ako ten Nikon. Co som cital, tak Nikon je lepsi hlavne v konstrukcii (kovovy, zatesneny, 9 lamelova clona) a autofocuse. Ale s tym autofocusom to az take tragicke nie je, nejak extremne pomale sa mi to nezda (a sport tym nefotim, takze mi to je jedno), jedine co by som mu vytkol je, ze ten konvecny motor je trochu hlucnejsi (napriklad v takom kostole s dobrou akustikou sa to pekne ozyva:)). A priznam, ze dost zavazil aj ten rozdiel 27000Kc.
taky by se mohl hodit 16-35
taky by se mohl hodit 16-35 f4 VR, který by byl i na FX a je levnější než 17-55
jo, dobrej, ale hodně drahej
jo, dobrej, ale hodně drahej