Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Baterie do SB-900
¨
Autor: kozza
Datum:
10. Březen 2010, 19:21:47
Zdravím, chci se zeptat na baterie a nebo na zkušenosti s nimi. Objednal jsem si blesk SB-900 a jako doporučené baterie jsem našel Ni-MH 2600 mAh 1,5 V (a néně). Našel jsem Sanyo Eneloop Ni-MH 1,2 V 2100 mAh, které by byli asi pro tyto účely nejvodnější. Žádám jen o radu, doporučení a nebo zkušenosti jaké používáty i Vy, díky
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Baterie pro SB900
Dobrý den, baterie Eneloop jsou dobré, ale jsou překonané ... samy sebou... tzn. Mají nový model XX, jsou celé černé. Mám je porovnané s klasikou Eneloop a jsou lepší. Zatím nej baterie co jsou. Ano Panasonic dělá speciálni hybrid alkalické baterie, jsou stříbrné, název nevím. Jsou super, ale jak vybijete, kupujete nové, nejsou nabíjecí.
Dám sem s dovolením web kde je seženete nejlevněji a je to přitom seriózní kamenný obchod a jsou rychlí. spotrebnielektronika.cz je to Praha.
Baterie SB 900 dovětek
Ještě upozorním na jednu důležitou věc. Nakupujte i s nabíječkou. Eneloop potřebuje mít vlastní nabíječky a taky dělá několik typů. neberte tu super rychlou nabíječku, ale střed. Sanyo MQR 06 E-4-3 UWX. Se 4 aku v ceně. Plus sada 4 aku ( je dobré mít dvě sady, že?... víme. HR 3UWX-4BP . Nejsou nejlevnější, ale za kvalitu se platí. Proto jsme u Nikonu, že?.. :-P :-)
Štastný nový rok a ještě lepší fotky v novém roce.
Aku jsou vhodné Sanyo Eneloop
Aku jsou vhodné Sanyo Eneloop 2000mAh. Ty nové s vyšší kapacitou ne. Nejsou určené pro pulsní zatížení bleskem.
Jedna z nejlepších nabíječek pro AA a AAA články se jmenuje Maha MH - C 9000 Wizard One. Má to čtyři sloty pro AA, nebo AAA, každý slot můžeš nastavit odděleně, možnosti nabíjení, vybíjení, cyklování, nastavitelný proud.....
Jedna z největších předností tohoto nabíječe je bezpečné vypínání na delta peak s hlídáním teploty. Mám to cca dva roky, nabíjím s tím tak obden a ještě se mi nestalo, že by selhal ten delta peak u jakýchkoliv článků.
Pokud se nespěchá, tak doporučuji Eneloopy 2000mAh nabíjet proudem 200mA. Pokud není tolik času, tak vyjímečně 0,5 -1 A. Nabíjení vyšším proudem zbytečně zvyšuje samovybíjení, které je u těchto článků velmi nízké.
Maha MH - C 9000 Wizard One
Ty brďo..ty nabíjecí proudy už jsou mimo mě :-) Maha je luxusní nabíječka co jsem tak koukal..také je finančně trochu jinde, navíc je dost velká a i s akumulátorem přes 0,5kg...to je ve fotobatohu znát. Ani nečekal, že se rozjede taková diskuze, ale jsem rád. V baterkách mám vcelku jasno (na základě tvých argumentů, tak Eneloop 2000mAh)..puvodně jsem chtěl i Sanyo nabíječku..ale co jsem pochopil tak není ideální..ještě bych zkousnul Voltcraftku IPC-1L. Co myslíš? A díky za rady a tipy.
Myslím, že na váhu nabíječky
Myslím, že na váhu nabíječky netřeba hledět, protože ty baterky nabiju doma a nabíječku s sebou pěšky netahám. Každopádně je pravda, že nabíjecí stanice, která umí baterky nabít i vybít, oživit i zformovat, říct jejich napětí i kapacitu, je dobrá. Mám takovou, ale za cenu kolem 4k, umí nabíjet všechno. Taková menší stanice jen na AA a AAA, stojí něco přes tisícovku a umí všechno, co ten můj velký krám. Viděl jsem ji třeba tady http://www.conrad.cz/nabijeci-stanice-charge-manager-420.k202420
nábíječka baterií
Zdravím..teď jsem přelouskal, diskuzi o baterkách..takže vidím, že tu panuje očividná shoda :-) Ještě by mě zajímalo, jestli máte nějaké odzkoušené nabíječky..rád bych nějakou menší..aby se vešla do batohu..na 4 baterie..ideálně s diagnostikou a pulsním nabíjením. Díky za odpovědi.
