Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Objektiv pro Nikon D3100 - napad?
Zdravíčko lidičky! :-)
Vím, že se toto téma zde již objevilo několikrát, ale nenašel jsem tu pravou odpověď, kterou bych rád našel.
Již měsíce vybírám ten pravý objektiv, který by stál za to (cena, kvalita, budoucnost), ale furt jsem se nedokopal k tomu, abych našel i jiný z objektivů. Rád bych totiž něco jako záklaďák - fotím různé akce jako jsou například různé realizace (minulý rok jsem byl na kalendáři foceném pro firmu TOPLAC. v případě dobré rady pošlu pár fotek - žádné odrhovačka, jen krásné ženské těla v autosalónu), dny otevřených dveří a rád bych i třeba krajinky, rodinné foto, z části i třeba fotit těhulky (například v poli) a podobně... Určitě bude nějaký univerzál... Moc Vás prosím o radu, protože na to jsem i já krátký, pač s focením nemám až takové zkušenosti a rád bych se tím zabýval více.
Zatím mám základní objektiv, který byl k této zrcadlovce. Zkoušel jsem i Nikon 50mm f/1.8G, ale bohužel jsem si nevšim, že neměl motorek, tak jsem ho musel prodat. Chtěl bych nějaký zoom objektiv.
Kamarád mi doporučil tento:, ale já furt nevím, zdali to má cenu, popřípadě jestli není něco za podobnou částku lepšího.. Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC MACRO OS HSM Nikon (http://objektivy.heureka.cz/sigma-17-70mm-f-2_8-4-dc-macro-os-hsm-nikon/). Nebo máte jiný typ, který by byl lepší v podobné cenové relaci?
Děkuji moc za každou odpověď! Mějte se pěkně! :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Super, děkuji Vám za názory
Super, děkuji Vám za názory :)
Co jsem právě tak slyšel, tak by tohle byla dobrá volba, ale vzhledem k tomu, že zde není taková dobrá ohláška, tak teda nevím, nevím, co dál...
Chtěl bych docílit krásně rozmázlého pozadí a postavu abych měl pěkně ostrou.. Co teď se mnou? :/
tak rozmazané pozadí ti
tak rozmazané pozadí ti udělají nejlépe pevná světelná skla. Třeba Nikon 50/1,8G AF-S(v přepočtu cropu 75mm). Objektiv je lehký, za super peníze a 75mm na portréty tváří a focení třeba těch postav v exteriéru je v pohodě. Na vyblbnutí je super a nebál bych se ani bazarového. Pořídíš ho nový za cca 5500 a jetý do 4000 Kč. Za ty prchy není co řešit. Ta Sigma 18-38/1,8 je super, ale počítej nějakých 19 tis a na portréty tváří už to moc není, zase je to super na reportáž apod. Musíš vědět co chceš fotit. Univerzální sklo s rozsahem třeba 18-105 a s kvalitou výstupu pevných skel prostě nennajdeš a ještě za rozumný peníz. Já bych šel do pevné padesátky G.
Jak už jsme psal níže:
Jak už jsme psal níže: rozmazaného pozadí a parádně ostrého hlavného motivu za malé peníze dosáhneš kombinací objektivů Sigma 18-35 a 50-150. K tomu třeba časem přikoupit nějaký světelný ultraširokáč (myslím, že Samyang 10/2,8 je docela zajímavý). Samozřejmě, že nejlepších výsledků dosáhneš sadou pevných skel, ale ty jsou dražší a nepraktičtější. Je to o tvojí volbě.
Zkusíš si od někoho vypůjčit
Zkusíš si od někoho vypůjčit objektiv 85/1,8G (zoomovat budeš nohama)a uvidíš, jestli ten splní tvoje přání s rozmazaným pozadím. Možná nějaký bazarový objektiv 70-200/2,8 by také splnil tento požadavek, nevím však jaké jsou finanční hranice. Včera jsem byl se známými fotit koně s 80-200/2,8. Na delší ohnisko a když jsem přistoupil ke koni blíž se pozadí hezky rozmazalo.
Za málo peněz hodně muiky
Za málo peněz hodně muiky dostaneš nákupem Sigmy 18-35/1,8 a Sigmy 50-150/2,8. co se týče budoucnosti, tak to je trochu problém odhadnout, jestli po relativně levném nástupu nového Pentaxu 645 nepřejdou profíci (tedy ti krajinkový a ateliérový - svatbáky nebo novináře samozřejmě na mysli nemám) na semistředoformát a výrobci jako Canon nebo Nikon nebudou muset vyrábět 35mm full frame i super amatérských třídách jako třeba 3xxx. Tím by tyto objektivy pak na budoucnost moc nebyli. Těžko odhadovat: zánik APS-C se diskutoval už hodně dávno, 4/3 neměl přežít rok 2005 a podívejme se, jaké s ním má dnes Olympus úspěchy.
Ahoj, je to smůla, ale ono
Ahoj,
je to smůla, ale ono opravdu žádný zázračný univerzální objektiv není. Všechno kolem 17-50 17-70, se světelnostmi 2,8 nebo 2,8-4 bude lepší než setový 18-105 nebo 18-55, ale skok nebude až tak markatní. Možná by stálo za to domluvit si na prodejně vyzkoušení, aby člověk předešel zklamání, když zjistí že za dvojnásobnou cenu získá třeba jen 15% navíc. Objektiv skvělé ostrosti a svetelnosti ovšem s krátkým rozsahem je nová Sigma 18-35/1,8 s cenovkou kolem 18000,- Má jediný nedostatek - končí na ohniskové vzdálenosti 35 mm :-)
Tak to si dovolím odporovat.
Tak to si dovolím odporovat. Sám jsem si říkal kam se posunout na něco lepšího než je zmiňovaná 18-105 od nikonu a ani za dvakrát takouvou cenu jsem nic podle testů nevybral, a že by v testech všichni stranily 18-105??
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/525-tamron175028v...
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/313-sigma-af-17-7...
Myslím že se nakonec shodneme
Myslím že se nakonec shodneme když povím, že těch z hlavy narychlo vymyšlených +15% u zoomů se světelností 2,8 bude padat právě na výhodu světelnosti a ne na ostrost. Jinak sám 18-105 mám na D90 a moc ho nemám za co vyměnit. 18-105 je podle mých skromných měření od ohniska 18 do ohniska 50 mm slušně ostrá a až pak ostrost klesá a nejmenší je samozřejmě na 105.
také bych to viděl tak, že k
také bych to viděl tak, že k 3100 bych s evůbec nebál 18-105mm. Jako klasický záklaďák naprosto v pohodě na většinu focení. Sigma 18-35/1,8 je super sklo. Také je za jiné peníze. Já jsem jim měl jako nástupce Nikonu 17-55/2,8 a byla obrazově lepší. Ale pokud jde o univerzální zoom, tak těch 105mm je fajn. Tkža 18-105 není špatná volba pro D3100.