Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
za co vymenit nikkor 18-200
po nakupu 18-200 jsem se zbavil sveho stareho nikkoru 18-70 a jelikoz ted uz moc nevyuziju ohnisko 200 a zacina mi spis vadit velka deformace na nejsirsim ohnisku tak bych rad tento objektiv vymenil za neco priznivejsiho klidne s mensim rozsahem cca 18-50. premyslel jsem i o sirokaci 10-20, 12-24. vim ze samozrejme nej volba je nikkor 16-80 ale chtel bych vedet jestli by se nedalo poridit neco levnejsiho.
hlavne bych nechtel jit s optickou kvalitou dolu oproti tomu nikkoru 18-200. hodne teda premyslim o Tamronu SP AF 17-50 mm F/2,8 XR Di II a pak nikkoru 18-105 VR ale ten se mi zda asi bude horsi. zajimalo by me jestli ma nekdo s temito i jinymi objektivy nejake zkusenosti.
jinak asi budu muset jit do te 16-80tky, tam asi bude znatelne zlepseni oproti 18-200 ze?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
můžu se zeptat na jaký
můžu se zeptat na jaký tělo?
jinak já s oblibou používám 18-105 a jsem nad míru spokojenej...
i svatebčané, kterým fotím svatby:)
18-105
To sklo je sice fajn, ale jestliže tazatelovi vadí geometrická deformace na širokém ohnisku, nepomohl by si. To je jedna ze dvou klíčových vad 18-105 VR. Trpí na ní i 16-85 VR, i když méně, navíc je to o 2mm širší, tedy..
telo je D200. k te ssvatbe,
telo je D200. k te ssvatbe, kdyz jsem jednou prochazel kolem jedne, tak tam fotografka prave fotila na D200 s 18-200 a jasem na to jen zustal koukat ze foti s reportaznim objektivem ktere teda podle me zase tak kvalitni neni.
"Reportážní" objektiv na svatbu
Nevidím na použití "reportážního" objektivu na focení svatby nic podivného, vždyť je to reportáž v nejvlastnějším smyslu toho slova. Navíc, nevím, jaké jsou tvoje zkušenosti se svatbami ale obvykle se dělají fotky velikosti do alba, t.j. nejčastěji 10x15 nebo 13x18 a na to stačí podle mě hodně obyčejný objektiv.
asi tak, souhlasím. A s tímto
asi tak, souhlasím. A s tímto objektivem jsem fotil i svoji první výstavu a fotky byly 40x60...naprosto supr!
jinak k tomu tělu, všude se píše a říká, jak je strašně důležité mít supr objektiv a raději horší tělo... nejsem zas tak úplně toho názoru, sic mi rukama neprošla taková děla jako je profi řada D700, D3..a 2,8objektivy, po kterých smutně pošilhávám v kombinaci s FF, abych docílil oddělení pozadí od fotografované scény.
je jasný, že do haly se svoji výbavou nemohu (D90 a 18-105 + nějaké drobnosti), ale jak jsem psal, svatebčané si fotografie chválí...holt nemám to štěstí a výdělky holt nedají na tělo + objektiv v ceně 100tis...občas je potřeba nějaký ten monitor a nějaký sw...ale to už jsme někde jinde...
chci říct, když jsem vyměnil svoji D80 za D90, zůstal jsem čubrnět, jaký velký skok byl udělán ve vývoji těla...a to především v kvalitě fotografií, nemluvě o rychlosti...
ono CMOS a CCD...
no a ...
No a teď si představ jak budeš "čubrnět" až si pořídíš nějaké světelnější sklo. ;)