Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Fotobrašna - D7100 + 18-105 + 12-24 (+ 85/1,8 + 35/1,8) + svačina
Vyrostl jsem ze své fotobrašny a vybírám novou. V nadpise uvádím, pro jakou sestavu by měla být určena. Dva objektivy v závorce zatím nemám, ale počítám s nimi v blízké budoucnosti v pořadí, jak je uvádím. Možná přibude i blesk SB-700, ale s tím moc nepočítám. Součástí svačiny je i 1l Nalgene. Brašna by měla být maximálně lehká, skladná, vhodná na dlouhé přenášení (do 20 km) a také robustní.
Z toho, co jsem našel na trhu, mě zaujaly tyto modely:
Lowepro Nova Sport 17L AW - http://www.lowepro.cz/produkt/Nova-Sport-17L-AW-413
Lowepro Nova 180 - http://www.lowepro.cz/produkt/Nova-180-AW-209
Tamrac System 6 - http://www.brasny-tamrac.cz/produkty/tamrac-serie-system/tamrac-5606-sys...
U Tamraku se mi líbí umístění foťáku "naležato", ale nevím, nakolik je to praktické. Na druhou stranu mě zaujaly i brašny typu messenger, ale nejsem si jistý jejich tvarovou stálostí a pevností (např. Lowepro Event Messenger 150 - http://www.lowepro.cz/produkt/Event-Messenger-150-350).
Prosím o názor a případně i korekci. V ostatních značkách se moc neorientuji.
Díky
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak nakonec jsem to vyřešil
Tak nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem na vandry koupil pistolovku Lowepro Top Loader 50 AW a k ní pouzdro na objektiv Lowepro a na přenášení do města jsem koupil Lowepro Nova 180. Vyzkoušel jsem ji a zatím ji naplním tak na 30%. Původně jsem jel pro Tamrac System 6, ale nakonec jsem ji nevzal, protože Nova je prakticky stejně velká.
Včera jsem viděl in natura tu verzi Nova Sport 17 a je o kousek měkčí, než klasická Nova. Přesto mi přišla celkem v pohodě, no co už.
Nesekl ses v čísle? Nechtěl
Nesekl ses v čísle? Nechtěl si napsat 190? Nějak si nedovedu představit u 180 zaplnění jen na 30% (D7100+18-105+12-24 a clony). Usuzuju podle mého příspěvku níže, kde moje Nova 3 je rozměrově stejná s Nova 180. Právě že 190 mám taky, tam bych těch 30% víc bral u ní.
Do Toploader Zoom 55 AW se vejde D7000+70-300 VR a k tomu blesk nebo sklo 16-85. Taková brašna na popadnutí na rychlovku. Zvenku jsem míval pouzdro na objektiv Lowepro 3, ale na chuť sem tomu nepřišel. Je to takové divné spojení, moc volný, každá věc má snahu "jít" někam jinam už proto, že obal s objektivem zvenku zavěšený vlastně 55 zatěžuje nerovnoměrně, chce to z druhé strany dozatížit. V klasické brašně je vše u sebe líp "spojený". Váhově to není zrovna málo, tak nosím 55 samotnou, ale fakt jenom za humna, na toulání dál beru batoh Lowepro Versapack 200 AW nebo větší Fastpack 350.
Jakou verzi pouzdra na objektiv máš?
Na objektiv 9x13, problém je
Na objektiv 9x13, problém je akorát sluneční clona na 12-24, která bude muset být "externě".
Do té stoosmdesátky jsem to bez problémů naskládal (to, co mám) a místo tam opravdu je. Pokud bych ale koupil vše, co chci, tak budu muset upgradovat, což je dobré pro HDP :-)
Už jsi se rozhodl, tak jen
Už jsi se rozhodl, tak jen sdělím svoje zkušenosti. Já jsem pro svůj Nikon D7100 zvolil brašnu Tamrac Velocity 5767 v7(viděl jsem i výprodej pod 1000Kč) s praktickým bederním pásem (pozor Tamrac v6 ho nemá), volil jsem tuto větší velikost, aby se vešla nasazaná 300mm na těle (základní objektiv + pevná 50mm/1,8G) a po ročních zkušenostech jen samá pozitiva.
