Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2
¨
Autor: Michal B
Datum:
21. Únor 2017, 11:27:48
Ahoj, už to měl někdo v ruce ?
Popřípadě až to někdo vyzkouší ať sem napíše.
Přezbrojuju objektivy na přechod na FF a tohle by se mi líbilo
Díky.
M.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
https://www.lensrentals.com/b
https://www.lensrentals.com/blog/2017/04/mtf-lens-tests-of-the-new-tamro...
Na www.makofoto.cz je
Na www.makofoto.cz je kompletní test. JK.
Díky za test, je fakt super.
Díky za test, je fakt super. Pro mě jako amatéra to bude více než slušné sklo. Tak a ještě si k tomu počkat na nějakej FF k tomu mému D7100.
Něco v češtině je třeba
Něco v češtině je třeba tady:
https://www.megapixel.cz/tamron-sp-70-200mm-f2-8-di-vc-usd-pro-nikon/rec...
Když si to porovnáte parametrově s tou novou G2, tak máte cca představu o tom objektivu.
Akorát je tu malý zádrhel. Ty
Akorát je tu malý zádrhel. Ty komentáře a testy se týkají předchozí verze A009N. Dotaz byl na verzi s označením G2 což je model A025. U nás se již prodává, cena je, jak jinak, kapánek vyšší, ale nijak dramaticky. Otázkou je, jak se změnily vlastnosti . . .
"Nová generace objektivu Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 (model A025) prošla důkladnou revizí optických, mechanických a elektronických konstrukcí pro zvýšení rychlosti a přesnosti AF, posílení funkce stabilizace obrazu VC (Vibration Compensation) a zkrácení minimální zaostřovací vzdálenosti. Mezi nové funkce patří eBand povrchová úprava, konstrukce odolná proti vlhkosti a prachu, fluorová povrchová úprava a kompatibilita s telekonvertory. Konstrukce objektivu je vybavena kovovým tubusem pro lepší manipulaci a snadné používání. Výsledkem tohoto dramatického vývoje je model A025 . . . ." Tolik oficiální popis. Více zde: http://www.tamron-objektivy.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=155594
Model 009 byl velmi dobrý, pokud došlo ještě k nějakému vylepšení
"Na základě aktuálního modelu A009 byl přepracován a vylepšen optický design. Jak rozlišení, tak i vykreslení kontrastu výrazně převýšilo současnou úroveň." a moc si nefandí, pak by stál za hřích.
J
Kdepak, komentare i test,
Kdepak, komentare i test, jsou k novemu G2, tedy A025 :)
Pouze na Makofoto, ten je
Pouze na Makofoto, ten je úplně nový od té chvíle, kdy jsem se tam naposledy díval - 2.4.
J
četl jsem hned ráno ... to
četl jsem hned ráno ... to vypadá, že ten Tamron je lepší v poměr cena/výkon tedy....
Ten Tamron je výborný, Nikon
Ten Tamron je výborný, Nikon je dvakrát tak drahý a o něco málo v některých parametrech lepší.
Jenže to je právě o tom. Posunout tu vynikající kvalitu Tamronu jen o málo výš už stojí dost velké peníze. Takže porovnání cena/ výkon bych se snad radši vyhnul.
Rozlišení má vynikající i ten Tamron, jenže Nikon je na tom právě na ohnisku 200 ještě o něco málo lépe. Nikon ostří o něco rychleji.
To se mi zdají v téhle třídě zoomů dva dost podstatné parametry. Rychlost ostření a kvalita obrazu na max. ohnisku. Nemusím dělat fotky metr na metr, ale určitě někdy použiji větší výřez a tam to o něco lepší rozlišení může být výhodou. O rychlostech ostření si myslím své. Mohlo by to být klidně ještě dvakrát rychlejší. V některých případech totiž ještě ani tyhle rychlosti nestačí.
Autorovi děkuji za velmi dobře a přehledně zpracovaný test.
jojo, Jarda to má vždycky
jojo, Jarda to má vždycky pěkně sepsaný, rozhodně líp než já :-)
No já jako ptáčkař jenom potvrzuji, že dostatečně rychlej objektiv není žádnej ;-)
Já tedy stále mám první generaci VR a nemám pocit, že by mi nestačila... takže měnit v plánu nemám.... teď kupuju d500 uvidíme jakej bude posun v AF ...
Děkuji za pochvalu :) Ten
Děkuji za pochvalu :) Ten test mi dal dost zabrat, je to hrozně časově náročné. Nevím, zda budu takto dále ještě pokračovat :) Také mám stále ještě první verzi Nikonu 70-200/2,8. Ale od té doby, co mám také Nikon 70-200/4 mi dost leží ve skříni.
D500 je v ostření zatím to nejlepší, co jsem držel v ruce. Tam, kde D810 váhá a občas nezaostří (v horším světle), tam D500 pípne a je to tam. Je pravdou, že Nikon 70-200 FL je dnes skutečně to nejlepší, co může člověk v tomto rozsahu koupit. Ale ta cena je brutální. Za kombinaci Nikonů 14-24, 24-70, 70-200, 200-500 je již velmi slušně vybavené auto :)