Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Jaký neznačkový batery grip k d7100?
¨
Autor: lofoto
Datum:
30. Říjen 2013, 10:11:20
Zdravím všechny,
jaký batery grip používáte ke své Nikon D7100?
Chtěl bych si nějaký koupit, ale za originál nikon se mi nechce dávat cca 6k, proto se poohlížím po nějaké noname napodobenině. Padlo mi do oka meike mk-d7100, na ebay se dá sehnat za cca 1k což je mega rozdíl.
Co vy na to?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Chtěl bych se zeptat, čím se
Chtěl bych se zeptat, čím se ten grip krmí? Někde čtu, že 8 lithiových baterek AA, což je docela nářez. Jinde, že 6 NIHM, to by mi vyhovovalo. Originál bych tam necpal, ten bych dal do foťáku. Díky za odpověď.
do gripu bych použil zase
do gripu bych použil zase origoš akumulátor. Když jsem měl D7100, tak jsem vlastnil i origoš grip. Je k tomu šuplík jak na tužkové baterie i druhý na origoš aku. I ty baterie s nejvyšší kapacitou jsem vymlátil po 200 snímcích a pak to jelo na aku z těla. Problém je, že pokud pak chci nabít aku v těle, musí grip pokaždé dolu. Takže jsem měl dva origoš aku a nastavil si prioritu nejprve z gripu a pak z těla. Tím pádem při focení do cca 600 - 700 snímků zůstával ten v těla plný. ALe tak jako tak grip považuji pouze za zařízení pro lepší úchop a především daleko lepší při focení na výšku. Jinak je zcela jedno, zda mám aku v těle a v případě potřeby ji holt vyměním za nabitou a grip není nutný.
U gripu D7000 a jak čtu i u
U gripu D7000 a jak čtu i u D7100 nepochopím, proč je to tak debilně vymyšlený, že do gripu se vejde jenom jeden akumulátor a když si ho prohlídnu, jenom trochu upravit šuplík (a pajšl) gripu a vešly by se tam dva monočlánky. Jediný vysvětlení vidím v tom, že aby grip napájel, musely by tam být ty akumulátory dva, ale to by taky nebyl problém, protože jeden mám přímo v těle, tak by holt byly v gripu. Obvzlášť když v těle baterku mít nemusím, když ji mám v gripu (tohle nemám zjištěno, snad nepíšu bludy, když tak to opravím!!).
Druhá věc, co mi hlava nebere je že když chci vytáhnout baterku z těla, musím sundat grip, přitom by stačila průchozí zavíratelná díra přes grip, když už tam je jenom jedna baterie, placu je neurekom.
Naopak pozitivní je propojení gripu s tělem jenom malým konektorem, žádný "klacek" co se zasunuje do prostoru těla místo baterky, který nakonec bránil lepší skladnosti (gripy byly ve tvaru L), v tomhle jsou gripy řady D7xxx lepší.
Co se týče používání tužkových baterek AA nebo monočlánků, monočlánky snesou jinou zátěž a jsou rychlejší, proto používání tužkových AA (jedno jaký, dobíjecí či jiný typ) vidím jenom jako krajní východisko, když jinou energii už nemám nebo mám plný kýbl "tužek" s nabíječkou velikosti skříně s přímým napojením na sloup E-onu.
Když si fotograf při zakoupení těla hned koupí druhou náhradní baterii (to hodně doporučuju, už jsem zažil energii nemít), nemusí napájení gripu řešit. Sice je to +- 1500,- navíc (podle typu DSLR), ale klid a bezpečí za to stojí!!
Originál akmulátor pro d7100
Originál akmulátor pro d7100 má 7,2 V a 1900 mAh. To znamená že pokud to chci nahradit Eneloopkama, tak použiji 6 kusů baterek a mám NAPROSTO stejnou kapacitu i voltáž, jako původní akmulátor. Takže Tvůj předposlední odstavec není pravda.
Počítání mAh, volty a Wh jsem
Počítání mAh, volty a Wh jsem už hodně let nedělal, nepotřeboval sem to, tím pádem zákonitosti a související náležitosti nedokážu vysypat z rukávu, hlava mi už tak neslouží, ale když jsem minulej příspěvek smolil, podíval jsem se na parametry monočlánků EN-EL9 na Nikon D60 (7,4V, 1000mAh, 7,4Wh) a na EN-EL15 na D7000 (7,0V, 19000mAh, 14Wh) a na tužkové dobíjecí Eneloopky AA co mám (1,2V, 1,900mAh zde mi nesedí ta čárka, přesto přesně opsaný i s hodnotou mAh, ale na jiných značkách ta čárka není).