Ohledně brašny a ochrany
Ohledně brašny a ochrany drahé fototechniky to vezmu trochu jinak. Když se nad tím zamyslíš, tak dva pojmy lehká a ochrana nejdou moc k sobě. Buď budu mít lehkou brašnu, tím pádem budu skákat po kamenech jako kamzík, nebo budu chtít fotovýbavu ochránit, tím pádem musí mít víc polstrování, musí být víc pevná, bude těžší a tím pádem dražší. Já mám prioritu chránit výbavu, ne nohy. Tady začni. Někdo bude tvrdit, že má brašnu na přenos techniky doma-auto-kulturák a to stejný zpět a že lehká brašna stačí, což je pravda, ale i tady může dojít ke karambolu.
Pro začátek, u brašen a batohů jsem si oblíbil značku Lowepro, právě kvůli polstrování, kvůli pevnější kostře, drží tvar v rámci normálního nošení a že sebou netahám metráky zbytečnejch plastů, kterýma jiný značky řeší ochranu. Jediný, co mě vadí je malá variabilita příček nebo špatně vymyšlený (Lowepro Versapack 200 AW), nemožnost dokoupení příček, u některých typů není pláštěnka nebo uchycení stativu (Lowepro Fastpack 350), zjednodušené kapsičky nebo žádné, jako kdyby se výrobce řídil heslem: "V jednoduchosti je síla" a jako kdyby vývojáři nikdy nefotili, prostě značka Lowepro je odrbaná tímto směrem.
Když se dívám na čínský šmejdy a jiný no name rádoby foto batohy, foto brašny, tak mi některé novinky známých značek připadají stejné, akorát látku a švy mají snad lepší. Názorná tvá první ukázka Lowepro Nova Sport 17L AW. Když si prohlídneš fotky, ta snad polstrování nemá, objektiv je chráněn od okolí jenom látkama. Ostatně název už napoví, buď jdeš sportovat nebo fotit, oboje se zrcadlem snad ani nejde dělat !!
To samý Lowepro Event Messenger 150, spíš na nákupy pro žrádlo a pro toho, kdo si může dovolit foťák rozflákat, což ty ani já nejme. Jinak sis odpověděl sám.
Lowepro Nova 180 AW je taky šusťáková brašna, ale má víc polstrování. Tato verze Nova 180 vychází z předchozí řady Nova 3 AW (kterou mám) která je naprosto velikostně stejná, ale která je pevnější, protože není vyrobená ze šusťákoviny jako tato 180. Já do ní zbídou nacpu D7000+18-200 (nebo s 16-85 je to lepší), 12-24, kde sluneční clona je totálně neskladná, blesk SB600+nasazovací difuzer, baterky a je vymedováno. Brašna po zapnutí je jeden monolit. Žádnou svačinu a tebou zmíněné objektivy, zapomeň. Možná 35 f1,8, ale to by se muselo nějak do sebe skloubit se sluneční clonou od 12-24, pak možná, ale spíš ne. Když zredukuju skla, pak je to brašna na ples a zpět.
Pokuď vím, D7100 je větší. Tak na tvou výbavu bych spíš doporučoval Lowepro Nova 190 AW, kterou mám (dříve Nova 4 AW), tam se ti to vejde, ale je opět jako celá novější konstrukční sada Nova šusťáková.
Foťák se zasouvá s objektivem dolů. Někdo odsuzuje foťák s nasazeným sklem naležato, preferuje nastojato. Mrkni na foto batohy u Lowepra (bez svačin), tam mají tělo+sklo svisle k zemi, ne vodorovně. Co je lepší nevím. Hlavní je, aby to nelítalo jako v hangáru, ale pěkně přepážkama zajištěný.
Na Tamracu se mi líbí ta vymakanost kapsiček, přihrádek, úžasné, jinak nevím, porovnej rozměrově s Nova 180 a co jsem psal výše.
