Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední komentáře
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

Oprava
Ahoj :)
rucni oprava ma smysl pokud objektivu vubec nic neni krome toho bajonetu. Zkus ho opatrne nasadit na telo, drzet ho tam rukou a vyzkouset jestli ostri, foti atd.. Poradne prozkoumej fotky jestli to spravne ostrilo, jestli na nich neni neco spatne. Nemelo by byt. Pokud vse funguje jak ma byt, tak bych nevahal a opravil bych si ten bajonet sam.
V situaci kdy neni penez nazbyt je to dobre reseni, sel bych do toho znova. Opravoval sem si bajonet na svoji 18-105ce a pro sikovneho cloveka s trochou opatrnosti je to vec na par minut. Cena opravy je v porovnani se servisem naprosto zanedbatelna, za ten bajonet z HongKongu das cca 120kc. Ze servisu pocitej min 600 a vyse ( diagnostika, rozebirka, objenani noveho dilu, oprava, zaplaceni prace.. ). Technik mi tehda osobne pres telefon hrozil az 1000kc.
Precti si vlakno "Ulomený plastový bajonet na 18-105ce, servis nebo domaci oprava?"
Dal jsem tam i odkazy na navod jak to udelat z webu. Delal jsem to podle toho. Bez problemu. Bajonet objednej na ebay, trvalo to tak +-14dni nez prisel.
Hodne stesti s opravou a at to dobre dopadne :)
Vita
Bajonet z HongKongu
Bajonet jsem už objednal a zaplatil, bylo to za 9$. Objektiv jsem opatrně nasadil, přidržel a vyfotil pár fotek.
Zdá se, že ostří dobře, ani fotky na displeji zrcadlovky nevykazovaly na první pohled nějaké odchylky od očekávané kvality.
Uvidíme.
Pavel