Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
zkreslení sigma 17-50/2.8
¨
Autor: ¨StanLeo
Datum:
26. Červenec 2015, 11:04:55
Zdravím,
Zajímalo by mě a to docelo dost,jak je to se zkreslením u tohoto obj???
Zdá se mi to až moc. Měl jsem sigma 17-70 C a ten takové zkreslení neměl ačkoliv se všude o něm píše ,že má hodně velké zkreslení na 17-20mm .
http://www.uschovna.cz/zasilka/FP92SS3D6L8K35CA-I5I/ (raw soubor)
http://www.nikonclub.cz/photos/image/38011">
Všichni tento obj vychvalují ,ale to zkreslení a stabilizaci bych já určitě nevychvaloval ....
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Stáhl sem si od StanLeo ten
Stáhl sem si od StanLeo ten RAW-NEF, abych kukl o co gou a co mně dostalo byla ta ostrost, ty detaily trávy, listí na stromech, kamení na cestě a i stožáru a plotu u něj! Fakt hezký. Žádný zvětšení, jenom celá obrazovka. Předpokládám, že to je origoš soubor, bez vnějších úprav, aspoň Exif netvrdí opak. Jestli um D7200 nebo skla, nevím, ale fakt pěkný.
Nicméně co mně dostalo podruhé byl stožár v podobě luku. Vím, je to foceno na širokém konci 17, přesto to nevidím jako normální. Tento jev přisuzuju tomu 17 jen částečně (když pominu konstr.vadu nebo poruchu objektivu), ale především tomu, že Nikon občas dělá aktualizace Korekce zkreslení na svoje objektivy, na Sigmy určitě ne. Co se při zapnutém stavu koriguje netuším, ale na 16 u Nikonu 16-85 si pamatuju nakloněné či zbíhavé linie, ne lukostřelbu. No a zbíhavost mi většinou nevadí, ta k perspektivě patří, lukostřelba spíš k rybímu oku.
Když se už píše o nějaké optické vadě, na seznamu/bulvární rubrika o celebritách, tam jsou deformace, tam jsou protáhlá těla, někdy k zblití, ale jako jenom informace o něčem to asi nevadí a v místnosti plné tvorstva s odstupem metru je deformace na místě, ale přesto fotografická hnusota.
A jaké zkreslení myslíš?
A jaké zkreslení myslíš? Pokud fotíš něco tak vysokého od země, tak se to vždycky bude kácet. Stabilizace na tomto objektivu je z 98% naprosto zbytečná a nemá ji cenu vůbec zapínat. Jinak mě ta fotka nepřijde nijak více zkreslená, než s jiným objektivem na takovém malém ohnisku...
Sám tento objektiv mám a jsem s ním naprosto spokojen... (Stabilizaci vůbec nepoužívám..)
Jedna fotka taky vysokého kostela kousek od něj: https://www.flickr.com/photos/116371954@N07/19438103145/in/dateposted-pu... V takovém extrémním případě mi stále nijak nepřipadá nějak zkreslené... Jinak měl jsem i ten 17-70C, ale spíš ten byl podle tohoto katastrofa. Po cca 4 měsících jsem ho dal pryč...
Tady pak máš zkreslení http://www.photozone.de/canon-eos/531-sigma1750f28os?start=1 můžeš porovnat s tou sigmou 17-70... http://www.photozone.de/canon-eos/517-sigma1770f284osapsc?start=1 Tady uvidíš, že ta 17-50 má menší zkreslení než ta 17-70...