Píšeš tůra do 20km. Tady nevím, jak si na tom s tělesnou schránkou, ale já hodně rychle přešel na fotobatoh, brašna mě trápila. Jednak zátěž na jednom rameni, ohnutej nastranu, když fotíš ohnutej, okamžitě ze zad sjede dopředu, jinak ji pořád musím korigovat, aby někam nesjížděla...proto brašnu nosím jen odtuď-tam-fotím-zpět. Od batohu mám klid a když mám foťák na pupku, navzájem se aspoň trochu vyrovnávají.
U batohu potom ještě záleží, jaký přístup k foťáku chceš preferovat, od zad, zezadu a z boku a jak velkej prostor na rohlík chceš mít
Díky za odpověď. O tom, že
Díky za odpověď. O tom, že požadavek na lehkost a robustnost je oxymorón, vím. Ten postřech na Nova Sport sedí, mám z ní stejný pocit (což ale neznamená, že se nemůžu plést).
Kdysi jsem měl Tamrac, asi nějaký předchůdce této řady System (ale 2x dražší), a nebyla to špatná brašna. Jenom byla takový boubelatá, akorát na to ji mrsknout někam do kouta.
Fotobatohy jsem zavrhl, protože je pokládám vesměs za debilní, respektive ty, kdo je vymýšlí. Na trek mám i jednodeňák mám normální turistický batoh, kterému se tyhle zázraky v ničem nevyrovnají, snad kromě ceny. Ta je ovšem daleko vyšší! Ergonomie vesměs žádná, kromě fotovýbavy se do nich nic nevejde a když se dívám na jejich obrázky, mám pocit, že se stejně do přírody nehodí (včetně toho, že se do nich nic dalšího nevejde).
Ještě se zamyslím nad tím, jestli musím opravdu všechno tahat sebou. Těch dvacet kilometrů je normální procházka po městě, nic zásadního a náročného. Do hor bych nesl v každém případě batoh. Napadla mě ještě varianta pouzdra na objektiv, které by se připevnilo na bederňák báglu. V tom případě bych nesl zrcadlovku na krku (stejně ji tam nosím) a objektiv by byl po ruce bez nutnosti šněrovat bágl dolů (což nesnáším). To by pořešilo hory, takže zůstává urban trek. Zatím je můj favorit Tamrac System 6 a hledám k němu alternativy.
fotobatohy mají své
fotobatohy mají své opodstatnění a například od Lowepro či Tamracu jsou super. Jsou sice těžké i bez výbavy. Ale na druhou stranu si některé akce bez nich nedokážu představit. Když půjdu fotit někde reportáž a v brašně mám tělo, širokáč a záklaďák, tak jdu s brašnou. Ovšem když jsem někde na celý den a mám s sebou 70-200, 17-55/2,8 nebo dnes Sigmu 18-35/1,8, která je ještě těžší než Nikon, blesk, stativ, baterie a třeba ještě jedno sklo někdy i dvě...to bych musel mít brašnu jako stěhovák a člověk je za chvilku zkroucený. Nehledě na to, když fotím něco akčnějšího, tak potřebuji mít co největší možnost pohybu. S brašnou přes rameno jsou limitován, často překáží.
Nemyslím, že všechny batohy
Nemyslím, že všechny batohy jsou špatné... Doporučuji se podívat tady: http://www.fotobatohy.cz/ - pán je opravdu ochotný a i dobře poradí. Já tu kupoval tento - http://www.fotobatohy.cz/batohy/clik-elite/clik-elite-hiker-fotobatoh-cerny - cna je dost vysoká, ale je kvalitní a všechno se tam vejde (jak fototechnika, tak i osobní věci). Se svou tělesnou schránkou nemám problém ani na delších náročnějších tůrách, ale brašnu na rameni bych nesnesl...
První pocit: den batoh je
První pocit: den batoh je strašně těžkej! Dneska tahám poměrně těžký batoh, který má 1,2 kg při 55 litrech objemu, což je ideální velikost na týdenní a delší akci. Nejsem nějaký extrémista, ale na hory se balím do 10 kg komplet, včetně bot... (A to nejsem nějaký extrémista, viz www.nalehko.com)
Zadání je brašna, do hor to budu asi řešit později a jinak.
