Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Jaký pořídit filtr na NIkkor 70-200 / 2,8
¨
Autor: bonzik
Datum:
20. Duben 2010, 12:23:38
Ahoj, jsem novou majitelkou D300 a objektivu 70-200 / 2,8 Nikkor. Fotím převážně zvířata a chtěla bych poradit jaký koupit filtr. S filtry nemám žádné zkušenosti, na předešlé zrcadlovce jsem je nepoužívala a proto budu vděčná za vaše rady :-)
Prokousávám se různými diskuzemi, ale informace jsou velmi různé....
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
filtre
po skusenostiach by som doporucil sa "vyzbrojit " filtrami Hoya - nove UV filtre sa daju pouzit hlavne ako ochrana objektivu a uz mi to 2x zachranilo sklo. Od urcitej doby pouzivam len Hoya a som maximalne spokojny. Nemyslim, ze okrem Kasemanu by sa im nieco dokazalo realne v kvalite vyrovnat. Co sa tyka krajinarskych filtrov a podobne tak asi by som ako tu uz bolo napiane kvoli vysokej kvalite objektivu oporucil LEE.
souhlasím
Souhlasím, jsem moc spokojený s polarizačním filtrem Hoya HD a další filtry budu kupovat také od Hoya :-)
HOYA HD
Taky se nakonec přikloním k Hoya HD a koupim v anglii za 45 liber. Vemu ochranny, UV podle me nema smysl, u digitalu vubec.
tiffen
Mě zaujal filtr Tiffen, který obshuje titan a měl by být asi velmi kvalitní a odolný s cenou o něco nižší než B&W MRC. Sám si ho asi nechám dovést. Pokud by s ním měl někdo zkušenost, tak dejte vědět. http://www.adorama.com/TF77CHT.html#ProductReviews
B&W MRC
Jako ochranný filtr můžu doporučit B&W UV MRC v případě 70-200 o průměru 77mm. Ten může být na objektivu stále. Další nepostradatelný je filtr polarizační cirkulární. Opět bych volil od B&W a sice model KSM MRC. Pak samozřejmě záleží na okolnostech. Pokud bude objektiv používán pouze na fotografování zvěře, tak by se ještě mohl hodit šedý neutrální pro prodloužení expozice. Na krajinu potom samozřejmě přechodové šedé atd... Ty jsou ovšem lepší destičkové. Vzhledem ke kvalitám 70-200 bych doporučil filtry od LEE.
Pro focení zvířad podle mě
Pro focení zvířad podle mě není potřeba žádný filtr. Pro obecné použití se občas může hodit polarizační.
Jako ochrana...
No chci ho hlavně jako ochranu objektivu, takže nějaký UV filtr, předpokládám...
Hezké povídání o filtrech česky :-)
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=28&t=88018
Pěkný článek :-) Budu kupovat
Pěkný článek :-) Budu kupovat asi Hoya UV filtr. Ještě ale předtím bych chtěla dokoupit objektiv Nikkor 17-55.
Koho by to zajímalo, zde jsem popsala mé putování k D300 :-)
http://www.rottweiler.cz/blog/95-nikon-d300
A děkuji všem za rady...
Ochranný filtr na 70-200/2.8 VR
Používal jsem kvalitní UV filtr, ale když jsem ho sundal, tak se AF chovalo v extrémních situacích lépe. Filtr také házel do obrazu zelená prasátka, pokud se nějaký světelný zdroj nezastínil sluneční clonou. Dále je pravda, že i kvalitní UV filtr ubere světelnost.
1. Takže pokud filtr nastálo jako ochranu tak velmi kvalitní.
2. Nebo i méně kvalitní a nasazovat ho jenom když hrozí poškození nebo znečištění objektivu (v těch případech se většinou špičková kresba objektivu stejně nemá šanci uplatnit). Odletující kamínky, prach, písečná bouře, cákance špinavé vody a pod. Filtr se v pohodě otře a nebo umyje pod tekoucí vodou. Taky fotím zvířata a filtr běžně nenasazuji. Objektiv má výtečnou dost hlubokou sluneční clonu, která v běžných podmínkách přední čočku chrání. Slabý prach neutírám jen ofouknu balonkem.
3. Pozor na poškození skla po sundání sluneční clony. Nevhodná krytka lehce spadne a sklo objektivu se potom v brašně a nebo batohu může odřít. To zase mluví pro ochranný filtr :-)
Tak už ho mám...
Dnes mi dorazil i objektiv, tak jsem dobila baterku a šla ven fotit. Pánové je to paráda!!! Krásné fotky, ale ta tíha :-)
Co se týče filtru, koupím nějaký v rozmezí mé peněženky, chtěla bych ještě koupit ještě jeden objektiv 24-70. Kdybyste o nějakém slušném věděli....
Ale jsem opravdu ráda, že jsem se rozhodla pro koupi nového foťáku, jsem nadšená :-))))
Pravda, kvalitní UV filtr
Pravda, kvalitní UV filtr ubere světlo, protože odrazí zpět řádově desetiny procenta, tudíž filtrem projde třeba 99,7% světla a nikdo nepozná, že to není 100%. Z toho plyne naučení, že UV filtr neubere žádné světlo. Akorát tori se se mnou bude přít, že 99,7 se nerovná 100.
filtr na objektiv
Osobne bych na objektiv dal kryci sklo (UV filtr) a dale jen pokud je to v zajmu bych si poridil neutralni sedy filtr - podle toho, jak chci prodlouzit expozicni cast.
Ostatní filtry - jedine pokud bych chtel delat nejake efekty (jako znasobit obrazek etc.) Jinak lze RAW "filtrovat" v editoru.
PIRA
krom polarizačního, ten se
krom polarizačního, ten se vysoftit nedá, aspoň néé s tím pravým efektem