IPC-1
Já mám xxx (třeba Voltcraft) IPC-1. Umí i rychlo nabíjení, změří kapacitu akumulátoru takže si můžete vybrat a udělat sady a jiné. je sice dražší, ale stojí za to. Dá se nabíjet i v autě.
Voltcraft IPC-1
Mám nabíječku Voltcraft IPC-1. Co všechno umí mrkni na http://vlasta.ramok.com/jakou-vybrat-nabijecku.a30.html , kde je odkaz na stažení CZ manuálu http://vlasta.ramok.com/upload/files/201101-an-01-cs-Nabijecka_IPC1L.pdf . Sice je dražší, ale popis na těchto www mně přesvědčil ke koupi a jsem naprosto spokojen.
Další popis je tady: http://www.kronium.cz/baterie-a-nabijecky/nabijecka-voltcraft-ipc-1-8xaa...
Voltcraft IPC-1 se dá sehnat v různých sadách, třeba bez adaptéru do auta (při dokupování tohoto adaptéru zvlášť je potřeba dát pozor na výstupní napětí, které musí být 3V !!), bez baterek, dokonce jsem ji viděl pod jiným označením výrobce, atd... Sesterská nabíječka IPC-1L má jiný parametry, viz popis na vlasta.ramok.
Jaký baterky jsou nej, to neporadím, zatím mám origoš.
voltcraft
..voltcraftce jsem už slyšel..ale je na mě asi už drahá. Navíc libí se mi paramtrově baterky Sanyo..takže jak psal Poki1977 šel bych i do nabíječky stejné značky. Třeba.. http://www.24-elektro.cz/zbozi/rychlonabijecka-4x-akumulator-mqr06-e-4-3...
IPC-1
Je samozřejmě jen Vašem rozhodnutí a je pravda, že finance jsou na prvním místě. Ovšem ještě připomenu jednu vlastnost této nabíječky a to je ta, že dokáže změřit kapacitu článku. Vy když dáte k sobě čtaři články o kapacitě sice psaných např. 2500 mA nemusí mít skutečně tuto a kapacitu jeden bude mít kapacitu 1200 mA tak vlastně on z ostatních vlastně odčerpává energii pro sebe. A pak se člověk diví, že ty baterie nic nevydrží. A to ty baterie můžou být i nové. Jinak přeji štastnou volbu.
nabíječka a baterie..
zatím mi padla do oka
http://www.alza.cz/panasonic-bq-392e-1bb4p6p-2600-d232925.htm
a tady baterie..
http://www.alza.cz/sanyo-eneloop-aa-tuzkove-nimh-2000mah-4-ks-d222849.htm
souhlasíte s výberem? :-)
Zamyslel bych se nad
Zamyslel bych se nad nabíječkou Panasonic s jinými baterkami http://www.alza.cz/panasonic-bq-392e-4xaa2050mah-evolta-d280009.htm nebo baterky Sanyo http://www.alza.cz/sanyo-xx-eneloop-aa-tuzkove-nimh-2500mah-4-ks-d216925...
Už jsem to psal v příspěvku
Už jsem to psal v příspěvku výše - Sanyo Eneloop 2500mAh jsou články vyvinuté pro menší proudové zatížení a mají menší počet využitelných nabíjecích cyklů (v praxi přibližně poloviční proti Sanyo Eneloop 2000mAh).
Do blesku jsou vhodnější články Eneloop 2000mAh.
Jestli těch nabíjecích cyklů
Jestli těch nabíjecích cyklů je 500 nebo tisíc je jedno, protože se stejně nevyužijí. Po třech letech je baterka stejně v háji a aby se využil deklarovaný počet cyklů, musela by se nabíjet denně. Nevím, jak jste přišel na to, že XX články jsou na menší zatížení. Sanyo o tom nic neví.
500 nabíjecích cyklů je
500 nabíjecích cyklů je maximální hodnota, kterou výrobce udává, při ideálním stavu provozu. Tyhle články (2500mAh) jsou určeny typicky pro napájení digitálních kompaktů a podobných zařízení, kde se nepředpokládá vysoký pulsní odběr. Těch 500 cyklů udává, že po dosažení tohoto počtu poklesne využitelná kapacita na nějakou definovanou hodnotu (obvykle 75%). Ten pokles nenastane samozřejmě až při dosažení daného počtu cyklů, využitelná kapacita se snižuje průběžně a nelineárně.
Když se objevili tyhle články (2500mAh), tak jsme prováděli nějaké srovnání s články 2000 mAh na základě měření vnitřního odporu. Ri neklesl o tolik o kolik se navýšila kapacita a potvrdilo se skutečně určení těchhle čláků. Má to vyšší kapacitu, která je využitelná při nižším proudovém zatížení, celkový počet nabíjecích cyklů je výrazně menší a prakticky dojde při impulsním vyšším odběru (v tomto případě při nasazení v blesku SB-900)k rychlejšímu poklesu využitelné kapacity.
