Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Pevný 35mm nebo 50mm k Nikon D3000 s 18-105mm
Ahoj,
mám D3000 s objektivem 18-105mm a pro nedostatek času jsem pořád začátečník a asi ještě dlouho budu :-) Se současným objektivem jsem hodně spokojený a používám ho na takové to domácí focení, ale už se mi několikrát stalo, že jsem si říkal, že by se hodilo mít s sebou i něco s větší světelností (portréty, večerní a noční fotky apod)..
A tak jsem se díval na net a váhám mezi Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D a Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.8G DX, nic jiného asi v podobné cenové relaci nebude..
Většinou všechno dlouho vybírám, přečtu všechny recenze, dlouho se rozmýšlím a pak si danou věc koupím, ale teď mám možnost koupit vybavení v USA, tak bych vás chtěl poprosit o radu, který koupit a případně proč..
Díky všem za odpověď Dan
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Re: PEVNÝ 35MM NEBO 50MM K NIKON D3000 S 18-105MM
Těžká rada. Rozhodně doporučuji uvažovat o G verzích. 50/1.8D pro mě byla na digitálu zklamáním. Nahradil jsem ji 50/1.4G a jsem maximálně spokojený. Zkusil jsem i 50/1.8G, která byla také velmi příjemná, ale protože jsem hledal co největší světelnost, takže zvítězila 50/1.4G. Pravda, dvojnásobná cena za pouhou 1/3EV je opravdu hodně, ale "když miluješ, neřešíš" ;)
Všechny D objektivy jsou konstruovány pro kinofilm a na snímcích to je, bohužel, opravdu poznat. Co mi také nebylo příjemné, byl bokeh. Ne, že bych byl až takový puntičkách, ale ty ostré hrany objektů v pozadí opravdu ruší. Když se fotí s velkým odcloněním, tak se to často dělá kvůli rozmazání pozadí.
Na portréty:
Zdravím, Na portréty je ohnisko 35 málo, tak bych raději volil 50ku ... Ale nedávno Nikon představil 40ku - ta má navíc poměr zvětšení 1:1 , takže by to mohl být docela zajímavý kompromis, ale i tak si myslím, že na portréty spíš ta 50ka. :-) Jinak já mám 35ku a jsem s ní velice spokojený, ale mám ji spíše na reportáže atp. , portréty moc nefotím a pokud ano, tak 55-200kou - jelikož portréty fotím velice zřídka, vystačím si i s tím . Radek
jo 35 může býti málo na
jo 35 může býti málo na portréty, ale dá se a na "street foto" je to tak akorát a hlavně tenhle objektiv zatím snad jako jediný nezklamal mé očekávání, je to fakt super sklo!..
Jde o to, jak tu 50 zase často využije.. já jsem se k tomu moc pořádně zatím nedostal..
na ten Micro 40mm 2.8 jsem dost zvědavej, má docela dost dobrý hodnocení, takže možná si jej časem pořídím, přemýšlel jsem jestli jej "nevyměnit" za tu 35, dkyž maj podobný ohniska.. ale spíš ne.
Ohledně ceny, jetá 35 se dá sehnat už za cca 3500 a když tu 50, tak bych šel do tý AF-S, která (co jsem se tak bavil) fotí stejně jako ta 35ka a i cena neni moc rozdílná (za novej kus), osobně bych si určitě připlatil oprodi D verzi, kterou jsem měl a nějak mi nevzala
Takhle ti lze poradit těžko.
Takhle ti lze poradit těžko. Nikdo neví, co fotíš více, co méně a co vůbec.... Takhle ti poradím, že si třeba můžeš koupit polarizační filtr, přechdoový filtr, UV filtr, neutrální filtr, blesk SB-700 nebo SB-900, brašnu přes rameno, nebo batoh, pak taky nějaký ultra širokáč, makro objektiv atd....
Ale jestli jsi univerzál a fotíš tak nejak všechno, tak si vystačíš s 18-105mm vč. CPL, 35 f1.8, SB-700 a nějakým tele zoomem (Možno Nikkor 70-300 VR...)
Je mi jasný, že to je blbě
Je mi jasný, že to je blbě položená otázka, ale i tak díky za rady :-) Fotím opravdu tak nějak všechno, ale nic pořádně :-D Tu pevnou 35ku si ale koupím a ještě mrknu po nějakém blesku, ale SB-700 je na mě už asi moc drahý, stejně jako 70-300VR, to asi až časem, uvidíme.. Jinak brašnu, UV a CPL mám :-)
Díky za rady
Ahoj, díky všem za rady, díval jsem se i do nějakých zdejších diskuzí a asi půjdu opravdu do toho 35mm.. Jinak s tím nákupem asi máte taky pravdu, ten rozdíl není natolik výrazný, aby to stálo za to.. Nicméně položím nový dotaz, co by stálo za to koupit, uvažuji ještě o blesku a nějakém 300mm objektivu.. Díky Dan
Jdi do 35tky f1.8 AF-S. S tou
Jdi do 35tky f1.8 AF-S. S tou nešlápneš vedle ;). Tu 50tku bych bral spíše na porteréty, či fotky detailů apod... Na běžné focení venku a také v interieru asi spíše ta 35tka.
50mm je podle mě na DX moc
50mm je podle mě na DX moc dlouhý. Bral bych 35mm.
Jenom ještě. Zrovna tyhle dva objektivy jsou velice laciné na to, aby se vyplatily koupit v USA, i když se člověk vyhne dopravě, DPH a clu. Kdyby šlo o nějaký superteleobjektiv za desítky tisíc, tak bych to pochopil, ale kvůli pár korunám? Koupil bych je normálně v čechách s naší dvouletou zárukou. I případná cena při prodeji je pak lepší.