Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Vadný Nikkor AF-S 35/1,8 G DX
Zdravím, mám už několik let objektiv Nikkor AF-S 35/1,8 G DX
Byl jsem s ním vždy moc spokojený, na clony 2,8-4,5 byl dostatečně ostrý. Nedávno jsem si všiml, že celá pravá strana snímku je neostrá, rozmazaná. Nejvíce je to vidět při ostření na delší vzdálenosti (10m a dále)...
Vyfotil jsem ukázku, na které je to hezky vidět. Přikládám sem 100% crop z rohů snímku. Levý horní je v pohodě, levý spodní tak nějak ok, pravý horní je úplně mimo a pravý spodní také spíš horší...
Mám za to, že tato vada se u objektivu objevila postupně, dříve byl v pohodě... Kontroloval jsem starší snímky a na nich jsou všechny rohy "stejně ostré" (v rámci možností tohoto objektivu). Nejsem si vědom nějakého pádu, ba ani lehčích ťukanců.
Lze s tím něco dělat? Lze taková vada nějak servisovat?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Servisovat se dá vše, stačí
Servisovat se dá vše, stačí zaslat do Nikon servisu, ale předpokládám, že ti napíší, že oprava je za 4000Kč. Rozhodně nepočítej, že ti tu někdo poradí nějaké domácí bastlení, to u těchto objektivů nelze. Jinak kamarád si koupil nedávno tento objektiv nový a je to přesně jak píšeš, do horní půlky obraz ostrý OK, spodní část rozmazaná, jakoby velký FF, je zaotřeno před. Nebo vrchní díl má BF, prostě asi dle toho, kde má ostřící bod. Onto má v záruce, doporučil jsem mu reklamaci, je to nepoužitelné, kór na portréty.
No, objektiv složitější jak
No, objektiv složitější jak 18-70 nebude, tak nevím, proč by se na něj nemohl doma podívat zevnitř. Pokud tam najde něco evidentně uvolněného a dotáhne to, tak si může ušetřit čekání na servis. A když ne, tak to zase smontuje a pošle do servisu.
Díky za reakce, našel jsem si
Díky za reakce, našel jsem si na youtube nějaké návody na demontáž a montáž objektivů. Spíš ze zvědavosti jsem včera večer objektiv rozdělal a pak zase složil.
Je to taková zvláštní práce, k fototechnice mám takovou zvláštní úctu :) Při demontáži jsem si raději dělal fotky, při zpětné montáži se mi to velmi hodilo... Objektiv fotí stejně jako před tím.
Zjistil jsem ještě, že popisovaná vada se vyskytuje jen při ostření na cca 8 metrů a více, při ostření na 2-3 metry je obraz v celé ploše parádní...
Používám pevnou 35ku prakticky pořád a už jsem se proto smířil s tím, že si koupím novou. Zvažuji ještě Sigmu 30/1.4 DC HSM ART (stojí cca 12 tis.), případně znovu Nikkor 35/1,8G (cca 5,5 tisíce)...
Kdyby ses chtěl té vadné
Kdyby ses chtěl té vadné ekologicky zbavit, tak já se hlásím. :)
Vzhledem k ceně bych si
Vzhledem k ceně bych si pořídil jiný ...
Jak se to vezme. Když budu
Jak se to vezme. Když budu mít příjem padesát a víc "klacků" měsíčně, vyplatí se vzhledem k ceně oprava 70-200, f2,8 ? Přesto i tihle s ním do opravny poletí bez zaváhání nad "vzhledem k ceně"! Já v tom rozdílu nevidím.
Nikdo neporadí?
Nikdo neporadí?