Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Sigma 30/ 1,4 nebo Nikkor 35/1,8 (50ka na DX)
¨
Autor: Wonky
Datum:
29. Říjen 2011, 11:51:45
Zdravým přátele Nikonu.
Rád bych si pořídil kvalitní pevnou 50ku na DX tělo D300s, což je vlastně 35mm..
Volit bych chtěl mezi skly co jsou psány v nadpisu, ale rád se nechám inspirovat i jinými a Vašemi zkušenostmi..
Jde mi hlavně o ostrost při clonách 2 a 2,8 které nejvíce využívám a o rychlost a spolehlivost ostření..
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Sigma 1,4
Měl jsem možnost porovnat na mojí D90 Sigmu 50/1,4 a starší "Déčkovou" verzi Nikonu 50/1,8. A musím říct, že i když se to nezdá, tak v té světelnosti je obrovský skok! Já osobně bych šel do světelnosti 1,4 i když tam se ceny šplhaj dost nahoru,ale za ty výsledku to rozhodně stojí.... Kdo fotil jen 1,8 objektivem, tak mu to bude boahtě stačit,ale když pak zkusíte tu 1,4.ku tak je to paráda ;-) Jen takový postřeh
M.
Sigma má zvláštní bokeh.. dle
Sigma má zvláštní bokeh.. dle mých zkušeností je nikkor ostřejší, navíc nemívá problémy s BF/FF. O ceně nemluvě. Zajímavá je pak ještě Tokina 35 f/2.8, ale ta už není tak světelná, nemá myslím motorek, nicméně ostří dost zblízka a má celkem slušný výstup. Ale zřejmě to není to co bys hledal.
Takže za mě taky 35 f/1.8
35/1,8 Nikon, vydává divný zvuk
Dobrý večer všem. Tak dnes mi přišel nový objektiv Nikon 35/1,8 AF-S DX G a jsem na pochybách. Kvalita fotek je super. Ale mám divný pocit ze zvuku zaostřování motorku. Mám 18-70 a ten je naprosto tichý. Tento 35mm ale vydává hrozný zvuk při zaostřování, jakoby tam drhl kov o kov... , né že by jako drhl, ale takový zvuk, jako když dře o sebe kov a to drsný kov. Je to normální? Já myslel, že AF-S motorky jsou tiché... mám ho poslat zpět? To bude asi problém.., je z Megafoto.cz :-(
Všem předem díky za odpověď.
Kdysi jem posílal zpět Sigmu
Kdysi jem posílal zpět Sigmu a po 14 dnech jsem ji měl opravenou zpět. Zavolejte jim předem nebo pošlete mail a dohodněte se s nimi.
35/1.8
Nebudu radit ktery...jen napisu svoje zkusenosti s Nikonem 35/1.8...
Kupoval jsem ho, protoze byl levny a trosku kompenzoval muj smutek nad setovymi objektivy se svetelnosti 3.5 a vys :)
Od te doby byl na tele nasazen snad 80% casu. :)
Opravdu jsem si ho oblibil - rychlost ostreni, ostrost, vaha....a ta cena... no nadhera...
Urcite by som volil spojenie
Urcite by som volil spojenie Nikon-Nikon. Okrem ineho ten 35/1,8 mam a za tu cenu naozaj nie je co riesit a opticky je to sklo na 1*
SIGMA 30/ 1,4 NEBO NIKKOR 35/1,8
Ten test je sice fajn ale je dělaný na Nikonu D3x.Což je rozdíl mezi D300s.V testu se píše že by se test měl porovnávat na tom samém těle.Takže bych to bral s rezervou.
Re: SIGMA 30/ 1,4 NEBO NIKKOR 35/1,8
Čekal jsem, že se někdo chytí. A máme vítěze. ;)
Ano, je to děláno na jiném těle, ale ten test má jistou vypovídací schopnost, takže si člověk může udělat nějakou představu. A určitě to je lepší, než vůbec nic, ne?
Podívej se sem
Podívej se sem http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?L... .
Závěr si už udělej sám.
asi není co řešit, též mám
asi není co řešit, též mám 35/1.8G a je to fakt super sklo, snad bych řekl až jediné sklo které mám a plní má očekávání více než na 100% :-) Tot můj názor na Nikkor, se Sigmou osobní zkušenost nemám
SIGMA 30/ 1,4 NEBO NIKKOR 35/1,8
Zdravím,řeším podobný problém.Sháním světelnější pevný objektiv.Ta Sigma je o polovinu dražší než Nikkor.Nevím jestli je ta cena SIGMY úměrna kvalitě.Zkušenosti nemám našel jsem nějaké testy.
http://www.fotoradce.cz/recenze-objektivu-sigma-30-mm-f1-4-ex-dc-hsm-cla...
http://www.fotoaparat.cz/article/10266/1