Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Problém s Nikkor 18-105
¨
Autor: Silentlamb
Datum:
13. Březen 2011, 15:23:01
Dobrý den,
Mám problém s fungl novým Nikkor 18-105 který byl v setu s Nikon D90.
Pokud chci ostřit manuálně při změně otáčení ostřícím kroužkem obraz v hledáčku lehce poskočí na ze strany na stranu o cca 1mm . Dokonce se mi i zdá že ostřící kroužek má lehkou vůli v reakci při manuálním ostření. Druhý objektiv Nikkor 70 - 300 nic takového nedělá. Problém jsem zjistil hned po vybalení, proto bych rád věděl zdali se nejedná o závadu tohoto kusu.
Předem děkuji za rady, Marek
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak jsem to vyzkoušel. Při
Tak jsem to vyzkoušel. Při manuálním ostření cítím určitou vůli, ale ta je minimální a určitě nevadí. Obraz neuskočí. Při AF při namáčknutí se nic neděje, ale obraz kousek uskočí při uvolnění tlačítka. To znamená v okamžiku, kdy zareaguje VR. Při vypnutém VR se nic neděje ani v jednom případě.
Poskočení
Poskočení obrazu při přeostření (lhostejno zda manuálním či automatickém) mi dělá objektiv 18-70 AF-S. Pravdou ale je, že jeho vybalení z krabice nastalo již dávno a vybalil jej někdo jiný - první majitel. Já jsem ho koupil již starší a za levno; má toho již za sebou mnoho.
Nafotil jsem s ním hodně snímků a na žádném jsem si nevšiml ničeho neobvyklého...
Poskočení obrazu v hledáčku
Poskočení obrazu v hledáčku může souviset s funkcí stabilizátoru po namáčknutí spouště. To by mohlo být v pořádku. Vůle se dá těžko posoudit, ale určitá vůle (větší, či menší) musí být na všem co ce netočí na ložisku. Být tebou. Pokud máš pochyby, udělej zkušební snímky, na kterých ověříš funkci stabilizátoru a přesnost ostření. Pokud bude vše OK, tak je objektiv pravděpodobně v pořádku.
re
Odskusane ma mojom 18-105 na D90. Ani jeden s popisovanych problemov som nespozoroval. Ani vola v ostriacom kruzku ani poskocenie obrazu.
Cize chyba kusu
Mě malinko uskočí obraz při
Mě malinko uskočí obraz při namáčknutí spouště. Ručně jsem ostřil, ale nevím, jestli uskočí taky (mám 18-55). Taky jsem to přisoudil stabilizaci, ale to se dá lehce ověřit (VR vypnout). Večer vyzkouším.