Váha je vyšší, ale je pevný a
Váha je vyšší, ale je pevný a techniku dobře chrání... Vždy to je asi kompromis...
O to to má fotograf na tůrách
O to to má fotograf na tůrách těžší, místo foťáku v mobilu se tahá s "těžkýma zbytečnýma krámama", a proč se "zbytečně" dřeme, to víme, že.
já trpím rád. Fotograf pro
já trpím rád. Fotograf pro pořádnej snímek musí trpět ba i život položit! ;-)
na batohu ani brašně nejde
na batohu ani brašně nejde šetřit! Je podle mne třeba mít obojí a v různých velikostech.
Já v tom tahám techniku v ceně novýho Superba, takže to musí být řádně ochráněno.
Dokonce jsem teď na všechno natáhnul neoprén.
Na túry s brašnou přes rameno jen s minimální výbavou, jinak to strhne páteř a plotýnky. Na koncerty a akce brašnu , ale velikou, tu největší. Vercajk je pohotově k mání.
Do přírody s kupou vercajku jedině batoh Tamrac (mám 8x, přikoupím ještě 9x), jinak je to o zdraví!
Ten batoh s vercajkem má běžně přes 20kg, takže je asi jasný, že na brašnu a na tůru to fakt není :-)
přesně tak, ted zrovna řeším
přesně tak, ted zrovna řeším batoh. Měl jsem Lowepro Vertex 100, naprosto super, ale holt se mi to nějak rozrůstá a tak budu muset do většího. Tamrac 7x se mi líbí, ale nevím zda bych neuživil i tu 8x.
8x je super, dobře se nosí a
8x je super, dobře se nosí a má oddělenou kapsu na další věci. 9x jí nemá, ale zase je větší. Tak nevím, asi pořídím 9x a ušiju něco dovnitř a 8x prodám, nebo si nechám oboje, nebo vydržím s 8x .... furt nevím. člověk neví co má platit dřív.
Ahoj Macku, koukám, že jsi už
Ahoj Macku, koukám, že jsi už hodil inzerát na koupě 9x a zároveň prodej 8x. Nemyslím si, že bys našel někoho, kdo má 9x a měnil by dolů na 8x. Zase tolik lidí si tu 9x nepořídí a pokud ano, tak ten prostor potřebuje. No a nyní moje otázka na tebe. Jakou máš představu o ceně za tu 8x. Nejsem si úplně jistý, zda není velká a tak nějak stále váhám. Oprtimálně mi vychází Lowepro Vertex 200, ale možná bych utahal i 8x a alespoň by byl prostor na rohlík s máslem, kus lovečáku a termosku s grogem :-))). Tak to vtipkuji. Jídlo a pití mi k technice nikdy nesmí, ale občas je fajm mít trochu prostoru třeba na stočenou šusťákovku, rukavice, apod. Kdyžtak mi písni soukr. zprávu. Díky H.
ano sháním 9x protože tu
ano sháním 9x protože tu kapsu dovnitř už mám ušitou z neoprenu. Umím si představit někoho kdo už končí nebo věkem netahá ty největší supertelata a šel by do o kousíček menšího. Ona ta 8x je jen o chlup menší. Bohužel ten chlup je pro mne to co mi chybí :-)
Hele ty batohy jsou dneska dost drahý oba a po intervenci ČNB ještě vyskočily, takže za hubičku to nebude. Nijak extra nepospíchám, tak uvidím. Beru n avědomí, že bys 8x možná chtěl.
ok, já taky vyloženě
ok, já taky vyloženě nespěchám. Když na něco narazím, tak uvidím. Je mi jasný, že to něco stojí. Já zase prodám to Lowepro, takže to je taky přesun a doplatek :-).
Zírám, jaký máme všichni
Zírám, jaký máme všichni stejně krásný "starosti"! K první digi zrcadlovce D60 mi stačila brašna Lowepro Nova 2 AW (dnes Lowepro Nova 170 AW) a ejhle, netrvalo dlouho, přikoupení blesku a jiné drobotiny z ní udělalo nafouklou "mičudu". To byl žabec!
