Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Tamron 24-70 nebo Nikon 24-120 - prosím o radu
¨
Autor: Kajula
Datum:
28. Leden 2016, 17:53:56
Ahoj všem,
prosím o radu ohledně výběru nového objektivu.
Nedávno jsem pořídila Nikon D750 a rozhoduji se mezi dvěma objektivy a to:
Tamron 24-70 f2,8 a Nikon 24-120 f4.
Stojí přibližně stejně a jsem si vědoma toho, že:
Tamron má lepší světelnost, ale kratší rozsah a Nikon horší světelnost
a delší rozsah.
Fotím 50 na 50 jak uvnitř, tak i venku. Bohužel nemám tolik času
na pročítání všech možných diskuzí a srovnání a grafů, kterým stejně až
tolik nerozumím.
Budu moc ráda za jakákoli příspěvek Vás, kteří s těmito objektivy máte zkušenosti a který mi pomůže ve výběru.
Předem moc děkuji!
Kája
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
TAMRON 24-70 jsem sice
TAMRON 24-70 jsem sice testoval na Canonu, ale za ty peníze hodně spokojený, hlavně v protisvětle.
Mínus: 82 mm filtr (jako ta TOKINA).
Plus: stabilizace
Recenze
http://www.focusclub.cz/clanky/stabilizovany-zoom-tamron-sp-24-70mm-f2-8...
Jenže pokud si chci přečíst
Jenže pokud si chci přečíst recenzy musím se zaregistrovat ve focus clubu?
Ne, proč? Je to jako tady.
Ne, proč? Je to jako tady. Běžný obsah free, a kdo je registrovaný občas dostane nějaké špeky/testy/něconavíc
Já jem se zaregistroval.
Já jem se zaregistroval. Jinak se mě zobrazoval jen úvod z první stránky a nešlo to posunovat dál
Jeste je tu Tokina 28-70
Jeste je tu Tokina 28-70 2,6-2,8.Opravdu povedeny sklo,vyrobene jako tank.
Já k D750 používám N16-35/4,
Já k D750 používám N16-35/4, Tamron 24-70/2,8 a N70-200/2,8 a jsem velmi spokojen. Ten Tamron je opravdu dobré sklo.
cožpak oto, dobrý je, akorát
cožpak oto, dobrý je, akorát trpí docela velkou kusovostí, osobně jsem zkoušel 3 kusy a 1 delší dobu použival, byly mezi nimi docela velké rozdíly. Vadila mi i hhorší konstrukce a co mi vadilo nejvíc byly barvy, hlavně červená, která byla spíše oranžová. Pak mi vadila i nekonzistence AF, kdy hlavně za horšího světla a na jiný než středový bod to bylo nespolehlivé. Na druhou stranu byl na 24mm o poznaní lepší než-li N 24-70/2.8. Nicméně vzhledem k AF, barvám a zpracování jsem já osobně dal přednost použitému Nikonu 24-70mm f/2.8. Jestliže nutně nepotřebuješ f/2.8 tak bych osobně volil spíše Nikon 24-120mm f/4 nebo použitý Nikon 24-70mm f/2.8, případně ještě zvážil Tokinu 24-70mm f/2.8. U nikonu 24-120/4 mi nejvíce vadila velká soudkovitost a vinětace, úbytek ostrosti mezi 85-120mm mi nikdy nevadil, stačilo přiclonit na F5.6 a bylo to dobré. Trochu mi vadilo i zpracování. JInak se jedná o povedené sklo se slušnou stabilizací a pro mě pěkným bokehem...
24-120 je k 70-200 myslim
24-120 je k 70-200 myslim zbytecnost.Nehlede na svetelnost,ktera se hodi i jinak,nez na foceni ve slabem svetle.Radsi Tamron,je to moc dobry sklo,ikdyz je pravda,ze plastem a gumou se mohlo setrit.Ja osobne bych zvazil,jeste Tamron 28-75 2,8.Je to provereny sklo,za lidovou cenu a zbude jeste treba na neco pevnyho.
Zatím moc děkuji za
Zatím moc děkuji za příspěvky.
70-200/2,8 již mám ještě od D7100, kterou jsem prodala. Nejsem profík, ale
považuji se za celkem zdatnou a i s postprocesem si celkem rozumím(Zoner 15-18 a Lr) Ve vyloženě slabém světle asi nefotím, ale fotila jsem např. šipkařskou ligu v hospodském osvětlení(samo bez blesku) a tam se mi tehdy sakra hodila Sigma 18-35/1,8. Asi malinko víc jsem venku(atletika, tenis, výlety)
Objektiv 24-120/f4 jsem měl
Objektiv 24-120/f4 jsem měl možnost vyzkoušet. Je to velmi povedené sklo, primárně bych ho doporučil jako základní (a také jediný s sebou) objektiv pro cestovatelsko-dokumentární fotografii.
Tamron 24-70/f2.8 mám, pořídil jsem ho - rozhodoval jsem se stejně - mezi těmahle dvěma objektivama. Je to naprosto vynikající sklo, až na konstrukci, která se nahony vzdaluje od profi skel. Je třeba mít hodně ohleduplnosti a citlivosti. Ale oblíbil jsem si ho a neměnil bych. Trošku problém s filtrama- 82mm, kde CPL BW stojí 6tis.
Vzal jsem ho také kvůli tomu, že 70-200mm jsem měl v plánu pořídit, dobře navazuje na řadu skel. Ve finále stačí mít tyto dva objetivy a člověk je schopen odfotit naprosto vše - krom makra - velmi obstojně.
Řekl bych, že pokud 24-120 a 70-200, tak si budou konkurovat a člověk potom přemýšlí jestli vyměnit objektiv nebo ne. To je špatně. Obě skla jsou super, ale Tamron je celkově v takové sestavě lepší.
Já mám Nikon 24-120/4 a k
Já mám Nikon 24-120/4 a k plné spokojenosti. Jako takové základní sklo běžného rozsahu je to fajn. Pokud se v brzké době nechystáš pořizovat dlouhé sklo např. typu 70-200, tak bych já volil 24-120 už kvůli rozsahu ohnisek. Pokud nefotíš ve vyloženě horším světle, tak bych tu světelnost asi oželel.
vidím to stejně, ale přesto
vidím to stejně, ale přesto jsem chtěl znát to na co jsem se ptal, jestli je f2.8 stěžejní parametr.
Na druhou stranu D750 pracuje dobře i s ISO 6400, takže bych to vyloženě jako limit nepovažoval a má tak univerzální sklo na výlety. Nová 24-120/4 VR2 je povedený sklo.
Ovšem už ISO 6400 vyžaduje zase určité schopnosti v postprocesu ...
ještě by bylo dobrý napsat co
ještě by bylo dobrý napsat co fotíš, co je pro tebe důležité a jak zdatný fotograf si (vč. schopnosti kvalitního postprocesu).
Oba objektivy jsou dobré, a pomyslnou misku vah ovlivní spíš detail ...
....a nebo peněženka
....a nebo peněženka