Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Sigma 50-150 f2.8 OS a Nikkor 85 f1.8
¨
Autor: lofoto
Datum:
8. Červenec 2014, 13:33:15
Zdravím všechny,
mám takové dilema:
Do budoucna uvažuji o koupi objektivu sigma 50-150 f2.8 a nevím, jestli má smysl teď kupovat Nikkor 80 f1.8?
Jestli to nejsou vyhozené peníze, protože by mi rozsah 80mm pokryla ta 50-150 a peníze za 85ku bych mohl investovat třeba do sigmy 17-50 f2.8, kterou chci taky kupovat.
Nějaké rady?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Mam 50-150/2,8 OS HSM (85/1,8
Mam 50-150/2,8 OS HSM (85/1,8 nemam) a je to brutalne ostre sklo aj na plnu dieru, je rychle, OS funguje skvele. Ako uz bolo poznamenane, jedina nevyhoda je hmotnost. Ale keby som stal znovu pred dilemou kupit/nekupit...kupil by som ho :-)
kroužky klamou :-)...nejhorší
kroužky klamou :-)...nejhorší focení bylo často na školní besídce nebo jak se nyní říká na školní akademii. I když jsem poskytoval fotky škole za celou besídku a nefotil jen syna, tak holt v první řadě hned u improvizovaného pódia sedí babičky a mrňaví sourozenci a člověk neudělá fotku z blízka. Ve finále zlatá 70-200 (300). Vzal jsem židličku, hodil ji někde do trochu přijatelného místa postavil se na ni a fotil na dlouhý konec. Když jsem chtěl přiblejsknout, tak blesk na stativ k pódiu a bylo pořešeno. Nemusel jsem poslouchat někoho, že se tam pletu a není vidět. Ovšem pokud je to určeno na takové focení okolo rodiny, tak zase ta váha tolik nevadí. Člověk s tím vyloženě nelítá sem a tam celý den.
No to je dilema. 1) Já mám
No to je dilema.
1) Já mám osobně Nikon AF 85mm f1,8. Perfektní objektiv na portréty, to je bez debaty. Cena 5500Kč, relativně malý a lehký. Nevýhoda pomalejší ostření a jedno ohnisko dost omezuje možnost použití třeba na focení sportu.
2) Kamarád má Sigmu 50-150mm f2,8. Ostrý objektiv jak břitva, portréty taky perfektní. Jenomže cena 26000Kč. Rychle ostří a přesně, univerzální objektiv jak na portréty, tak i sport. Zásadní nevýhoda je velikost a hmotnost jak kráva. Tahat to na krku nejde, jedině nosit za patku na uchycení na stativ.
Takže pokud jsou peníze a nevadí vysoká hmotnost a rozměr, 100% volba je 50-150. Pokud nejsou peníze a preference jsou občasné portréty při malých rozměrech a ceně, pak 100% 85ka. Navíc když ji nyní koupíte za 6000Kč, tak bude mít furt stejnou cenu třeba i za rok. Pak ji když tak prodáte a koupíte 50-150mm a nebo budete spokojený jako já a 50-150 zůstane jen na papíře.
A kombinace Sigma/Tamron 17-50mm f2,8 a Sigma 50-150mm f2,8 je špičková a pro většinu lidí i konečná, stejně nic lepšího není. Samozřejmě pevné sklo bude vždy lepší, ale kolik by jich člověk musel mít, aby nahradil rozsah 17-150mm.
Já osobně nyní mám pevnou 35, 50, 85ku a vyfotím s tím skoro vše. Ještě pokukuju po nějaké 24ce.
Nikon 85mm f/1.8G stojí
Nikon 85mm f/1.8G stojí minimálně 11.000,- (vaše cena je velmi nízká - bavím se o novém objektivu).
Cena problém není, jen ta váha 50-150ky
Jestli se nepletu, tak Karfík
Jestli se nepletu, tak Karfík má déčkovou verzi, ostří z těla kardanem. Ta se pohybuje kolem pěti šesti tisícovek.
tak tahání na krku bych se
tak tahání na krku bych se zase tak nebál. Tahám Nikon 70-200/2,8, který je ještě těžší a problém není, tedy nebyl. Například s D7100 to bylo zcela v pohodě. Je pravda, že po pořízení D3s jsem koupil pás přes rameno a je to bomba. Celý den na sobě tělo a sklo a vůbec žádný problém a hlavně se nikde nehoupe na krku když jdu třeba po schodech nebo někde lezu. Popruh si nechají nechutně zaplatit, ale má super rychlou aretaci a štelování, takže spokojenost maximální. TAkže váha myslím je v pohodě. Pro mě spíše ne úplně ok rozsah zoomu. Tedy pro focení sportu. Těch 225mm na cropu není úplně nejdelší. To už ta 200 (crop 300) je lepší. Je pravda, že nyní na FX mám 70-200 a žádný crop, ale také z toho důvodu jsem pořídil následně pevnou 300 a TC1,4. Takže záleží jaký bude účel použití dlouhého ohniska, na přírodu to také není...
Dlouhé ohnisko počítám spíš
Dlouhé ohnisko počítám spíš na focení svého dítěte napřed jen tak při jakékoliv aktivitě, následně až bude větší, tak u nějakého sportu nebo v nějakém kroužku. Že bych cíleně chodil fotit nějaký sport to ne.