Každej, kdo kupuje brašnu by si měl představit, co uvnitř ní může vzniknout za paseku, když náhodou spadne i s vercajkem z blbé sedačky ve vlaku, autobusu nebo ze židle a porovná to s cenou obsahu a musí mu běhat mráz po zádech, že nějaký označení Sport či Trek s krásným designem je bez kloudné vycpávky na prd. A ještě si přičíst namazanej rohlík v protrženým sáčku nalepeným kolem objektivu a jak jinak, máslem napřed!
no jo letče, nesmíš jezdit s
no jo letče, nesmíš jezdit s virozou ;-)
ale jo , spadnout lze kdekoliv a v přírodě obvzlášť. Ale žrádlo k vercajku nedávám, na to nemám koule :-)
Myslíš sockou ? Jak s oblibou
Myslíš sockou ? Jak s oblibou říká známej, přistěhovalec od tuna do Prahy !
ápropos tenhle pejorativní
ápropos tenhle pejorativní název úplně nesnáším... to říkaj no, radši pomlčím. Ač maje mercedes té nevyšší řady a ne jen jej, tak občas vlakem taky jezdím, proč ne? Mnohdy je to pohodlnější. Třeba když jedu do Prahy chlastat , jedu vždy vlakem. :-) Navíc je to taková romantika :-) Občas i dobrodružnější ;-)
On to říká s nadsázkou, s
On to říká s nadsázkou, s úsměvem opakuje tohle slovo slyšejíc od některých kolegů rodilých pražáků na cestování vlakem a autobusem, jednoduše od tupých hovad, co maj na to tak nejezdit, ale jsou rádi, že se rukama do těch tlam trefí se žrádlem.
Vždycky se bavíme, že on zůstává s náma a s autem, kdežto manželka musí "sockou" jet domů do práce, tak si připijem na její cestu. To víš, šlanda muší bejt!
Jinak souhlas s tebou. Vzpomínám na dětství, když jsme jeli od babičky ze Brna, parní mašina se zelenýma vagónkama, v Rožné dostala plnej ceres a hurá do kopce s černým kouřem nad hlavou, jak mě maminka hnala od okna, jinak jsem byl jako kominík, hmmmm.....nádhera !!
Teď lístek stojí majlant, sedím jak na pryčně a každý kolejnicový spoj by mě vyhodil z vagónu. Za ty leta svobody jenom natřeli vagony a posypali kolejnice novým štěrkem, aby ten letitý olej ekologové neviděli. Aspoň u nás "na venkově" to tak je. Naštěstí zde byl Biathlon, tak museli zainvestovat, ale na sto let je zase klid, když se kraj musel nečekaně rozšoupnout.
ne myslel jsem namazanej :-)
ne myslel jsem namazanej :-) když spadneš ve vlaku ze sedadla, tak mne nic lepšího nenapadlo :-) :-)
přesně tak...:-), raději to
přesně tak...:-), raději to nepočítat, co do toho člověk nacpe peněz...na druhou stranu si říkám, dokud to jde, tak super...až to nepůjde, tak smůla, ale budu alespoň vybavený a holt s tím vydržím. Pro mne příjemnou záležitostí je nyní Sigma :-). Cenově je na tom oproti nikonu přijatelně a mám nové sklo. Prodal jsem 5ti letý 17-55 za 17500 a vlastně za stejný peníze od Toriho pořídil novou Sigmu 18-35/1,8. No a ted mám spadeno na 300/f4.
no já k tomu mám ještě další
no já k tomu mám ještě další nákladný koníček a tím je sportovní střelba a vína.