V praxi tedy snadno nastane situace, že po prvních cca 100 cyklech v tomto charakteru zátěže mohou mít oba články srovnatelnou kapacitu. Někomu to může stačit, jiný může zvolit raději ten vyšší deklarovaný počet využitelných cyklů....., já např.používám ty sady střídavě i do jiných zařízení, takže je to skutečně na zvážení, právě proto, že tady je něco za něco.
Snad na závěr:
Rozdíl paramerů těch dvou aku je malý a při běžném provozu to nemusí uživatel výrazněji poznat.
počet cyklů
Divil jsem se sám že 2000 vydrží 1500x a 2500 "jen" 500..ale pak jsem si říkal, že j těch 500 je dost..prtože opravdu s bleskem budu fotit 3x do měsíce..takže myslím v pohodě. Jak je to s tím zatížením to netuším :-/
Dobře, tak doplním, že Sanyo
Dobře, tak doplním, že Sanyo o malém zatížení článků nic neví. Kdo si otevře jejich stránku a podívá se a přečte si, dočte se, že XX články jsou určeny pro zařízení se středním a vysokým odběrem, např. digi foto. Obecně u baterek eneloop jsou jako vhodná zařízení uvedeny i blesky.
v čem jsou lepší?
Jaké májí výhody ty uvedené baterky? :-)
Sanyo mají v současnosti
Sanyo mají v současnosti největší kapacitu z AA aku nové generace, to je těch, které vydrží nabité rok (po roce kapacita 85-90%), totéž platí pro Panasonic infinium, ty mají ale menší kapacitu. Běžné nabíjecí Ni-MH aku vydrží nabité tak měsíc a pak už ztratí většinu kapacity. Eneloop nebo infinium můžu mít nabité do foroty, kdežto běžné musím nabíjet těsně před použitím. Používám AA vlastně jen do blesků, mám jen ty dva výše uvedené typy.
díky
Díky za tipy. Já dostal dvě čtveřice Tronic enrergy 2500 (takže podle mě žádna značka) jednu varku co jsem dal do blesku tak vydržela vcelku dlouho, ale pak jsem je vymněnil za ty ze šuplíku..a nic..mrtvo :-) Takže určitě dobrá rada s těmi sanyo. Takže Sanyo enelop nebo Panasonic Evolta Infinium.
Test baterií
Jen tak pro zajímavost odkaz na jeden tastík.
http://www.ledmania.cz/aa/test-tuzkovych-baterii
Tak tak, ty Tronicy z Lidlu
Tak tak, ty Tronicy z Lidlu jsou, jak já říkám, sra..a.
Eneloop jsou vyváženou jedničkou
Rozhodně doporučuji Eneloopky. Už jsem zkoušel více druhů baterií, ale nyní jsem maximálně spokojen. Hlavně oceňuji, že i když potřebuji po delším nefocení použít blesk a neudělal jsem si předtím přípravu, jsem si jistý, že baterie jsou ve slušné kondici, abych udělal dost fotek.
Dobíjení blesku je velice slušné. Uvědomte si, že jen výjimečně odpalujete u SB-900 plný výkon. Většinou mohu odpalovat jeden záběr za druhým. Spíš jsem se setkal s tím, že přehřeji blesk, než, že by nestačili baterie.
Jiné baterie
A můžu se zeptat na nějaký jiný typ baterií, které nabijí blesk o něco málo rychleji něž zmiňované Eneloop? Ikdyž tato rychlost pro mě asi není tak důležitá. A zmiňovaná ,, energetická výdrž ,, je pro mě důležitější vlastnost.
Jiné baterie
Ty co mají velký zkratový proud. Ale pozor samotný výrobce je nedoporučuje (viz strana F-8 manuálu), hrozí přehřátí. Nikoliv baterií z velkého a častého odběru, ale zahřátí samotného blesku tj. měničů a samotné výbojky. A tím samozřejmě k destrukci a zničení. Jde o to nevypnout si tepelnou ochranu .
GP
Já používám GP ReCyko+ AA 2100mAh a jsem s nimi spokojený. I po delší době jsou nabité a s rychlostí nabíjení nemám problém.
Baterie
Záleží co od toho čekáte. Já mám jak Eneloop, tak klasické dobíjecí. Výhoda Eneloopů je, že se nevybijí v blesku a i když pár týdnů někde leží, nebo baterky samostatně v batohu, vím, že vezmu blesk a bude vždy připraven. Na druhou stranu se s nimi blesk nabíjí trochu pomaleji. Všechno má své pro a proti. Nejlepší je asi kombinace obojích.