Když se podíváš do monočlánku, jsou v něm jenom dva válečky skoro stejné velikosti (ne-li úplně stejné, když si odmyslím plast), ale který mají jiný parametry (voltáž) než dvě tužky AA a sám píšeš, že na stejný výkon musí být 6 tužek AA, což se v ničem s tebou nerozcházím, jenom sem to jinak napsal. Zaplnit celý grip monočlánkama (jako AA tužkama), tak je z gripu "jaderná elektrárna". Ale abych netvrdil něco, ještě jsem tužkama grip nenapájel, vycházel jsem z potřebného množství (kýbl). Zalitá elektronika spíš slouží na hlídání a řízení dobíjení než na větší výkon, ale možná se mýlím.
No a když bych to bral do důsledku, ty dva válečky musí (pokuď možno) být spárovaný, jinak by se jeden flákal a druhej makal, což u samostatných tužek je každá ves, jiná pes. Proto u některých lepších nabíječek je funkce právě na možnost si tužky zespárovat, aby byly výkonostně stejný.
No a kdybych šel ještě dál dej si do šachty místo monočlánku dvě tužky a foťák ani nehlesne. Proto tvrdím co je ve druhém odstavci od konce, potřebuju kýbl AA. Ale je hodně fajn, když tuto možnost grip umožňuje, o tom žádná.
S tím napětím to tak není.
S tím napětím to tak není. Třeba MB-D10 na D700 se dá nakrmit buď jednou originální baterkou 7,4V nebo osmi tužkami buď primárními po 1,5 V nebo aku po 1,2 V, Takže v gripu může být až 12 V. Taky je pak snímání o jedno okno/sec rychlejší.
počkej, to jako s 1,5V
počkej, to jako s 1,5V článkama to má 8fps a s 1.2V článkama jen 7 ? To slyším poprvé, ale neříkám, že to tak není. Já tam stejně mám EN-EL4a ale v D300 mám 1.2V NiMH články.
Dokonce v manuálu na str. 430
Dokonce v manuálu na str. 430 se o tom píše, s baterií EN-EL3e max. 5, s Battery packem osazeným EN-EL4a nebo osmi AA max. 8 sn./sec.
ale to samozřejmě ano! Ale ty
ale to samozřejmě ano! Ale ty píšeš, že s AA 1.2V je to o frame míň, kdežto AA 1.5V je to plnej. To je to na co narážím. o tom že s EN-EL3e to jede 5 fps samozřejmě vím. Přečti si pořádně můj dotaz :-)
Tak si přečti mou odpověď,
Tak si přečti mou odpověď, nikde nepíšu o sedmi nebo osmi obr./sec. Jenom píšu, co se může nacpat do gripu a že napětí může být až 12V.
tak proč je na konci napsáno
tak proč je na konci napsáno o jedno okno za sek víc? To je tomu čemu nerozumím. Tak jak je to napsaný tomu rozumím, že 1.5V dává o frame navíc oproti 1.2V. protože normálně 1frame navíc nikde nefiguruje buď 5 nebo 8 u D300 6fps versus 8fps. Takže prosím o vysvětlení toho o jeden frame víc :-)
Fakt nechci chytat za slovo, ale pak je lepší přiznat překlep, jinak je to hodně zavádějící.
No není to překlep, je to
No není to překlep, je to zmatlání několika foťáků, mám to zafixované ještě od D300, tam je to s gripem o jeden až dva víc. Takže mě vlastně překvapuje, že u D700 je to o tolik víc. Zkrátka s gripem je foťák rychlejší, jestli je to větší kapacitou nebo vyšším napětím, nevím, a je mi to jedno. Takže se všem hnidopichům omlouvám, sypu si popel na hlavu a všem doporučuji přejít na D4s a rychlost ani grip neřešit. Když jezdíte meďourama a máte vlastní tryskáče, kupte si taky pořádnej foťák.
