Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Sigma 17-50/2,8 FF/BF
¨
Autor: Begy
Datum:
6. Únor 2015, 22:53:38
pořídil jsem tuhle Sigmu, ale mám takovou prekérku.
Pořád se mě nezdálo jak to ostří, tak jsem si začal hrát s jemným doladěním focusu a ejhle...
Foťák mám položený na baru a ostřím na knížku přes celý pokoj (cca 5m). Pokud je nasatvení na 0 je fotka rozmazaná jako prase, čím víc ubírám do mínusu - tím se fotka plynule zlepšuje. Jenže teď jsem už na -20 a to je strop. V podstatě nevím jestli jsem na požadované hodnotě nebo by to chtělo ještě víc...
Co teď? - reklamovat?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
tak jsem ztrávil víkend
tak jsem ztrávil víkend hrátkama a...
Nahrál jsem poslední verzi firmware do mé D7000 a řekl bych že je to lepší.
Každopádně pokud vypnu korekci (je tudíž na nule) je ostření na nakloněnou rovinu OK - ostří to přesně kam ukazuje zaměřovací bod (vše od tohoto místa se správně plnule rozmazává).
Ale pokud takhle fotím na rovnou plochu jsou fotky "rozšmudlaný" - při ostření přes LiveWiev to přeostří jinak - lépe.
Tak a teď už prostě nerozumím ničemu.
Já jsem se to pokoušel také
Já jsem se to pokoušel také seřídit. Bohužel, když se přesně seřídí na kratší vzdálenost je problém u zaostření na nekonečno. Vyzkoušeno na třech různých objektivech. Nakonec D7k putoval na reklamaci, což mě u nového přístroje dost štve. Nyní místo focení čekám na výsledek reklamace.
já se ptal jestli mě sladí
já se ptal jestli mě sladí mou D7000 s tou Sigmou a prý to nedělají - tato možnost je pouze u Nikkor objektivů.
Koupil jsem objektiv Tamron
Koupil jsem objektiv Tamron 90makro z druhé ruky. Měl BF na 2m asi 5 až 7cm. Poslal jsem ho do Penty v Praze bez těla , za týden byl v rámci záruky seřízený zpátky. Kontaktuj servis na sigmu mohli by to také sřídit i bez těla. Tímto děkuji pracovníkům Penty. Takové služby jsou nejlepší reklama.
a podporuje vůbec tento dock
a podporuje vůbec tento dock tento objektiv?
viz "Sigma USB dokovací stanice pro nové objektivy Sigma (Art, Contemporary, Sports)"
EDIT: takže nepodporuje viz http://www.sigmaphoto.com/product/sigma-usb-dock
tak asi pešek, můj objektiv
tak asi pešek, můj objektiv tímhle "seřídit" nejde.
Spíš ho asi reklamuju. Co jsem to zkoušel, tak na krátkou vzdálenost je potřeba mít korekci -20 a na nekonečno 0.
Spíš asi poslat do servisu na
Spíš asi poslat do servisu na seřízení objektiv/tělo. Dokovačka to možná zvládne, pokud podporuje tvůj objektiv.
zeptám se jinak nemáte někdo
zeptám se jinak
nemáte někdo dokovací stanici pro tyhle objektivy? viz: http://www.megapixel.cz/sigma-usb-dokovaci-stanice-pro-nikon
myslím, že to má tori, je z
myslím, že to má tori, je z Brna, ale jist si úplně nejsem, že to má.