No a taky dospívající 3 děti, takže už pomalu na focení moc nezbývá :(
Děti jsou echt drahej koníček
Děti jsou echt drahej koníček a i když strana byla ráda, že má potenciální červený ovečky (víš jak to bylo, jedno za maminku, druhý za tatínka a třetí pro stranu nebo stát, čímž máme já i ty splněno), podpora rodiny stála za ho.no a o dnešní době raději nemluvím, ta stojí za dvě "hnědé klobásy". Když jsem viděl, jak si svobodní bezdětní užívají života, šul.na sem měl obětovat na oltář vědy! To není rouhání, ale konstatování. Pak se nedivme, že rozumní (jak se to vezme) občané ČR nechají zemi měnit na "arabáčskej" stát s černem kolem dokola a ti nás svojí "pracovitostí" tuplem vytáhnou do ekonomických výšin se strčeným Eurem v zad.ici jako pokladničkou, protože nic jinýho nebudeme. O 4% raději pomlčím, ti jsou přesvědčeni že píííííp nosí děti.
Nevidíš to moc černě?
Nevidíš to moc černě? Nezáviděl bych těm bezdětným, možná si užívají, mají čas, ale to všechno se omrzí. Já je lituju, myslím ty bězdětné, singles, kterým minula čtyřicítka. Nemít nikoho, vracet se po práci do prázdného domu nebo bytu, trávit sám víkendy a svátky je pro mě úplně depresivní představa. Arabský (islámský) stát myslím nebudeme, na to jsou jiní kandidáti a z EU a eura se dělá děsné strašidlo. Chyby spíš hledejme v sobě.
no stále je do čeho
no stále je do čeho investovat...dřív jsem to cpal hodně do kola, ale teď už spíš jen do focení. Kolo je sice z pohledu cyklistických nadšenů morálně zastaralý stroj, ale stále super mašina :-). Takže nyní investce do focení...jenže k tomu barák, dítě, pes, manželka...:-). No chtělo by to na zahradě ropný vrt.
asi tak, to jsem radši ani
asi tak, to jsem radši ani nezmiňoval. Zítra v servisu za auto 27 tisíc :-( tfuj. je mi špatně.
žádná oprava, jen servis.
Mě to čeká za měsíc... Bych
Mě to čeká za měsíc... Bych brečel...
naprosto chápu, ale do práce
naprosto chápu, ale do práce se nějak dopravit musím(e) :-( Taky bych to radši "vyhodil" za nějakou hračku, třeba D7100 na wildlife testy nebo třeba 35mm sklíčko nebo sportovní pažbu na revolver od firmy Karl Nill atp... :-) :)
Zájímavé zkus se mrknout
Zájímavé zkus se mrknout zauvažovat nad touhle tou :-)
http://www.oehling.cz/lowepro-slingshot-202-aw
já jsem s ní nadmíru spokojený, nikde neobtěžuje,
navíc v poloze před tělem slouží jako skvělá opora, nebo
odkládací plocha a foťák ti nevísí na krku.
u mne má *****, .... :-) to jen pro inspiraci.
Díky za inspiraci. Diskuse se
Díky za inspiraci. Diskuse se trochu uhnula k jiným věcem, neméně zajímavým ;-)
Batoh teď nebudu řešit, fokusuju na brašnu. Co říkáte na Lowepro Stealth Reporter D300 AW (http://www.megapixel.cz/lowepro-stealth-reporter-d300-aw)? Měli jste tu brašnu v ruce, nebo ji máte? Je pevná, nebo měkká? Co ten fusak vevnitř, není to nepraktické?
Mám Lowepro Nova 5 AW a
Mám Lowepro Nova 5 AW a maximální spokojenost, drží a je příjemná. Už se mnou byla ledaskde po světě :-)
A vejde se do ní kupodivu docela dost. V USA jsem tam měl D300 s gripem, Nik 70-200/2.8, Nik 35/2, Nik 18-200, Nik 50/1.8, SB-600 nebo 800 to už nevím a Nik 10.5/2.8, Tokina 12-24/4 + doklady, šrajtofli a druhou šrajtofli atd. :)
Jak říkám, řada Lowepro Nova
Jak říkám, řada Lowepro Nova 2,3,4 a 5 AW je řada starší a podle mě bytelnější než novější řada Lowepro Nova 170, 180, 190 a 200 AW, což jsou šusťákový provedení a dokonce zipy mají menší a o vozíček ošuzený. Víc spotřebák, koupit, ošoupat a vyhodit. Z obou verzí brašny mám, Nova 3,5 AW a 190 AW.