promiň, ale tvoje reakce je
promiň, ale tvoje reakce je dost ubohá. Já jsem nejdřív myslel, že se dozvím něco zajímavýho a neměl jsem v úmyslu tě tahat za fusekli. Taky nevím všechno. Když se ukáže, že si se spletl, což se může stát, tak tady řveš jak malý děcko, místo toho abys řekl, jo kluci sorry, zmatlal jsem to a hotovo. To čím jezdím nehraje roli a už vůbec nesouvisí s technickým parametrem gripu. Prostě jsem se jenom zeptal, neb jsem tomu nerozuměl. Netušil jsem , že jsem si dost dovolil :-)
Chtěl bych se zeptat, čím se
Chtěl bych se zeptat, čím se ten grip krmí? Někde čtu, že 8 lithiových baterek AA, což je docela nářez. Jinde, že 6 NIHM, to by mi vyhovovalo. Originál bych tam necpal, ten bych dal do foťáku. Díky za odpověď.
Nyní jsem 2x reklamoval Grip
Nyní jsem 2x reklamoval Grip od Phottix. Neustále ztrácel kontakt s fotoaparátem. Nepřesně seděl na foťáku. Jdu už leda do Meike nebo originálu, protože ty mě nikdy nezklamaly. Nicméně co si budeme říkat, systém Gripu je velmi nešťastný. D80 měla komín do komory baterie, takže obě baterie byly jednoduše vyměnitelné. Teď kontakt ve spodní části těla....Nic moc.
no já naopak kontakty vespod
no já naopak kontakty vespod a mít možnost odejmutí gripu bez nutnosti hledat baterku aby DSLR stále fungovala považuji za správné řešení. A myslím, že jsem toho vlastnil už dost a taky ledacos nafotil abych mluvil z praxe. Jsem přesvědčen, že k tomutéž poznání došli i soudruzi z Nikonu a je dle mého soudu jen správné v tomto konkrétním případě.
Problém obecně s gripem vidím spíš v jednobodovém uchycení, protože když je na tom už těžší objektiv a je třeba mít jeden a více aparátů zavěšených na sobě, tak většinou jediná možnost jak DSLR uchytit je právě za stativový šroub a pak vahou se to strašně namáhá. Stativovou patku na telatech mám už obsazenou destičkou na gimbal hlavu takže tam nic dalšího nenašroubuju :-( a to je ten problém. Takže nějaký výraznější zámek na krajích BG a těla by byl jen přínosem.
Používám již několik let na
Používám již několik let na své D80 grip od Meike, taky objednávaný na ebay, a do dnešního dne žádný sebemenší problém, takže týhle značky bych se jako náhražky nebál.
Na D7000 jsem měl Meike bez
Na D7000 jsem měl Meike bez problémů a na D800 mám Photix, který sám do sebe vybíkí baterku - chystám se jej reklamovat. Osobně bych tedy šel do Meike. Na Daganetu bývala nejnižší cena, nevím jak je to teď, zkusil bych srovnanicen.cz.
tam mají grip za 1490, na
tam mají grip za 1490, na ebay za necelých 800,-
Zkusím ho vzít z ebaye a uvidíme.
Jde jen o úchop na výšku, nic
Jde jen o úchop na výšku, nic víc od toho nečekám. Štve mě lomit ruku přes foták, je to krajně nepohodlné.
obávám se, že to bude rozdíl
obávám se, že to bude rozdíl i v použití. Otázkou je k čemu má sloužit. Zda jen lepší úchop, pak to jistě bude postačující. Energii z baterie vložené do gripu to asi také předá. Ovšem pak je otázkou, zda i ovládací prvky při focení na výšku budou reagovat tak jako na orig. gripu, který je opravdu nekřesťansky drahý, ale já investoval do originálu. Kamarád měl na D7000 neznačkový grip (nevím od jaké značky a cca po roce jej měnil za originál). V nějakém vlákně se zde řešilo, že někomu se eneorig. grip kousnul a nešel povolit a sundat z těla. Někde se sekl závit a bylo. Bohužel řešení uložení 2 baterií když se člověku nechce tahat druhá baterie někde v kapse a pak to venku měnit je takové, že když vybouchám obě baterie, hlot musí grip dolů, abych vyndal i druhou a mohl ji nabít. Třeby Olympus to měl tak, že do gripu se vejdou obě baterie. Mám tedy nastavenu spotřebu energie nejprve z gripu. Když nefotím na sérii a nebo celý den, tak pak dobíjím jen tu v gripu.