Na Aukru starší verze bývají, jenom pozor na jeden nešvar, mnozí nabízejí brašny bez příček a dokoupit nejdou, protože jako náhradní díl neexistují. Ještě na jeden klam musím upozornit. Na Aukru a bohužel i v některých foto obchodech jsem viděl brašny pod značkou a logem Lowepro, ale jsou to nekvalitní náhražky se stejným označením. Na první pohled to není poznat, stejný značení, stejný tvar, skoro stejný logo, ale na druhý je rozdíl v materíálu, švech, zipech, přeskách vidět.
Protože se už nedělá, hledal
Protože se už nedělá, hledal jsem obdobnou velikost. Že by Nova 190 AW (http://store.lowepro.com/nova-190-aw), resp. Nova 200 AW (http://store.lowepro.com/nova-200-aw)? Tam by se vešla i svačina :-)))
tak jsem změřil svoje LowePro
tak jsem změřil svoje LowePro a odpovídá mu ten model 200 AW. Šel bych do něj....
Možná by mi stačila i ta o
Možná by mi stačila i ta o chlup menší, jednak skoro nežeru a pak toho tahám podstatně méně. Ve finále stejně vyrazím do krámu s foťákem a budu to do brašny skládat, abych to viděl a osahal si to.
Ještě srovnám velikosti:
Lowepro Nova 200 - Vnější rozměry 38 x 23,5 x 25,8 cm | Vnitřní rozměry 34,5 x 18 x 23 cm
Tamrac System 6 - Vnější rozměry 37 x 23 x 22 cm | Vnitřní rozměry 27 x 15 x 20 cm
Tamrac je o kousek nižší a vevnitř užší. Nevím, jestli ty dvě vnější kapsy jsou výhodou. Ta mým bývalým Tamraku byly, stejně jsem v nich nic nenosil, protože se nedaly pořádně zavřít.
přepážky redukuju, vše jsem
přepážky redukuju, vše jsem zabalil do neoprénu, už jsem na toto téma psal příspěvek tady.
Já se o řadu Nowa zajímám od
Já se o řadu Nowa zajímám od roku 2009, proto vím, že Nova 1=160, 2=170, 3=180, 4=190 a 5=200, rozměrově stejný, jenom jinak upravený. Nova 5 je nádherná brašna, proto mi na Aukru trvalo (v obchodech už nebyla), než jsem ji ve slušném stavu našel a je to můj brašnovej mazel, stejně jako verze 3. U 190 tohle říct nemůžu, bohužel, ale to neznamená, že ochrannej vnitřní pajšl je odrbanej, to ne, je stejně kvalitní, spíš ty zipy, zjednodušená přední kapsa a šusťákovina, která není tolik tvarově pevná, ale zase možná víc odolná vodě.
LowePro je jistě renomovaná
LowePro je jistě renomovaná značka, ale musím taky zmínit Fomei. Mám tu jejich největší brašnu a je fakt výtečná a mám jí léta a dodnes drží bez problémů, nic se nepáře a vše drží jak nové. Sice tenkrát mi připadalo 2700,- hodně, ale dnes nelituji, svoji službu udělala a ještě udělá.
Fomei je ale rebrandovaná
Fomei je ale rebrandovaná Čína, ne?
Fomei? To je vcelku tradiční
Fomei? To je vcelku tradiční česká značka, varáběli filmy v Hradci Králové, dělaj i dalekohledy, zvětšováky a kdeco... že by to byla čína slyším poprvé. Nakonec i kdyby to byla pravda tak je to úplně jedno, nedělaj špatný věci. Mám od nich dalekohled hromadu let a dobrý, i v noci je s tím slušně vidět v lese.
http://www.fomei.com/prislusenstvi-pro-fotografy/brasny.html
když velkou brašnu, tak klidně tohle:
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-profi-100-xln-shockproof-cover/k...
Fomei se mi nelíbí esteticky,
Fomei se mi nelíbí esteticky, byť může být funkční. I proti Tamraku mám estetické výhrady. I u té Novy 200 je ucho, které bych nejaději uřízl, ale jinak se mi líbí víc.